FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
  a gdyby tak przeredagowac forum?
Wersja do druku
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

Status: offline
PostWysłany: 18-02-2005, 19:06   

A&M i Kacik oddzielnie i dać je pod WA. A logo by się przydało - to obecne bardziej pasuje pod WB Slayers :P. Nowy skin tez bylby dobrym pomysłem. Tylko pewnie kłopot będzie z wykonaniem :P.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 18-02-2005, 19:24   

Po przyjrzeniu się i napisaniu wszystkiego na kartce kilka rzeczy zauważyłam. Wydaje mi się, że przenoszenie "Manga & Anime" do działu "Wszechbiblia Anime" sensu nie ma. Lepiej zostawić ten dział na sprawy techniczne-organizacyjno-komentarzowe. Poza tym w tej chwili wykluła mi się taka idea podziału, jaką prezentuję poniżej. Jeśli zostanie zaaprobowana, to mogę wprowadzać.

WSZECHBIBLIA ANIME
- News /czyli informacje o nowych recenzjach, screenach, dodatkach na stronie/
- Sprawy techniczne /czyli listy rezerwacji, porady dla recenzentów, pomysły etc./
- Pytania, komentarze, opinie /czyli cała reszta - nie widzę sensu dzielenia na dwa działy, bo i tak ludziom będzie się mieszało, co gdzie pisać/

WSZECHBIBLIA.NET
- Użytkownicy
- Manga & Anime
- Slayers
- Oekaki & Deviantart /Fanarty i twórczość własna/
- Fanfiction

INNE
- Kącik komputerowca
- Gry komputerowe
- RPG
- Multiświat
- Książki
- Off-topic

Inny pomysł to przerzucić dział "Użytkownicy" do INNE i zamiast WSZECHBIBLIA.NET całą tą część nazwać KĄCIK FANA. Poza tym nie wiem, czy nie byłoby dobrze mieć jakiś dział "reklamowy", gdzie można by podawać linki do stron?

Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-02-2005, 19:34   

1#przerzucenie użytkowników to nawet nei najgorszy pomysł, i jestem w stanie to poprzeć.
2#zastanowił bym sie nad skasowaniem działu slayersowego i przerzuceniu topiców z tamtąd do M&A bo jeżeli mamy być ogólno tematyczni to zaraz będą pretensje że tak samo powinno być z inną serią i wyjdzie nam z 20 dodatkowych tematów, no chyba że stwierdzamy że wszyscy ejssteśmy równiejsi ale neiktórzy bardziej:P
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Epic One

PostWysłany: 18-02-2005, 20:04   

Pomysł ze zmianą nazwy na kącik fana jest ciekawy. Co do likwidacji działu slayersowego - też o tym myślałem, ale... niby WB Slayers jest osobną stroną i częścią WBnetu. Niby na razie nie istnieje, ale...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Lady of Autumn

PostWysłany: 18-02-2005, 20:14   

Mówiąc bardzo brutalnie: Slayers można a) skasować, b) zostawić jak jest. Tertium non datur. Teoretycznie można przerzuć te tematy do M&A, ale zrobi się tam od tego, uczciwszy uszy, bordel. Albo zostawić bez zmian "ze względów historycznych", albo uznać, że zrywamy z przeszłością i dział skasować.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 18-02-2005, 21:02   

Przerzucenie topiców ze Slayowego działu do M&A nie jest dobrym pomysłem - za dużo i nie ma zaznaczone, że to jest na temat Slayers - laik się nie połapie , trzeba by było do każdego topica dopisac w tytule (Slayers) albo jakos tak.

Poza tym jak mówi Bambosh, jest to część WB.net ... nawet jesli to jest wirtualna część ... (prawdopodobnie na razie XD) więc jeśli ją postawią, to bezsensem będzie z powrotem tworzyć dział o Slayersach.

Drugą opcją jest całkowite wykasowanie ... ale szkoda by było moim zdaniem, w związku z tym, ja bym zostawiła tak, jak jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
g_v_s Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-02-2005, 21:07   

W sumie to korzystam tylko z przycisku "zobacz posty od ostatniej wizyty" i na układ działów nie patrzyłem od dawna, ale dla nowoprzybyłych i gości nowy układ powinien być bardziej przejrzysty. Slayersów dobrze byłoby zostawić "ze względów historycznych" :P

Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 18-02-2005, 21:22   

Bambosh, nowy skin będzie, przecież nie zostawię tutaj tego śniegu na wiosnę :) Mam już kilka pomysłów, od małej zmiany kolorystyki i loga po znalezienie skinu ze zwykłego phpBB i znalezienie kogoś kto odwali za mnie czarną robotę (przystosowanie do naszej wersji forum). Nie wiem jeszcze co wybiorę, ale nowy styl będzie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2005, 21:25   

Avellana napisał/a:

WSZECHBIBLIA.NET
- Użytkownicy
- Manga & Anime
- Slayers
- Oekaki & Deviantart /Fanarty i twórczość własna/
- Fanfiction

INNE
- Kącik komputerowca
- Gry komputerowe
- RPG
- Multiświat
- Książki
- Off-topic

Do INNE dodac Archiwum i wrzucic aktualny stan forum, badz tez wybrane dzialy. Pomysl przyuwazony na kilku forach, chyba nawet sie sprawdza.
Powrót do góry
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 18-02-2005, 21:28   

Zamiast przenoszenia do Archiwum aktualnego stanu forum lepiej poprzenosić aktualnie istniejące tematy a do Archiwum wrzucać te, które z czasem zostaną usunięte.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Bianca
Gość
PostWysłany: 18-02-2005, 22:05   

Hmm...... ja bym dala slayersow do archiwum, za wyjatkiem super watkow (jesli takie sa) ktore by dac do M&A

Uzytkownikow chyba do innych faktycznie, wtedy wszechbiblie mozna faktycznie zrobic na kacik fana.

W zasadzie jakby sie jakiemus modowi nudzilo, to mozna pare forum poczyscic, i dac do archiwum itp ;))
Powrót do góry
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 18-02-2005, 22:10   

Moim zdaniem Użytkownicy zdecydowanie w dziale Inne, poza tym nie mam zastrzeżeń.
Archiwum jest jak najbardziej potrzebne - chociażby żeby powywalać tam stare questy, żeby daleko nie szukać (inna sprawa, jaki w nim będzie bałagan... Chyba, żeby jeszcze ustalić, że do Archiwum trafiają tylko żeby związane z M&A i nic poza tym).

Co do Slayers... Ja wiem, ze to zabrzmi brutalnie, ale może ktoś, kto ma kontakt z Martinem i Agit zapytałby, czy mają oni w ogóle zamiar postawić WB Slayers? To znaczy - mają zamiar w przeciągu najbliższych dwóch tygodni. Bo jeśli uznają, że "kiedyś", to ja równie dobrze mogę zacząć przygotowywać tej stronce pogrzeb. Prawda jest taka, że oddzielny dział o Slayers teraz, kiedy zainteresowanie serią z znacznej mierze przycichło, nie bardzo ma sens... Zwłaszcza, jeżeli forum nie jest podczepione pod Slayersową stronę.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Eltanin Płeć:Mężczyzna
?????

Grupy:
WIP
PostWysłany: 19-02-2005, 08:50   

Ubijanie strony, ubijaniem striny, natomiast proponował bym jednak przenieść zawartość "Slayersów" do ogólnego dzialu M&A. Przynajmniej te tematy które nadal są aktywne (powiedzmy, miały jakąś odpowiedź w ciągu ostatnich 3 miesięcy). Resztę można spokojnie dać do archiwum. To samo z resztą można zastosować w stosunku do innych "martwych" tematów forum.

Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1777110
Lady of Autumn

PostWysłany: 19-02-2005, 10:50   

Forum niniejszym zostało przeredagowane. Mam nadzieję, że mniej więcej o to chodziło. A teraz moje uwagi.

1. Ostatecznie stworzyłam dział "Książki i filmy". Dość często porównuje się film z książką, na podstawie której powstał (choćby Harry Potter), a w sumie tych tematów nie ma aż tyle, żeby było warto utrzymywać dwa działy.

2. Dział "Forum - sprawy techniczne" i jego lokalizacja - to kwestia tymczasowa. Ma ktoś lepszy pomysł, co zrobić z tymi tematami?

3. Po przemyśleniu - archiwum mówimy NIE. Moim zdaniem warto byłoby forum "oczyścić" z martwych tematów (może się tym zajmę, chyba, że któryś mod jest chętny), najlepiej metodą: oczyszczenie działu -> przeniesienie tematów na dwa-trzy dni do testowego -> usunięcie (ew. przywrócenie niektórych). Tematy, które chcemy zachować, należy po prostu zamknąć i trzymać w odpowiednich dla nich działach. Inaczej albo robi archiwum dla każdego forum, albo robi się straszny bałagan.

Epic One

PostWysłany: 20-02-2005, 20:25   

Slayersi mimo wszystko powinni na razie zostać - ew. przeczyścić tematy z powtórek. Może strona wstanie (marzenia) i dwa osobne fora nie mają za bardzo sensu. Widziałem taki patent na forum jednego portalu - każda strona miała na forum dział.

Numer Gadu-Gadu
2277120
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi