Zna ktoś taki format? |
Wersja do druku |
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 20-03-2004, 20:43
|
|
|
Divx5 i Xvid.. nie... duzo lepszy, szybszy i wydajniejszy jest FDDShow.
A co do MHz.. to u mnie na PIII 450@600 chodzi wlasciwie wszystko plynnie przy 1280x1024.
Tilk - ta karta ATI co wymieniasz raczej nie jest beznadziejna jesli chodzi o 2D i video. Ma dosc wysoka jakosc obrazu 2D i do tego jak dobrze pamietam tez ma sprzetowe wsparcie IDCT dla video. A wydajnosc 3D mozna wlasciwie pominac w tym temacie. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-03-2004, 22:29
|
|
|
Martin: ale to jest stara wersja PCI. Ma PCIID 10025654, identyfikuje się jako "ATI Technologies Inc 264VT [Mach64 VT] (rev 64)". 2 MB pamięci na pokładzie - 1024x768x16 to maksimum, na jakie pozwala. iDCT mają dopiero nowsze modele (np. Rage 128). |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 24-03-2004, 20:14
|
|
|
Ah.. chyba ze tak. Mimo wszystko wydajnosc karty tutaj na odtwarzenie nie wplywa, co najwyzej na maksymalna rozdzielczosc i ilosc kolorow, nic wiecej, bo wszystko przy odtwarzaniu divxow praktycznie przetwarza procesor glowny komputera. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 23-06-2004, 13:17 Player do plików *.rm
|
|
|
Właśnie... Czy zna ktoś jakiś program, najlepiej freeware'owy, który potrafi odtwarzać filmy zapisane w formacie real media, a NIE JEST RealPlayerem? Będę wdzięczny za namiary... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 21-07-2004, 16:37
|
|
|
Player i kodek od dłuższego czasu są zainstalowane i sprawne, więc temat mozna chyba zamknąć. Dzięki Martin! |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-06-2005, 14:15 Zna ktoś taki format:
|
|
|
Wydawałoby sie głupie: dvd.avi
NIC nie chce tego ruszyć, mam aktulne kodeki, arsenał playerów i generalnie, gdyby nie to, że żadna gra na tym stanowisku nie pójdzie jestem w stanie otwierać z nich intra... Ale tego nie ruszę...
Nie wie ktoś, co może pomóc, bym miast czarnego okranu i kilku kresek miał obraz? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-06-2005, 14:17
|
|
|
jaki rozmiar to-to ma? (i nazwe) |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 24-06-2005, 14:18
|
|
|
spróbuj zmienić nazwę, bo rozumiem że to wygląda tak <nazwa>.dvd.avi to może skasuj .dvd i zostanie <nazwa>.avi win powienien sie spytac cyz zmienić cośtam blablabla, zrób wcześniej kopie zapasową i zaznacz że tak, jak nie pomoże to możesz podejść do tego inaczej, bo masz kopie zapasową... |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 24-06-2005, 14:26
|
|
|
Z nazwy pliku ciężko wywnioskować, co jest w środku. Jaki jest duży? Jeśli mały, podeślij całość, w przeciwnym wypadku tylko pierwszy megabajt. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 24-06-2005, 14:26
|
|
|
Nazwa? Tak prymitywna sztuczka nic nie daje (próbowałem)...
Rozmiar to 330 i 370 MB. Nazwy nie podam, bo podpada pod paragraf...
Tilk - jak to zrobić? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-06-2005, 14:43
|
|
|
avi/mpeg/costam splitter, i podzielic. trzeba zobaczyc poczatek pliku, co w nim jest.
moze sie tez okazac, ze to .avi, tylko skopane - wtedy trzeba go jakims avifixem potraktowac |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 24-06-2005, 15:03
|
|
|
Ups... Jestem przyzwyczajony do systemów uniksowych, gdzie istnieje bardzo proste polecenie do cięcia i klejenia plików. Skleciłem po szybkiemu banalny programik, który powinien zrobić, co trzeba: http://lucifer.czad.org/~tilk/cutfile.exe. Wywołaj go tak:
cutfile nazwa_cietego_pliku nazwa_nowego_pliku 1000000
I wyślij mi powstały plik nazwa_nowego_pliku.
UWAGA, upewnij się, że plik o nazwie nazwa_nowego_pliku nie istnieje przed wykonaniem polecenia, inaczej zostanie skasowany! |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 24-06-2005, 15:37
|
|
|
Programik nie działa... Zawiesza się wraz z próbą uruchomienia... |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 24-06-2005, 15:53
|
|
|
Napisałem, że jest napisany po szybkiemu, więc nie posiada nawet interfejsu użytkownika ani jakiejkolwiek obsługi błędów. Musisz go uruchomić z linii poleceń.
Dobra... Po kolei... Skopiuj programik do katalogu, w którym jest cięty plik. Wybierz Start->Uruchom. Jeśli masz Windows 9x, wpisz command. Jeśli masz Windows 2000/XP, wpisz cmd. Kliknij OK. Następnie, już w linii poleceń, przejdź do katalogu z plikiem za pomocą polecenia:
cd ścieżka_do_katalogu
Czyli na przykład:
cd C:\dziwnyfilm\
A następnie wykonaj polecenie zgodnie z instrukcją podaną w poprzednim poście. |
|
|
|
|
|
|