Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co myślicie o gołębiach? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-09-2007, 13:26
|
|
|
Azag napisał/a: | A tak zapytam. Często na jakiś ekranach dźwiękowych są czarne wizerunki ptaków - myślicie, że to ma imitować cień ptaków drapieżnych i też odgania inne mniej ciekawe ptaki?? | Nie.
Te nalepki stosuje się najczęściej na szklanych lub jednolicie i jasno malowanych ekranach, które ptaki nie zawsze dobrze widzą, w skutek czego bywa, że wpadają na nie i się ranią. Okazuje się że ptaki na takie sylwetki reagują, zbliżając się, jeśli już, to ostrożnie. Co pozwala im uniknąć przeszkody. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-09-2007, 14:55
|
|
|
O ile dobrze pamiętam, te ptaki drapieżne na szybach są li jedynie po to, żeby żadne inne ptactwo w nie nie wlatywało - toto nie widzi szyb chyba. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-09-2007, 17:04
|
|
|
Oj żebyś wiedział, że nie widzi - na działce już dwa drozdy się pozabijały o szyby, bo były niezasunięte zasłonki==. Te naklejki to naprawdę dobry pomysł. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-09-2007, 17:26
|
|
|
Azag napisał/a: | Ciekawy pomysł był kiedyś w TV - na jakiejś poczcie zamontowali głośnik, który co jakiś czas puszczał odgłosy ptaków drapieżnych - gołębi nie ma, a przynajmniej nikt się nie doczepi, że "niehumanitarnie". |
Warszawska Poczta Główna. Idąc do metra po pracy miałem okazję już się tego wielokrotnie nasłuchać (na początku co prawda myślałem, że to jakiś nietypowy autoalarm). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 19-09-2008, 11:17
|
|
|
Ze tak powiem kocham wróbelki ale gołębiom tylko smierć! Duże, usiłuje robić gniazda na balkonach i tworzy pokłady guana. Ja tam nie mam chęci być drugim Chile więc ten towar mnie absolutnie nie interesuje. Mój balkon przypomina w tej chwili okop z Wielkiej Wojny ale co tam, działa. Barierka kryta jest kaltropem nie pozwalającym na lądowanie czegoś o rozpiętości powyżej 10cm, jechałem po to cholerstwo aż na powiślańskie cut ale było warto ( lokalnie nie dało rady bo ekolodzy zaprotestowali i administracja przestała takowe rozprowadzać ).
Jak kton lubi tę szarą zarazę to mu wolno ale ja już wolę szczury, przynajmniej dają się tresować.
Słownictwo proszę.
IKa |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-09-2008, 17:17
|
|
|
A ja raz znalazłem zabrączkowanego gołębia, który chwile po znalezieniu zdechł, prawdopodobnie z odwodnienia, i postapiłem wzorowo, gdyż znalazłem w internecie telefon to Polskiego Związku Hodowców Gołębi Pocztowych i zadzwoniłem, podając co trzeba.
tak więc jak znajdziecie zaobrączkowanego gołębia, to pomyślciie nad tym, że ktoś dużo pracy włożył w odchowanie gołębia pocztowego i na pewno chciałby wiedzieć, że jego pupil nie doleciał do celu, albo padł w drodze powrotnej. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-09-2008, 19:13
|
|
|
Slova napisał/a: | tak więc jak znajdziecie zaobrączkowanego gołębia, to pomyślciie nad tym, że ktoś dużo pracy włożył w odchowanie gołębia pocztowego i na pewno chciałby wiedzieć, że jego pupil nie doleciał do celu, albo padł w drodze powrotnej. | No ja nie wiem, czy aż tak dużo pracy. Dać jeść, dać pić, a w razie jakby się coś działo, to jakieś lekarstwo do żarcia wsypać. A, no i sprzątać w gołębniku od czasu do czasu. Z resztą gołębie radzą sobie same.
Braki w gołębiach zdarzają się bardzo często, z każdego lotu zazwyczaj nie wraca do kilku sztuk (później mogą wrócić, ale nie muszą). A jak ktoś ma cały gołębnik tego dziadostwa (nie mogę ich inaczej nazywać, bo okna mojego pokoju są od strony gołębnika, więc nawet przez jeden dzień nie mogą pozostać czyste, a niedobrze mi się robi, jak muszę to zmywać), to jedną sztuką się chyba za bardzo nie przejmie, w każdym razie mój ojciec traumy z tego powodu nie dostawał (no chyba, że ktoś ma jakiegoś championa...). Co roku przecież wykluwają się nowe... |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 08-05-2009, 17:31
|
|
|
A u mnie ostatnio nie było, no to i dobrze, bo niedaleko w piwnicy domu naprzeciwko są koty (których z kolei tez ostatnio nie ma, powyżerały się nawzajem?). Tylko w ogrodzie sąsiada od czasu do czasu poćwierkają sobie wróblątka (Kya! ^^).
Ja nie mam nic przeciwko, tylko że, przepraszam bardzo, ja mam psy i jakoś nie chciałabym, żeby jedna sztuka wdepnęła w zasłaną, że tak powiem, część chodnika... |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2009, 11:04
|
|
|
Gołębie to takie opierzone szczury. gdzie ludzie tam i gołębie. Paskudzą, srają, brudzą itd.......... ogólnie to jest ich za dużo( szczególnie w Krakowie ), proponowałbym selektywny odstrzał. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2009, 11:54
|
|
|
Mmmmm…. smakuje jak kurczak….
W sumie to mieszkam niemal w lesie i kocham przyrodę, ale gołębi coś nie trawie. |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-05-2009, 16:16
|
|
|
Powiem tak: Shot them all! Paskudne pierzastwo do tego głupe(wróble u mnie w mieście jakoś pojęły koncepcję szyby). Do tego wyjada karmę wróblom. Od nich gorsze są tylko mewy. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-05-2009, 17:22
|
|
|
Przepraszam, mnie trafiło coś. Zamknięte na 4 spusty. I na litość, proszę tego NIE przywracać. Skasowało się. Amen.
Robię porządki okresowe w oftopie i mnie się palec omsknął. ubiło. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|