| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Lost Universe |  
	| Wersja do druku |  
	| Gato  Skeletofiliac

Status: offline

| 

|  Wysłany: 20-01-2004, 22:22 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Vel napisał/a: |  	  | Ale obrazki zwykle ładują się od góry.

| 

Powiedziałabym nawet, że zawsze ładują się od góry. Mimo to czasem ładuje się tylko kawałek w poziomie. Nie wiem, jak to działa, ale działa.
 |  
			| _________________
 http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| Crack  

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 23-01-2004, 13:45 | 
 |  
			| 
 |  
			| P... p... poprawy?!! Najpierw zajmij się tymi czterema które ci dzisiaj przesłałem, i zrób to przed końcem moich ferii (tzn. masz tydzień). A poprawki (jak już zrobisz) poczekają sobie z trzy tygodnie, bo z końcem ferii zaczyna się konferencja u mnie... |  
			| _________________
 One to rule them all, One to find them,
 One to bring them all and in peace bind them
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Crack  

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 11-02-2004, 08:16 | 
 |  
			| 
 |  
			| Oto kolejny dowód (?) na podobieństwa między Slayersami a Lost Universe: Millennium -> Milly (zdrobnienie) -> Amelia (! pełne imię, ze zdrobnienia) 
 Zauważyłem to niedawno gdy w słowniku wpadłem na imię Milly ;)
 |  
			| _________________
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| ka_tka  

| 

|  Wysłany: 12-02-2004, 23:48 | 
 |  
			| 
 |  
			| Zagadka prawie identycznej fryzurki rozwikłana? ;P |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Vel  Deskorolkarz

| 

|  Wysłany: 17-02-2004, 11:58 | 
 |  
			| 
 |  
			| Żeby tylko komuś do głowy nie przyszło zmieniać jej imienia na "Amelia" we wszystkich odcinkach ;P |  
			| _________________
 Ej cze
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| ka_tka  

| 

|  Wysłany: 17-02-2004, 13:41 | 
 |  
			| 
 |  
			| O ile mi tego nie kazą robić, to proszę bardzo ;P 
 btw: 18 odcinek się tłumaczy, nie wyrobiłam się w ferie, jakby ktos pytał ^^''
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Crack  

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 17-02-2004, 19:55 | 
 |  
			| 
 |  
			| Vel, ja tylko zwróciłem uwagę na to samo zdrobnienie obydwu imion. Ja na pewno nie mam zamiaru nic zmieniać w tym co już zrobiliśmy ;) 
 Katuś, ja nikogo nie poganiam. Gdyby tak było to Vel nie mógłby ze mną wytrzymać ^^"
 |  
			| _________________
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Nomikyo  

| 

|  Wysłany: 08-03-2005, 10:02 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ostatnio czytałam tą mangę...doszłam do wniosku że jest genialna XD |  
			| _________________

"Nie oszukuj siebie i mnie. Nie oszukuj siebie, nie oszukuj mnie..."
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Xeloss  The Shadow of Death

| 

|  Wysłany: 09-03-2005, 15:41   Xel mówi... (A raczej Xel movie :) | 
 |  
			| 
 |  
			| Jestem z powrotem na tym forum! Po dwóch latach w prawdzie, no ale jestem (Trzeba było wykonać pare zleceń dla nałogowej palaczki :)! 
 Ja oglądałem LU, ale niestety z montowanymi napisam angielskimi (v. OGM-OGG), a niemogłem znaleźć polskich napisów, więc z góry przepraszam jak coś pokręce! Oczywiście jeżeli ktoś by podesłał mi napisy pl (z jakiej kolwiek wersji, najwyżej sobie czasy pozmieniam) to byłbym bardzo wdzięczny i może liczyć na coś w zamian! E-mail: xeloss@o2.pl !

| Cytat: |  	  | Spojlerowanie na 102! No więc już z pierwszego odcinka LU widzimy podobieństwo ze Slayers - mowa tu o endingu, gdzie przez pierwsze sekundy widać grafiki Dark Stara, wszystkich najwyższych lordów Mazoku i 5 lordów stworzonych przez Shabranigdo, oraz niewolno zapomnieć o LON (to słoneczko :)! Na ostatnim grafiku widzimy po lewej bogów (Shinzoku), po prawej potwory (bądź demony, albo mazoku - jak kto woli :), no i oczywiście na górze słoneczko - LON .
 Zauważyłem wiele nieścisłości w LU i Try,ju, ale może zacznijmy od nazw statków (lost ship'ów) - wszystkie statki (prócz statku głownego bohatera) są nazwane jak bronie Dark Stara... Ciekawe...
 Ale przejdźmy do innych nieścisłości - Dark Star zginął 2 razy... Z ręki Volfield'a i z ręki Liny i spółki... Ciekawe, ale jak to w tytule jednego z filmów bonda - Żyje się tylko 2 razy... Ale można przecierz powiedzieć, że Lina i spółka go niepokonały tylko przeszkodzili w transformacji Dark Stara z jego świata do świata Rubinookiego i Dark Star w części zniszczony zregenerował się i widzimy go w Lost Universe! To moja wersja wydarzeń, ale może być inaczej, ale gdyby Dark Star został całkowicie zniszczony to niebyłoby broni Dark Star na końcu Try'ja i niebyłoby dalszych powieści z Liną Inverse jak używa "wzmacniaczy mocy" lordów czterech światów, no bo jak się odwołać do jednego z lordów jak go niema? W każdym razie wydaje mi się, że akcja LU było po TRY'ju! Jeszcze ciekawi mnie pewna sprawa... Jak Arumejs(u) i jego kompani z taką łatwością przemieszczali się między światami? Można się tylko domyślać i przypuszczam, że mieli bardziej zaawansowaną technologię i znaleźli jakiś sposób, ale to tylko domysły...
 No właśnie... Powracając do świata Slayers, kto jest najpotęrzniejszym mazoku ("żywym", pełnym sił i nie poćwiartowanym) w świecie Shabranigdo? Wydaję mi się, że Xelloss, bo w S. NEXT była gadka - o ile dobrze pamiętam (!) (przetłumaczona przezemnie, a nie przez jakiś tłumaczy, którzy robią wierszyki z czarów):

(...)
 Lina: Jak Ci niewstyd znęcać się nad słabszym?!
 Garv: Słabszym? To jemu ze wszystkich mazoku przypadła największa część mocy Shabranigdo!

Znów nieściśłóść! Jak mogła przypaść moc Shabranigdo Xelloss'owi, skoro on został stworzony przez Zellas, jako jej prawa ręka  - generał i kapłan?! Ja tego conajmniej nierozumiem...
 Za to niektórzy mówią, że najpotęrzniejszym Mazoku !!!był!!! Hell Master - Fibritzo, który jak było widać, pokonał jedną ręką Demonicznego Smoka Garv'a...
 No nic... Może ktoś mnie poprawi i powie jak jest naprawdę...

PS: Za te wywody chyba zasłużyłem na ciasteczko! :P
 | 
 PS2: Czekam na napisy LU! :)
 |  
			| _________________
 Sore wa himitsu desu
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Crack  

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 10-03-2005, 15:57 | 
 |  
			| 
 |  
			| Napisy poszły na maila (1-17). Jak obejrzysz daj znać, gdzieś mam jeszcze 18-26 (osiemnasty jeszcze bez timingu). |  
			| _________________
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Xeloss  The Shadow of Death

| 

|  Wysłany: 10-03-2005, 16:10 | 
 |  
			| 
 |  
			| Dzięki wielkie!!! W weekend zaczne oglądać i może się czegoś nowego dowiem z LU! Spróbuje się jakoś odwdzięczyć ^^
 |  
			| _________________
 Sore wa himitsu desu
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach