FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
  Konstytucja Forum Tanuki - komentarze
Wersja do druku
Ragnarok_666 Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 27-02-2004, 14:58   

Cytat:

1. Moderator (nie wspominając o administratorze) ma zawsze rację.

a jak powie że ziemia jest płaska, obwoła siebie szatanem, zbanyje wszyskich bez powodu i zacznie czytać haiku w świetle księżyce?
Cytat:
a raczej dyskutujesz.

w końcu to forum

Cytat:
Żeby jednak cię usatysfakcjonować, postanowiłam odpowiedzieć.

zrobiłaś to dla mnie, dzięki :*
Cytat:
widzisz, rzecz w tym, że ja mogę być na 100% pewna, że user A nie jest faszystą, user B terrorystą, a userka C narkomanką i wszelkie ich uwagi i przechwałki na ten temat to tylko żarty i zabawa konwencją.

zapewniam cię że nie jestem zadnym z nich sprzeciwiamsię takiemu sposobu patrzenia na świat i nigdy nie będę na nich pozował

Cytat:
I teraz niech któreś z rodziców zajrzy przez ramię i zobaczy tekst nawołujący do palenia skrętów lub zakładania organizacji terrorystycznej, albo avatarek ze swastyką

taa, albo temat O wampirach
jakby mój ojciec zobaczył coś takiego na forum, to bym mu wytłumaczył że np. zakładają organizację ale tylko na żarty, albo że np. każdy idiota może wejść na forum a ja nie mam na to wpływu, rodzić powinnien zrozumieć
Cytat:
P.S.2 Kiedy ostatnio sprawdzałam, byłam kobietą.

żrbym ci uwierzył musisz mi to logicznie udowodnić :)

Cytat:
U mnie również. Jak dla mnie- nic specjalnego.

browo, reakcja prawidłowa

Cytat:
Oczywiście, że jego sprawa, ale jak sie na ciebie obrazi naprawdę na poważne, to będziesz mu klarować, że to ironia? Takim często trudno się coś takiego klaruje... Nawet, jeśli oni rzeczywiście nie mają racji.

dalczego mam ustępować komuś kto nie ma racji

Cytat:
W kontekście postów

czy jakikolwiek mój post był faszystowskie? znaczy się nie buddyjskiego

Cytat:
podpisu

jakby podpis i av byłi jednoczeście to owszem byłoby to niemal jednoznaczne, ale nie były w tym samym czasie <na tym forum>

a co do podpisu
kto wie jakiego to zespołu? :)
i z chęcią go zmienie jesli ktoś mi udowodni że to co tam pisze jest naprawdę (co może okazać się łatwę, bo życie hitlera nigdy mnie nie interesował), ale jeśli taki podpis zawiera prawdę historyczną, a wy go określanie miałem kontrowersyjnego to znaczy że każdy nauczuciel historii jest kontrowersyjny.

Cytat:
Moim skromnym zdaniem Ragnarok celowo umiescil taki, a nie inny Avatar tylko po to, by zotal on zbanowany

ja czy av. a jeśli chodzi o mnie to
o, tak marzę o zbanowaniu, specjalnie się tu rejestrowałem i poświęcam temu forum czas żeby dostać bana -_-

Cytat:
Wykonal kontrowersyjny avatar z kontrowersyjnej okladki kontrowersyjnego komiksu, by miec okazje do klotni.

kontrowersyjne myślenie:)

Cytat:
Dziecinada.

taa, jak branie wszystkiego na poważnie

Cytat:
Nic mnie nie obchodzi, ze na Wiadomym Forum masz taki Avatarek. Gdybym sprawowal tam nadal urzad (zrezygnowalem) pierwszy bym postulowal jego zmiane.
a wiesz co ja bym zrobił
, wiesz? Zmieniłbym go , tak jak to zrobiłem, mogłem się zachować jak totalny ignorant i nic nie robić, ale go zmieniłem. jedna prośba , nawet od zwykłego usera, czy grożba od moda, a zmienię.

i wcale nie jestem kontrowercyjny, w moim mniemaniu, i nie wiem jak mogłbym kogoś zdenerwować, przecież nikogo nie obraziłem

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 27-02-2004, 15:47   

Nooo, to ja jestem jeszcze bardziej ograniczona, bo mi się kojarzy tylko... I do tego niedouczona, bo o tym hinduizmie pierwsze słyszę... Zraniłeś mnie do żywego...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707

PostWysłany: 27-02-2004, 15:56   

^^'- no tego, zawsze można to zwalić na nieudolny system naszej edukacji:)

Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 27-02-2004, 16:29   

Ragnarok, a ja mam pytanie - czy Twoje wnioski co do tego, jak powinno być zorganizowane to (i pewnie każde inne) forum oraz łapanie ludzi za słówka, ciągnąc temat wzglednej/bezwzlędnej prawdy i siły, która powinna o niej decydować, ma jakiś głębszy cel? Bo jeśli masz naprawdę jakieś konkretne zastrzeżenia lub propozycje, to równie dobrze mógłbyś je napisać. Obawiam się, że zrobiłeś się nudny - i fakt, że wyłazisz ze skóry, żeby urozmaicić nam życie, niewiele tu zmienia.

Pozwól, że uprzedę kilka Twoich komentarzy, które zapewne zaraz się tu pojawią i odpowiem na nie od razu:

1. Chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś post Avellany. Moderator to osoba odpowiedzialna za porządek, nie narzucanie ludziom swjego zdania. Jeśli zadecyduje, że avatarek moze obrażać uczucia innych lub dany post jest nie na miejscu, masz trzy wyjścia - albo dostosować się i dyskusję sobie darować, choćbyś się z nią zupełnie nie zgadzał, albo udowodnić "władzy", że masz za sobą na tyle duże poparcie społeczne, żeby poważnie zastanowiła się, czy decyzja naprawdę była słuszna (co nie warunkuje automatycznie jej zmiany - bardzo mi przykro), albo, jeśli stwierdzisz, że forum zarządzane jest wyjątkowo idiotycznie, z decyzjami moderatorów się zupełnie nie zgadzasz i sytuacja taka jest niedopuszczalna - zmienić forum. Żeby daleko nie szukać przykładów: w pewnym momencie nastąpiła tu taka sytuacja, że kilka osób uznało decyzję moderatorek za skandaliczną. Założyli własne forum i jeśli koniecznie zależy Ci na "Demokratycznych Moderatorach" - to wiesz, gdzie ich szukać. Nie zrozum mnie źle, nie namawiam Cię do odejścia - ale jeśli ktoś rozpoczyna swoją działalność na forum szeregiem uwag dotyczących jego funkcjonowania, to znaczy, że albo bardzo źle trafił, albo bardzo chce wzbudzić wokół siebie sensację. Masz jakieś konkretne uwagi? Napisz i przestań rozwlekać temat, to naprawdę niczemu nie służy.

2. Powyższy punkt dotyczy sytuacji, w której Twoje stwierdzenie "nie był kontrowersyjny i nie wiedział, jak mógłbyś kogoś zdenerwować", byłoby prawdziwe. Jakoś nie wierzę... Jeśli ktoś rozpatruje sprawę, za jaki avatarek można by było dostać bana, za jaki nie, a następnie sam wgrywa sobie coś, co JEST mocno kontrowersyjne - to nikt nie uwierzy, że jest to przypadek. To się nazywa stopniowe testowanie, na ile można sobie pozwolić. Zaś ciągnięcie w nieskończoność w kilku tematach na raz dyskusji o tym, czym jest prawda, kiedy można uznać, czy ktoś ma rację, a kiedy nie i czy ziemia jest płaska, jeśli wiedomo (prawie? :P) na pewno, że nie jest (w końcu to wszystko może być jednym wielkim fałszerstwem, prawda?), jest zdaniem niektórych osób (i wcale nie tylko mnie) mocno irytujące. I jeśli zostałeś obdarzony przynajmniej przecietną inteligencją, to powineneś zdawać sobie z tego sprawę. Jeśli naprawdę masz ochotę w ten sposób sobie pofilozofować - załóż oddzielny temat w off-topicu i baw się dobrze, nikt Ci tego nie zabroni.

3. Co do avatarka - owszem, zdaję sobie sprawę, podobnie jak wiele innych osób, ze jest to symbol pochodzący z kultury azjatyckiej. Nie zmienia to jednak faktu, ze wydarzenia drugiej wojny światowej na tyle mocno wryły się w świadomość Europejczyków, że niemożliwe jest, żeby swastyka PRZYNAJMNIEJ nie "kojarzyła się" z hitlerowskimi Niemcami. A pierwsze takie skojarzenie, zwłaszcza, jeśli symbolowi towarzyszy charakterystyczna twarz z wąsikami - choćby pochodziła z komiksu (notabene bardzo kontrowersyjnego) - jest jak najbardziej naturalne. Jeśli twierdzisz, tego nie wiesz czy "nie czujesz", to obawiam się, że albo coś bardzo nie gra, jeśli chodzi o Twoje wyczucie taktu, albo po prostu chcesz wzbudzić sensację. I jestem przekonana, ze wchodzi w grę ten drugi przypadek.

4. Co do podpisu - patrz punkt wyżej. (Notabene Hitler amatorsko malował, był wegetarianinem i nie palił. Co nie czyniło go bynajmniej osobą wrażliwą - chyba, że sądzisz, że właśnie warunkują uznanie człowieka za wrażliwego?)

5. A teraz drobiazg: rodziców sobie nie wybieramy. Jest sporo ludzi, którzy byliby skłonni zabronić dziecku zaglądania na tę czy inną stronę, jeśli uznają, ze jej zawartość może "źle na nie wpłynąć". Słusznie czy nie - to ich prywatna opinia i fakt, czy jest uzasadniona, nie zależy bynajmniej od głównych zainteresowanych - w tym przypadku ich dzieci.

6. Nie, nie poświęcasz temu forum czas, żeby dostać bana. Zbyt ostrożnie wyznaczasz sobie granice tego, do czego jeszcze możesz się bezpiecznie posunąć. Przypuszczam, że najzupełniej świadomie, a Twoje stwierdzenia, jakobyś zupełnie nie wiedział, o co nam chodzi, zupełnie mnie nie przekonują.

Numer Gadu-Gadu
1051667

PostWysłany: 27-02-2004, 20:07   

Cytat:
Ragnarok, a ja mam pytanie - czy Twoje wnioski co do tego, jak powinno być zorganizowane to (i pewnie każde inne) forum oraz łapanie ludzi za słówka, ciągnąc temat wzglednej/bezwzlędnej prawdy i siły, która powinna o niej decydować, ma jakiś głębszy cel?

nie wiem, zobaczymy do czego to dojdzie ^^

Cytat:
Nie zrozum mnie źle, nie namawiam Cię do odejścia

i tak bym nie odszedł

Cytat:
forum szeregiem uwag dotyczących jego funkcjonowania, to znaczy, że albo bardzo źle trafił, albo bardzo chce wzbudzić wokół siebie sensację.

albo chce ię dokładanie wiedzieć wszystkiego o zasadach na tym forum

a co do avka, to naprawdę nie chciałem wzbudzić sensację, wszyscy pisali żebym wstawił sobie fajnego ava i tak se myślałem i nagle mi się przypomniało ten "znaczek" i se pomyślałem że jest fajny i se wstawiłem, potem po pierwszym stwierdzeniu o jego kontrowersyjności od razu usunołem, chociaż niektórym się chyba podobał i nie będe zaprzeszał że kojarzy się z hitlerem, ale nie umieściłem go bo mam jakiś "sentyment" do tj postaci, tylko dlatego że fajnie wygląda (jest to jedyne kryterium jakie kieruje się avkami) jak bym chciałbym być sensacyjny to czy zmieniłbym go po pierwszym ostrzeżeniu?

