FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Lost Universe
Wersja do druku
Gato Płeć:Kobieta
Skeletofiliac

Status: offline
PostWysłany: 20-01-2004, 22:22   

Vel napisał/a:

Ale obrazki zwykle ładują się od góry.

Powiedziałabym nawet, że zawsze ładują się od góry. Mimo to czasem ładuje się tylko kawałek w poziomie. Nie wiem, jak to działa, ale działa.

Numer Gadu-Gadu
1764862
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 23-01-2004, 13:45   

P... p... poprawy?!! Najpierw zajmij się tymi czterema które ci dzisiaj przesłałem, i zrób to przed końcem moich ferii (tzn. masz tydzień). A poprawki (jak już zrobisz) poczekają sobie z trzy tygodnie, bo z końcem ferii zaczyna się konferencja u mnie...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 11-02-2004, 08:16   

Oto kolejny dowód (?) na podobieństwa między Slayersami a Lost Universe: Millennium -> Milly (zdrobnienie) -> Amelia (! pełne imię, ze zdrobnienia)

Zauważyłem to niedawno gdy w słowniku wpadłem na imię Milly ;)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 12-02-2004, 23:48   

Zagadka prawie identycznej fryzurki rozwikłana? ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Vel Płeć:Mężczyzna
Deskorolkarz

PostWysłany: 17-02-2004, 11:58   

Żeby tylko komuś do głowy nie przyszło zmieniać jej imienia na "Amelia" we wszystkich odcinkach ;P

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 17-02-2004, 13:41   

O ile mi tego nie kazą robić, to proszę bardzo ;P

btw: 18 odcinek się tłumaczy, nie wyrobiłam się w ferie, jakby ktos pytał ^^''
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 17-02-2004, 19:55   

Vel, ja tylko zwróciłem uwagę na to samo zdrobnienie obydwu imion. Ja na pewno nie mam zamiaru nic zmieniać w tym co już zrobiliśmy ;)

Katuś, ja nikogo nie poganiam. Gdyby tak było to Vel nie mógłby ze mną wytrzymać ^^"

Nomikyo Płeć:Kobieta

PostWysłany: 08-03-2005, 10:02   

Ostatnio czytałam tą mangę...doszłam do wniosku że jest genialna XD

"Nie oszukuj siebie i mnie. Nie oszukuj siebie, nie oszukuj mnie..."
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5744051
Xeloss Płeć:Mężczyzna
The Shadow of Death

PostWysłany: 09-03-2005, 15:41   Xel mówi... (A raczej Xel movie :)

Jestem z powrotem na tym forum! Po dwóch latach w prawdzie, no ale jestem (Trzeba było wykonać pare zleceń dla nałogowej palaczki :)!

Ja oglądałem LU, ale niestety z montowanymi napisam angielskimi (v. OGM-OGG), a niemogłem znaleźć polskich napisów, więc z góry przepraszam jak coś pokręce! Oczywiście jeżeli ktoś by podesłał mi napisy pl (z jakiej kolwiek wersji, najwyżej sobie czasy pozmieniam) to byłbym bardzo wdzięczny i może liczyć na coś w zamian! E-mail: xeloss@o2.pl !

Cytat:
Spojlerowanie na 102!
No więc już z pierwszego odcinka LU widzimy podobieństwo ze Slayers - mowa tu o endingu, gdzie przez pierwsze sekundy widać grafiki Dark Stara, wszystkich najwyższych lordów Mazoku i 5 lordów stworzonych przez Shabranigdo, oraz niewolno zapomnieć o LON (to słoneczko :)! Na ostatnim grafiku widzimy po lewej bogów (Shinzoku), po prawej potwory (bądź demony, albo mazoku - jak kto woli :), no i oczywiście na górze słoneczko - LON .
Zauważyłem wiele nieścisłości w LU i Try,ju, ale może zacznijmy od nazw statków (lost ship'ów) - wszystkie statki (prócz statku głownego bohatera) są nazwane jak bronie Dark Stara... Ciekawe...
Ale przejdźmy do innych nieścisłości - Dark Star zginął 2 razy... Z ręki Volfield'a i z ręki Liny i spółki... Ciekawe, ale jak to w tytule jednego z filmów bonda - Żyje się tylko 2 razy... Ale można przecierz powiedzieć, że Lina i spółka go niepokonały tylko przeszkodzili w transformacji Dark Stara z jego świata do świata Rubinookiego i Dark Star w części zniszczony zregenerował się i widzimy go w Lost Universe! To moja wersja wydarzeń, ale może być inaczej, ale gdyby Dark Star został całkowicie zniszczony to niebyłoby broni Dark Star na końcu Try'ja i niebyłoby dalszych powieści z Liną Inverse jak używa "wzmacniaczy mocy" lordów czterech światów, no bo jak się odwołać do jednego z lordów jak go niema? W każdym razie wydaje mi się, że akcja LU było po TRY'ju! Jeszcze ciekawi mnie pewna sprawa... Jak Arumejs(u) i jego kompani z taką łatwością przemieszczali się między światami? Można się tylko domyślać i przypuszczam, że mieli bardziej zaawansowaną technologię i znaleźli jakiś sposób, ale to tylko domysły...
No właśnie... Powracając do świata Slayers, kto jest najpotęrzniejszym mazoku ("żywym", pełnym sił i nie poćwiartowanym) w świecie Shabranigdo? Wydaję mi się, że Xelloss, bo w S. NEXT była gadka - o ile dobrze pamiętam (!) (przetłumaczona przezemnie, a nie przez jakiś tłumaczy, którzy robią wierszyki z czarów):

(...)
Lina: Jak Ci niewstyd znęcać się nad słabszym?!
Garv: Słabszym? To jemu ze wszystkich mazoku przypadła największa część mocy Shabranigdo!

Znów nieściśłóść! Jak mogła przypaść moc Shabranigdo Xelloss'owi, skoro on został stworzony przez Zellas, jako jej prawa ręka - generał i kapłan?! Ja tego conajmniej nierozumiem...
Za to niektórzy mówią, że najpotęrzniejszym Mazoku !!!był!!! Hell Master - Fibritzo, który jak było widać, pokonał jedną ręką Demonicznego Smoka Garv'a...
No nic... Może ktoś mnie poprawi i powie jak jest naprawdę...

PS: Za te wywody chyba zasłużyłem na ciasteczko! :P

PS2: Czekam na napisy LU! :)

Numer Gadu-Gadu
1842385

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 10-03-2005, 15:57   

Napisy poszły na maila (1-17). Jak obejrzysz daj znać, gdzieś mam jeszcze 18-26 (osiemnasty jeszcze bez timingu).

Xeloss Płeć:Mężczyzna
The Shadow of Death

PostWysłany: 10-03-2005, 16:10   

Dzięki wielkie!!! W weekend zaczne oglądać i może się czegoś nowego dowiem z LU!
Spróbuje się jakoś odwdzięczyć ^^

Numer Gadu-Gadu
1842385
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi