Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjazd wakacyjny 2012 |
Wersja do druku |
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 05-07-2012, 11:22
|
|
|
I niestety, jednak mnie nie będzie. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-07-2012, 21:28
|
|
|
Post IKi z 2008 r. o dojeździe samochodowym do Bystrzycy napisał/a: | Dojazd dla zmotoryzowanych z Łodzi:
Po pierwsze link wyrzucony prze google maps: http://www.tinyurl.pl?MiM1MxYe
od razu mówię, zmieniłam trasę na tę przez Oleśnicę z racji tego, że przechodzi tamtędy trasa E67 (Warszawa - Wrocław). Oczywiście można odbić w Kępnie na Namysłów i potem na Bierutów, ale tamtej trasy nie znam, więc podaję tę, która jechałam - czyli od Oleśnicy.
W po wjechaniu do Oleśnicy od strony Warszawy po prawej będzie wieża ciśnień za która jest cmentarz i światła - jedne przy przejściu od cmentarza i zaraz za nimi drugie, jakieś 50m. Na drugich skręcamy w Lewo, na Kluczbork, dojeżdżamy do malutkiego ronda, przejeżdżamy je na wprost i cały czas jedziemy tak, jak prowadzi główna trasa 451. W Bierutowie trasę 451 zmieniamy na 396 (na Oławę) http://www.tinyurl.pl?4Yuy4nkg
Za Biskupicami Oławskimi będzie las i skręt w lewo na Bystrzycę (nawierzchnia paskudna) - a skręt trudno zauważyć. Można też dojechać do Janikowa i tam skręcić na Bystrzycę.
Po dojechaniu do Bystrzycy (od skrętu w lesie) po lewej będzie cmentarz, za nim krzyżówka -> w prawo - > potem, zaraz jak widać lipy przy ulicy -> w lewo jest skręt na "Nadleśnictwo". Droga prowadzi w dół, przejeżdża się jeden mostek, za drugim mostkiem zaraz jest skręt w bok na piach (z krzaczorem dużym!). Po lewej jest to rozlewisko ze zdjęcia, a ośrodek jest na wprost, (niebieski płotek, za samotnym drzewkiem) - dojazd piaszczystą drogą, lepiej trzymać się prawej strony, uważać na wystający korzeń).
Dojazd z Wrocławia
Skrótowo:
dominikański/grunwaldzki -> Wjeżdżamy na Traugutta > Krakowska (tam się włącza trasa 94 do )> Opolska > kierunek na Oławę (94).
W Oławie > wjeżdżamy do miasta ulicą Kutrowskiego (94 nadal) >skręt na trasę 396 w ulicę 3. maja, potem skręt w lewo w ul. Bolesława Chrobrego, przejeżdżamy przez most i cały czas trasą 396 przez Stary Górnik do miejscowości Janików.
Od Janikowa: tam jest skręt do Bystrzycy > dojeżdżacie do wioski > potem, zaraz jak widać lipy przy ulicy -> w prawo jest skręt na "Nadleśnictwo". Droga prowadzi w dół, przejeżdża się jeden mostek, za drugim mostkiem zaraz jest skręt w bok na piach (z krzaczorem dużym!). Po lewej jest to rozlewisko ze zdjęcia, a ośrodek jest na wprost, (niebieski płotek, za samotnym drzewkiem) - dojazd piaszczystą drogą, lepiej trzymać się prawej strony, uważać na wystający korzeń). |
|
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-07-2012, 21:53
|
|
|
Znalazłem niezłe bezpośrednie połączenie kolejowe z Warszawy do Oławy. Jeśli warszawiakom pasuje (ja wiem, 7:20, horror) możemy się w nim zabrać całą grupą.
EDIT=
dodatkowo taki mamy dojazd z Oławy do Bystrzycy.
ciapąg proponowany.jpg
|
|
Plik ściągnięto 48 raz(y) 133,67 KB |
|
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 10-07-2012, 22:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-07-2012, 22:30
|
|
|
Ja na razie planuję się zabierać Borkowozem. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-07-2012, 07:38
|
|
|
Arrrrrrhm jakiś tip dojazdowy z Zakopanego? Mogę jechać albo z Krakowa (najlepiej) albo z Wro T^T |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 11-07-2012, 08:42
|
|
|
Zakopane - Kraków - Oława. (Oława jest bodajże 1-2 stacje przed Wrocławiem). |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-07-2012, 09:16
|
|
|
....I nastawiaj się na dzień roboczy w podróży. Właśnie próbuję zrozumieć jakim cudem Warszawa-Oława to 6h, a Kraków-Oława 5h z hakiem. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 11-07-2012, 09:27
|
|
|
Bo z Krakowa do Oławy przebija się przez pierdylion stacyjek w aglomeracji - są duże ograniczenia prędkości na tych odcinkach. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-07-2012, 09:54
|
|
|
Hyhy, ludzie małej wiary. Z Krakowa do Wrocka się spokojnie da dojechać w 3 godziny :> |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 11-07-2012, 09:58
|
|
|
Chyba niestety nie pociągiem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-07-2012, 10:26
|
|
|
Nona, sugeruję z Wro, zabierzesz się autem ze mną i Mai. :3 |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 11-07-2012, 16:14
|
|
|
Irian napisał/a: | Nona, sugeruję z Wro, zabierzesz się autem ze mną i Mai. :3 |
<stawia ołtarz> Jesteś wielka i wielbiona ^^ |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-07-2012, 17:45
|
|
|
Tak Ysen, to też był powód, dla którego wczoraj nie odpisałam w temacie mimo twojego łypania. Jak pisała Irian - ja jadę z Wrocka (i też uważam, że przygarnięcie Nony to dobry pomysł) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 11-07-2012, 19:39
|
|
|
Irian napisał/a: | z Wro, zabierzesz się autem ze mną |
e9d52979_Fffuuu_The_Game-s395x317-59013-535.jpg
|
|
Plik ściągnięto 208 raz(y) 28,76 KB |
|
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-07-2012, 20:45
|
|
|
Nie poradzę, muszę pojechać do Wrocławia wcześniej - rodzicom udało się załatwić dla dziadka dniówkę w szpitalu w Bydgoszczy u jakiegoś znanego okulisty, ale ktoś go musi przetransportować. Oni nie mogą, bo ktoś musi się zająć kompletnie niemobilną babcią, a mój brat ma malutkie dziecko. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|