Cytat:
Co do podpisu - patrz punkt wyżej. (Notabene Hitler amatorsko malował, był wegetarianinem i nie palił. Co nie czyniło go bynajmniej osobą wrażliwą - chyba, że sądzisz, że właśnie warunkują uznanie człowieka za wrażliwego?)

nie to tekst piosenki, nie wnikam w mentalność artystów ją wykonujących
zresztą już zmieniłem, planowałem i tak planowałem go tylko do końca tygodnia (teraz muszę pomyśleć nad jakimś łikendowym)

Cytat:
stwierdzenia, jakobyś zupełnie nie wiedział, o co nam chodzi
gdzie jak tak napisałem, wiem o co wam chodzi, myślicie że jestem jakimś kontrowersyjnym prowokatorem chcącym być w centrum uwagi (co do ostatniego punktu to kto nie chce ;), ale jednocześnie robicie wszystko żebym moje rzekome "marzenie" się spełniło. Ja chcę tylko pogadać.

a temat założyłem po to aby można było komentować konstytucję (nie tylko ja mogę to robić), dowiedzieć się kto wyznacza normy kontrowersyjności i czy słuznie, oraz dlaczego nie można używać ironii w nadmiarze.

ale skoro według ciągnę to w nieskończość to przepraszam *_*

BTW .
Moje motto życiowe brzmi "nie czyń srugiemu co tobie nie miło" i żyje według niego (przynajmniej na forum)

Ostatnio zmieniony przez Ragnarok_666 dnia 27-02-2004, 20:42, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 27-02-2004, 20:21   

Widać tylko ty szukasz dziury w całym.

I mała prośba: weź ty czytaj te swoje posty - ja myślałam, że to mi przez przypadek czy lenistwo zdaża się wyrażać mocno niegramatycznie, ale zmieniłam zdanie... może tylko mi się wydaje, ze ludzie na poważnie biorą tylko porządne wypowiedzi, a nie coś, z czego momentami nie da się nic zrozumieć... Chyba, że po prostu moje ograniczenie mi w tym przeszkadza.

Widzę też, że ty na forum jesteś nie po to, by dyskutować, ale zeby zmieniać podpisy i avatarki i szpanować, próbować zwrócić na siebie uwagę. Powiesz, że nie, nie prawda. Ale nie zmienisz tego, że większość pewnie tak to odbiera.

I właściwie, to jest topick odnoszący się do konstytucji. Nie sądzę, żeby służył też do rozważania oddzielnych przypadków kontrowersji. Polecam przestać dyskutować na temat Ragnaroka_666, co za dużo, to nie zdrowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 27-02-2004, 20:26   

Ka_tka - przyłączam się. Zaczyna mnie to nudzić, a nie wydaje mi się, żebym cokolwiek temu panu zdołała wyjaśnić. Albo niech przyjmie to na wiarę, albo niech uzna za nieracjonalną siłę wyższą. Jak dla mnie - koniec dyskusji.

PostWysłany: 27-02-2004, 20:38   

Cytat:
zeby zmieniać podpisy i avatarki [...]. Powiesz, że nie, nie prawda.

temu nie zaprzeczę nie miałem żadnego podpisu czy avka dłużej niż dwa miesiące.

no dobra, więc dla mnie też EOT

Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 28-02-2004, 12:02   

Ja natomiat zaproponuje inna poprawke: zakaz reklamy innych forow poswieconych Mandze i Anime, chyba, ze Forum lub jego strona maciezysta reklamuje WB i nie ma wrogich zamiarow. Wowczas zakaz moze zostac uchylony decyzja Oligarchii Moderatoror lub autokratyczna decyzja Administratora.

Zakaz obejmuje forum Wszechbibli wraz z przyleglosciami takimi jak: linkujace go strony (prawo martwe: Martin i Agit naturalnie uchylaja ten zapis w konstytucji zamieszczajac takiego linka) oraz Blue Haven.

Taki zapis w regulaminach maja prawie wszystkie fora.

Numer Gadu-Gadu
1271088

PostWysłany: 28-02-2004, 23:14   

czy dobrze rozumiem, użytkownicy nie mają reklamować innych forów poświęconych M&A.? Nie chcę się z tym kłócić bo akurat to jest całkowicie obojętne, chciałbym się jednak zapytać dlaczego? Przecież jak ktoś znajdzie fajne forum albo założy wlasne będzie chciał się pochwalić.
i czy podanie linka samej strony do która miała by własne forum byłoby złe.

BTW
byłem na paru mangowych forach ale taki zakaz pierwszy raz widzę.

Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 28-02-2004, 23:46   

Zeg, mnie też się ten pomysł nie bardzo podoba... Chyba, ze zakładamy, większość (ZDECYDOWANA większość) stron wrogich zamiarów nie posiada - nie ma sensu popadać w paranoję! Jeśli ktoś zrobił stronkę i chce się pochwalic - uważam, że ma do tego prawo. To by wyglądało, jakbyśmy panicznie bali się konkurencji - a jeśli ktoś chce się zapisać na inne forum, i tak je sobie znajdzie.
Poza tym wprowadzanie zakazów nie majacych naprawdę dobrego uzasadnienia moim zdaniem mija się z celem... Więcej byłoby pytań typu "a dlaczego?", niż to wszystko warte.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora

Numer Gadu-Gadu
1051667
Yuby Płeć:Mężczyzna
Kotosmok

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-02-2004, 00:02   

To co Zeg mówi wcale nie jest takim złym pomysłem... Na wielu stronach funkcjonuje swego rodzaju "wymiana", którą mozna by zastosować i w tym przpadku. Po prostu jedna strona zmieszcza rekalmę drugiej i vice versa. I wtedy ma to sens, bo obie strony czerpią korzyści.

Why did you offer your soul?
Powrót do góry Zobacz profil autora

Numer Gadu-Gadu
3010805
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 29-02-2004, 09:34   

Uwaga: Zegarmistrz miał na myśli inne fora, a nie inne strony o anime!

Ale ja też głosuję przeciw zakazowi reklamowania innych forów. Jeśli ludzie będę do nas przychodzić i u nas zostawać, to nie dlatego, że nie będą umieli znaleźć innych forów, tylko dlatego, że im się u nas spodoba.

Moim zdaniem powinno być można reklamować, co się chce (fora i strony), pod dwoma wszelakoż warunkami.
1. Moderatorstwo WB zastrzega sobie prawo do zdecydowania, że czegoś reklamować nie należy - wiem, to nieprecyzyjny zapis. Ale jest wiele powodów, dla których możemy sobie nie życzyć czyjejś strony. Z tym, że to będą rzeczy rozpatrywane indywidualnie.
2. Strona/forum reklamowane musi udostępnić nam możliwość reklamy u nich - jeśli uznamy, że nam się to przyda.

Natomiast trzeba by chyba dodać inną poprawkę - zakaz tworzenia "fałszywych" userów, czyli zakładania przez jedną osobę dodatkowych kont. Poza tym, że jest to irytujące, wprowadza okropny bałagan.

Yuby Płeć:Mężczyzna
Kotosmok

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-02-2004, 11:34   

No i właśnie o czymś takim mówię. Wtedy taka wymiana ma sens.

Why did you offer your soul?
Powrót do góry Zobacz profil autora

Numer Gadu-Gadu
3010805

PostWysłany: 29-02-2004, 12:20   

ma sens jeśli chodzi o Polskie strony, bo w przypadku angielskich sens jest mniejszy, o ile większość Polaków z na angielski, to na odwrót mogą być kłopoty. I jak ta reklama ma wyglądać , wystarczy se tu i tu wrzucić w podpis link

Cytat:

Uwaga: Zegarmistrz miał na myśli inne fora, a nie inne strony o anime!

a jak strony mają fora?

co do zakazu o fałszywkach jestem jak najbardziej ZA

a co sądzicie o skasowaniu kont użytkownikom którzy nie napisali zadnego posta? tak się pytam :l

Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi