Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lost Universe |
Wersja do druku |
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 20-01-2004, 22:22
|
|
|
Vel napisał/a: |
Ale obrazki zwykle ładują się od góry.
|
Powiedziałabym nawet, że zawsze ładują się od góry. Mimo to czasem ładuje się tylko kawałek w poziomie. Nie wiem, jak to działa, ale działa. |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-01-2004, 13:45
|
|
|
P... p... poprawy?!! Najpierw zajmij się tymi czterema które ci dzisiaj przesłałem, i zrób to przed końcem moich ferii (tzn. masz tydzień). A poprawki (jak już zrobisz) poczekają sobie z trzy tygodnie, bo z końcem ferii zaczyna się konferencja u mnie... |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 11-02-2004, 08:16
|
|
|
Oto kolejny dowód (?) na podobieństwa między Slayersami a Lost Universe: Millennium -> Milly (zdrobnienie) -> Amelia (! pełne imię, ze zdrobnienia)
Zauważyłem to niedawno gdy w słowniku wpadłem na imię Milly ;) |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-02-2004, 23:48
|
|
|
Zagadka prawie identycznej fryzurki rozwikłana? ;P |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 17-02-2004, 11:58
|
|
|
Żeby tylko komuś do głowy nie przyszło zmieniać jej imienia na "Amelia" we wszystkich odcinkach ;P |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 17-02-2004, 13:41
|
|
|
O ile mi tego nie kazą robić, to proszę bardzo ;P
btw: 18 odcinek się tłumaczy, nie wyrobiłam się w ferie, jakby ktos pytał ^^'' |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 17-02-2004, 19:55
|
|
|
Vel, ja tylko zwróciłem uwagę na to samo zdrobnienie obydwu imion. Ja na pewno nie mam zamiaru nic zmieniać w tym co już zrobiliśmy ;)
Katuś, ja nikogo nie poganiam. Gdyby tak było to Vel nie mógłby ze mną wytrzymać ^^" |
|
|
|
|
Nomikyo
|
Wysłany: 08-03-2005, 10:02
|
|
|
Ostatnio czytałam tą mangę...doszłam do wniosku że jest genialna XD |
|
|
Xeloss
The Shadow of Death
|
Wysłany: 09-03-2005, 15:41 Xel mówi... (A raczej Xel movie :)
|
|
|
Jestem z powrotem na tym forum! Po dwóch latach w prawdzie, no ale jestem (Trzeba było wykonać pare zleceń dla nałogowej palaczki :)!
Ja oglądałem LU, ale niestety z montowanymi napisam angielskimi (v. OGM-OGG), a niemogłem znaleźć polskich napisów, więc z góry przepraszam jak coś pokręce! Oczywiście jeżeli ktoś by podesłał mi napisy pl (z jakiej kolwiek wersji, najwyżej sobie czasy pozmieniam) to byłbym bardzo wdzięczny i może liczyć na coś w zamian! E-mail: xeloss@o2.pl !
Cytat: | Spojlerowanie na 102!
No więc już z pierwszego odcinka LU widzimy podobieństwo ze Slayers - mowa tu o endingu, gdzie przez pierwsze sekundy widać grafiki Dark Stara, wszystkich najwyższych lordów Mazoku i 5 lordów stworzonych przez Shabranigdo, oraz niewolno zapomnieć o LON (to słoneczko :)! Na ostatnim grafiku widzimy po lewej bogów (Shinzoku), po prawej potwory (bądź demony, albo mazoku - jak kto woli :), no i oczywiście na górze słoneczko - LON .
Zauważyłem wiele nieścisłości w LU i Try,ju, ale może zacznijmy od nazw statków (lost ship'ów) - wszystkie statki (prócz statku głownego bohatera) są nazwane jak bronie Dark Stara... Ciekawe...
Ale przejdźmy do innych nieścisłości - Dark Star zginął 2 razy... Z ręki Volfield'a i z ręki Liny i spółki... Ciekawe, ale jak to w tytule jednego z filmów bonda - Żyje się tylko 2 razy... Ale można przecierz powiedzieć, że Lina i spółka go niepokonały tylko przeszkodzili w transformacji Dark Stara z jego świata do świata Rubinookiego i Dark Star w części zniszczony zregenerował się i widzimy go w Lost Universe! To moja wersja wydarzeń, ale może być inaczej, ale gdyby Dark Star został całkowicie zniszczony to niebyłoby broni Dark Star na końcu Try'ja i niebyłoby dalszych powieści z Liną Inverse jak używa "wzmacniaczy mocy" lordów czterech światów, no bo jak się odwołać do jednego z lordów jak go niema? W każdym razie wydaje mi się, że akcja LU było po TRY'ju! Jeszcze ciekawi mnie pewna sprawa... Jak Arumejs(u) i jego kompani z taką łatwością przemieszczali się między światami? Można się tylko domyślać i przypuszczam, że mieli bardziej zaawansowaną technologię i znaleźli jakiś sposób, ale to tylko domysły...
No właśnie... Powracając do świata Slayers, kto jest najpotęrzniejszym mazoku ("żywym", pełnym sił i nie poćwiartowanym) w świecie Shabranigdo? Wydaję mi się, że Xelloss, bo w S. NEXT była gadka - o ile dobrze pamiętam (!) (przetłumaczona przezemnie, a nie przez jakiś tłumaczy, którzy robią wierszyki z czarów):
(...)
Lina: Jak Ci niewstyd znęcać się nad słabszym?!
Garv: Słabszym? To jemu ze wszystkich mazoku przypadła największa część mocy Shabranigdo!
Znów nieściśłóść! Jak mogła przypaść moc Shabranigdo Xelloss'owi, skoro on został stworzony przez Zellas, jako jej prawa ręka - generał i kapłan?! Ja tego conajmniej nierozumiem...
Za to niektórzy mówią, że najpotęrzniejszym Mazoku !!!był!!! Hell Master - Fibritzo, który jak było widać, pokonał jedną ręką Demonicznego Smoka Garv'a...
No nic... Może ktoś mnie poprawi i powie jak jest naprawdę...
PS: Za te wywody chyba zasłużyłem na ciasteczko! :P |
PS2: Czekam na napisy LU! :) |
_________________ Sore wa himitsu desu |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 10-03-2005, 15:57
|
|
|
Napisy poszły na maila (1-17). Jak obejrzysz daj znać, gdzieś mam jeszcze 18-26 (osiemnasty jeszcze bez timingu). |
|
|
|
|
Xeloss
The Shadow of Death
|
Wysłany: 10-03-2005, 16:10
|
|
|
Dzięki wielkie!!! W weekend zaczne oglądać i może się czegoś nowego dowiem z LU!
Spróbuje się jakoś odwdzięczyć ^^ |
_________________ Sore wa himitsu desu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|