Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Konstytucja Forum Tanuki - komentarze |
Wersja do druku |
Ryuzoku
|
Wysłany: 29-02-2004, 12:24
|
|
|
to o kasowaniu kont było i jest chyba w trakcie (znaczy jak sie weźmie Admin za to to sie zrobi ale raczej dłuuuugo jeszczep oczekamy) poczytaj dawne posty na forum to znajdziesz jak była o tym mowa...
Cytat: |
a jak strony mają fora?
|
emm...znaczy o co Ci chodzi?jak strony mają fora...a jak fora mają strony...forum WB ma główną strone Wszechbiblii czyli tu linkowanie strony i fora to praktycznie to samo... |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 29-02-2004, 17:17
|
|
|
Jak dla mnie zakaz reklamowania nie ma sensu. Rozumiem, żeby to był jakiś portal czy coś, z czego czerpie się grubą kasę i potrzeba jak najwięcej użytkowników, ale w tym wypadku?
Zresztą kto powiedział, że jak się zapisać na inne forum, to od razu trzeba odejść z tego?
To może ja jeszcze zwrócę uwagę, że my, mangowcy jeszcze tak silną grupą nie jesteśmy, żeby między sobą zabraniać reklamowania forów/stron... a potem może będziemy załatwiać monopol na stronę o danej serii? Nikt w kraju już nie może, bo ja mam? Ok, zagalopowałam się ^^'''
Już i tak nieraz słyszałam, że u nas jest za dużo ograniczeń jak dla niektórych, więc bez przesady ^^''
A z usuwaniem kont się zgadzam, chyba, że udowodnione, że to koleżanka/siostra/brat :P |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 29-02-2004, 18:25
|
|
|
Taaak, kasowanie kont to dobry pomysł. Wcześniej powinno się wysłać jakiegoś e-maila z ostrzeżeniem/przypomnieniem może... Jak dla mnie, to user, który nie napisał nic przez 3 miesiące od rejestracji powinien takowe ostrzeżenie dostawać, a po np. tygodniu braku reakcji konto byłoby kasowane. Nie wiem jak z aktywniejszymi userami, którzy nie piszą długo... ale zawsze jest Hala przyjazdów i odjazdów, tam można odpowiednią wymówkę podać ^_^ |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-01-2006, 09:56
|
|
|
Jak widać, w końcu została opublikowana nowa wersja Konstytucji. Poprawki głównie służyły uporządkowaniu różnych punktów, a także poprawieniu "hierarchii ważności" spraw w niej poruszanych. Nie da się ukryć, że tamta Konstytucja powstawała w innych warunkach i na inne potrzeby odpowiadała... Co widać chociażby po tym, co z nowej wersji wyleciało:
Punkty usunięte:
2. Nadużywanie słówek typu "nyo" oraz emotikonek jest męczące. Pojedyncze ich wykorzystanie nie jest przestępstwem, jednak nadmiary mogą powodować usuwanie postów.
- patrz obecny punkt czwarty o nieczytelności postów. Nie przypominam sobie od wielu miesięcy problemu z tak pisanymi postami. A emotikonek nie ma.
5. To, że temat należy do działu Off-topic, nie oznacza, że można w nim dowolnie zbaczać z głównego wątku.
- w sumie punkt obecnie bez większego znaczenia, kilka innych doskonale go zastępuje. Powstał w czasach, gdy w Off-topic wykluwały się questy i prywatne rozmowy, a nie było jeszcze Multiświata.
6. Tematy z "Off-topic" integrują ludzi. Nie znaczy to jednak, że mają zastępować spotkania towarzyskie/czat/Gadu-Gadu.
- j.w. - patrz punkt o Multiświecie i tym, do czego on służy. Zapis pochodzi z czasów, gdy nie było forów "Użytkownicy" i "Multiświat".
Pierwsza poprawka:
"Niewidzialni przyjaciele", "ulubione zwierzątka" oraz wszelcy inni słudzy i głosy wewnętrzne forumowiczów mają rację bytu tylko w ograniczonym zakresie. Dyskusje forumowicza z jego kompanami/drugim ja/etc. nie powinny zajmować więcej niż 1/3 posta.
- problem nie pojawiał się od wielu miesięcy i nie wydaje mi się, by kiedykolwiek stał się znowu aktualny. To była pewna moda, która odeszła. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|