Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sylwester 2016 |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-11-2016, 21:42
|
|
|
O czym przekonała się m.in. Hillary Clinton... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-12-2016, 16:00
|
|
|
Ysen pyta mnie czy żyję więc uznałem że napiszę tutaj że żyję i raczej będę. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-12-2016, 01:20
|
|
|
Dziękuję, JJu.
Padły dwie alternatywne propozycje na sylwestra. Nie dam głowy, że dobrze zrozumiałem na czym miałyby polegać, więc proszę w razie czego o korektę. Propozycje zakładają, że:
1. nie organizujemy zjazdu, tylko imprezę sylwestrową w Warszawie, w którymś z kuleczkowych mieszkań;
2. organizujemy zjazd w Warszawie, w mieszkaniach warszawskich kuleczek. Organizujemy też oczywiście imprezę, również w którymś z mieszkań.
Obie mają tę zaletę, że Warszawa jest lokalizacyjnie i dojazdowo lepsza od Sandomierza, co dla sporej liczby osób ma niemałe znaczenie. Wadą pierwszej jest brak zjazdu, co nie wiem jak dla innych, ale dla mnie znacząco zmniejsza fun całego przedsięwzięcia.
Wadą drugiej jest logistyka i generalnie wiszenie sobie nawzajem nad głowami przez kilka dni. Wymaga to, na obecną chwilę, zapewnienia noclegów dla ok. 5 przyjezdnych* przez kilka dni i dodatkowych 3** na samego sylwestra.
Obie mają taką wadę, że zakładają imprezę na, jeśli dobrze liczę, ponad dwadzieścia osób***. W czyimś mieszkaniu. po czym rozjechanie się do domów/lokali noclegowych. W noc sylwestrową. No, ewentualnie spanie pokotem i warstwami na podłodze.
Części osób już mówiłem, że ja mam jeszcze dodatkowy problem - żeby udostępnić miejsce do zabawy zrobiłem deal z rodzicami, że oni na kilka dni wyjeżdżają gdzieś w góry, a ja zajmuję się przez ten czas piesełem. Rodzice zdążyli już sobie zaklepać wyjazd i wpłacili zaliczkę, więc ktoś będzie musiał się piesełem faktycznie zająć - zabieranie go do Wawy nie wchodzi w grę, sylwester jest zbyt stresujący sam z siebie. Jest to oczywiście mój problem, nikt nie musi brać na niego poprawki, choć nie ukrywam, że poczuję się zostawiony na lodzie, jeśli skończy się tym, że w wyniku mojego załatwiania ja będę w Sandomierzu, a zabawa w Wawie. Takich zmian nie proponuje się na miesiąc przed.
* Ić, JJ, Mai, Irian, Xeniph
** Sas, Morg, Lain
*** poza powyższymi - Gonik, Crack, Serika, Punyan, Daer, Tren, ja, Ania, z widokami na Wywióra z jej mężczyznem + 2-3 dodatkowe osoby. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 08-12-2016, 22:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 08-12-2016, 14:44
|
|
|
... patrząc na teraz, jest pociąg, który w Sylwestra powiózłby mnie do Warszawy, tak bym była o 19.10 na centralnym. Do Sandomierza pociągów nie ma, więc szukałabym alternatywy. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-12-2016, 23:02
|
|
|
Dobra, po zasięgnięciu opinii u Sasanek, Tren i Daera, Hydr i Wydr stwierdzam quorum wystarczające by podjąć decyzję, a decyzja brzmi, że zostajemy przy Sandomierzu. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 09-12-2016, 01:10
|
|
|
Trochę mi przykro że podejmowałeś decyzję za moimi plecami. Oh well, demokracja.
Wszystko wskazuje, że do Sandomierza nie pojedziemy (nie tylko z powodu prawdopodobnego braku urlopu). Cóż, życie.
W związku z tym, jeśli ktoś nie będzie w stanie pojechać do Sandomierza, a będzie przypadkiem w okolicy, chętnie zapraszamy. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-12-2016, 01:14
|
|
|
To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 09-12-2016, 10:46
|
|
|
Serika napisał/a: | To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
O. O!. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-12-2016, 12:40
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Takich zmian nie proponuje się na miesiąc przed. |
Jeśli na miesiąc przed mówi się, że się nie dostanie urlopu i tym samym obecni na zjeździe w zasadzie mogliby zostać w Warszawie na sylwestra, to się proponuje. Plus Wiewióry i Morgi, które mogą tylko w Warszawie.
To powiedziawszy - zostawienie ciebie samego, kiedy już nie jesteś w stanie odmówić dealu z rodzicami*, byłoby zwyczajnie świństwem i tutaj wyboru w zasadzie nie było.
* o czym mogłeś powiedzieć od razu, to bym w ogóle nie ciągnęła tematu; bo nie wpadłam na to, że tym razem nie jadą do ciebie, tylko wykupili sobie gdzieś imprezę |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 09-12-2016, 21:43
|
|
|
Smk napisał/a: | Serika napisał/a: | To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
O. O!. |
Wiem, że kochasz swój samochód, ale Seringi raczej nie pozwolą ci z nim spać w jednym łózku. Nawet jeśli jest podwójne. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-12-2016, 18:50
|
|
|
Xeniph napisał/a: | Smk napisał/a: | Serika napisał/a: | To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
O. O!. |
Wiem, że kochasz swój samochód, ale Seringi raczej nie pozwolą ci z nim spać w jednym łózku. Nawet jeśli jest podwójne. | Mamy trochę za wąski korytarz, i mógłby przez drzwi nie przejść <__< |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 10-12-2016, 19:48
|
|
|
Savage level over 9000! |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 10-12-2016, 19:57
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Xeniph napisał/a: | Smk napisał/a: | Serika napisał/a: | To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
O. O!. |
Wiem, że kochasz swój samochód, ale Seringi raczej nie pozwolą ci z nim spać w jednym łózku. Nawet jeśli jest podwójne. | Mamy trochę za wąski korytarz, i mógłby przez drzwi nie przejść <__< |
Bokiem, bokiem dam radę >] |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-12-2016, 13:47
|
|
|
Smk napisał/a: | Bezimienny napisał/a: | Xeniph napisał/a: | Smk napisał/a: | Serika napisał/a: | To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
O. O!. |
jak ostatnio przepychaliśmy kanapę, to zdejmowaliśmy nóżki. I drzwi. Na pewno chcesz zdejmować nóżki? :P |
|
|
Smk
|
Wysłany: 11-12-2016, 19:29
|
|
|
Serika napisał/a: | Smk napisał/a: | Bezimienny napisał/a: | Xeniph napisał/a: | Smk napisał/a: | Serika napisał/a: | To ja jeszcze dodam, że mamy dwa podwójne łóżka dla gości ;) |
O. O!. |
jak ostatnio przepychaliśmy kanapę, to zdejmowaliśmy nóżki. I drzwi. Na pewno chcesz zdejmować nóżki? :P |
Ja wyjąłem framugę >3.
Damy radę >] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|