FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny
  Zjazd Wakacyjny 2010
Wersja do druku
Irian Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-07-2010, 12:41   

Sm00k napisał/a:
Jest alternatywna trasa drogami krajowymi. Ale jak wiadomo, można się na tym przejechać.

Hm, może zbyt zaufałam guglowi, ale z tego, co widzę - do Obidowej jest tylko jedna droga (w dolinie otoczonej górami), która idzie z Klikuszowej właśnie, więc jakby się nie starać - w korek i tak wpadniemy. Ewentualnie można próbować od Nowego Targu leśnymi drogami, ale przerabiałam to już kiedyś w Bieszczadach i obawiam się, że zawieszenie mojej biednej Vectry mogłoby takiej trasy nie przetrzymać...

Edit: a nie, nie można próbować lasem, bo przecież po drodze jest jeszcze ta rzeczka, na której most właśnie remontują. Odpada.

Edit again: Ysen był szybszy. :P

BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 27-07-2010, 13:02   

Można próbować zjechać z trasy wcześniej, objechać korek po mieścinie i pokonać to skrzyżowanie przed mostem w poprzek normalnego szlaku. Tak samo jadąc z Nowego Targu można próbowac pokonać jeden z wielu mostków w Klikuszowej.

Życzę podjęcia przez innych kierowców odległych objazdów, żeby nie wydłużali korka. :P

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-07-2010, 13:18   

Borek: nie, nie da się. Mapka poglądowa:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&ll=49.531225,20.01194&spn=0.05749,0.15398&t=h&z=13&msid=116497201564570947345.00048c5d6d1d2d950e75f

To mocno utrudnia wyjazdy po ludzi na dworzec - sugeruję, żeby kto może, zrzucił bagaże do zmotoryzowanych jeszcze przed wyjazdem. Wrocławianie, macajcie mnie na PMce albo gtalku.

Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 27-07-2010, 13:26   

Z gugla widać, owszem, jakieś mostki, ale kto wie czy po nich można jeździć samochodami.

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-07-2010, 13:32   

Nie znam tej wioski konkretnie, ale okolicę kojarzę całkiem dobrze - mam tam rodzinę - i o ile mostki mają sporą szansę być samochodowe, to największym problemem byłoby dotarcie do takiego mostka. Zwróćcie uwagę, że na mapie widać drogę tylko od mostka do domu, przy którym mostek stoi. Te jaśniejsze kreski na wschód i na południe to nie drogi, tylko trakty prowadzące do pól - owszem, da się przejechać, o ile się ma traktor (albo, jak mój kuzyn, o ile się ma malucha, żelazny żołądek i sporą dozę szaleństwa). W tamtych wiochach zwykle wyasfaltowana jest tylko jedna, główna droga.

PostWysłany: 27-07-2010, 15:35   

Mapa Zumi pokazuje w rejonie samej wioski o wiele więcej dróg i mostów niż ten jeden boczny w guglu. Jeżeli w okolicy nie będzie asfaltu (w co trochę wątpię, bo bywałem w okolicy kiedyś i spodziewam się, że asfalt w tym kraju wciąż się kładzie a nie zwija), to drogi między tymi domami powinny być jednak jakoś solidnie utwardzone.

Mimo wszystko wątpię, by obyło się bez zdrowego rozsądku rzeszy pozostałych kierowców, którzy mogą to wszystko objechać.

Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-07-2010, 15:37   

Irian napisał/a:

Edit: a nie, nie można próbować lasem, bo przecież po drodze jest jeszcze ta rzeczka, na której most właśnie remontują. Odpada.

Edit again: Ysen był szybszy. :P

Niepokoi mnie Twój brak wiary..

czyli tyczymy się drogą prostą acz parkingową. Git >]
Powrót do góry
Nanami Płeć:Kobieta
Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 28-07-2010, 13:16   

Tak mi się random przypomniało... to IKa zazwyczaj brała ze sobą jakąś bardziej obszerną jenotoapteczkę medyczną pierwszej pomocy, nie? A skoro jej nie będzie, to dobrze by było rzucić: niech każdy się wyposaży we własnym zakresie z podstawowego ekwipunku (przeciwbólowe, przeciwowadowe). Żeby nie było potem 'ojej, nikt nic nie ma', a jak widać po ostatnim Sylwku, czasem pojawia się potrzeba taka. A tu apteka najbliższa będzie w Nowym Targu, do którego zapewne za Klikuszową będzie korek. Zawsze są apteczki samochodowe (a przynajmniej kierowcy powinni takowe mieć)... Tudzież czy ktoś planuje coś w tym stylu brać?

Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 28-07-2010, 15:05   

Słuchajcie, zjazd jest od soboty czy niedzieli?
Docieram do Nowego Targu najprawdopodobniej ok. 11. Autobus nr. 3 mówicie? Będzie już ktoś wtedy?

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Nanami Płeć:Kobieta
Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 28-07-2010, 15:13   

Od 31, sobota. Ja mam szansę być stosunkowo wcześnie, koło godzin południowych, ale przypuszczam że o 11 jeszcze nikogo nie będzie, bo jednak większość z nas ma sporo do pokonania i beda późniejszym południem najwcześniej.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 28-07-2010, 15:19   

Cytat:
Zawsze są apteczki samochodowe (a przynajmniej kierowcy powinni takowe mieć)...

O ile pamiętam zgodnie z przepisami w takich apteczkach są wszelakie gazy, bandaże i nożyczki do cięcia tego dziadostwa, nie leki. Więc nie radziłbym się nastawiać na Bóg wie co, tylko samemu się zaopatrzyć.

PostWysłany: 28-07-2010, 15:33   

Apteczka nie jest obowiązkowa, to raz. Dwa, że te kupowane w Tesco i spotykane u większości kierowców (bo prawidłowy zestaw, z którego i tak nikt nie będzie umiał skorzystać, kosztuje jakieś 500pln) są szitowe i nawet w te bandaże lepiej nie wierzyć. Kupcie sobie co trzeba w aptece.

Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 28-07-2010, 21:28   

Nanami napisał/a:
Od 31, sobota. Ja mam szansę być stosunkowo wcześnie, koło godzin południowych, ale przypuszczam że o 11 jeszcze nikogo nie będzie, bo jednak większość z nas ma sporo do pokonania i beda późniejszym południem najwcześniej.

Jeśli nie będzie korków, Wrocław powinien się wyrobić na 11. Ale wtedy w autobusy się pobawimy.

Edit: zamotany dzień, eto..

Założyłem iż startujemy o ósmej. A to tylko ja tak mam..

Ostatnio zmieniony przez BOReK dnia 28-07-2010, 22:49, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 28-07-2010, 21:46   

Wrocław się na 11 nie wyrobi, jestem z Didą umówiona na dworcu przed 10... Pewnie gdzieś przed 13 będziemy na miejscu.

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 29-07-2010, 12:41   

Dziwne pytanie nr 2!

Mam stanik Curvy Kate Portia, 60FF, różowy (czy też czerwony, zależnie od interpretacji). Stan bdb, na mnie się trochę przyciasny zrobił. Czy któraż z jenocic byłaby zainteresowana?

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Strona 11 z 14 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny
Odpowiedz do tematu