Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
a gdyby tak przeredagowac forum? |
Wersja do druku |
Bianca
Gość
|
Wysłany: 18-02-2005, 00:47 a gdyby tak przeredagowac forum?
|
|
|
hej.
myslac po raz kolejny dlaczego wlasciwie nie chce sie zarejestrowac na forum chociaz mam juz 20 recek, chociazby dla porzadku, w koncu znalazlam odpowiedz. Chociaz na forum bywam, i nawet cos czytuje, robie to dosc rzadko.... bo nie czuje, ze jest to forum WA. Po prostu odbieram je jako niezalezny byt, ktory akurat znalazl sie na tym samym serwerze, i dlatego ma wydzielone pare topicow tematycznych. Stad propozycja: mozeby tak nieco przeredagowac forum ktore mamy, by otrzymac forum WA, a nie forum ktore jest na tym samym serwerze co WA?
Wydaje mi sie, ze sensowny uklad bylby np. taki:
Wszechbiblia anime:
>>News (tu newsy techniczne oraz te o dodaniu nowych recek, ktore aktualnie laduja w propozycjach)
>>Techniczne (dyskuje odnosnie systemow ocen, grafiki, bannerow), ja bym dala z ograniczonymi prawami zapisu, tylko dla staffu
>>Pytania do zalogi (zarowno tej WA jak i forum)
>>Komentarze i opinie (odnosnie np. recek)
>>Kacik fana
Wszechbiblia.net:
>>Uzytkownicy
>>Slayers
>>Oekaki
>>Multiswiat
I moze by tak jeszcze dodac "ksiazki" do innych? :D |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-02-2005, 09:53
|
|
|
Pomysł jest dobry. Popieram. Gratuluje też trafnej intuicji. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 18-02-2005, 10:44
|
|
|
Dołożyłbym jeszcze do WA Manga i Anime. :P |
|
|
|
|
|
Bianca
Gość
|
Wysłany: 18-02-2005, 10:48
|
|
|
Bambosh >> a jak by sie M&A w WA mial roznic od kaciku fana? Dla mnie jedno z powyzszych chyba wystarczy |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 18-02-2005, 10:51
|
|
|
Czy ja wiem? Mnie zawsze M&A kojarzyło się z działem o Mandze i Anime, a kącik fana z fantwórczością. Wrzucenie tego wszystkiego do jednego wora to chyba za dużo ^^'. |
|
|
|
|
|
Bianca
Gość
|
Wysłany: 18-02-2005, 10:58
|
|
|
touche! |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-02-2005, 11:27
|
|
|
Zasadniczo pomysł dobry. Warto by jeszcze pomyśleć o ujednoliceniu graficznym WA i forum, tak, żeby na pierwszy rzut oka było widać, ze stanowią całość. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-02-2005, 12:13
|
|
|
Po pierwsze - z pomysłem całkowicie sie zgadzam. Jednak nie ma to, jak rzut oka osoby "z zewnątrz"...
Po drugie: Bambosh ma chyba rację. Mi też "Kącik fana" kojarzy się głównie z fanfikami i fanartami, ale możliwe, że to kwestia przyzwyczajenia do obecnej struktury forum... Ale chyba nie wpadłąbym na to, że to miejsce, gdzie można by było sobie podyskutować o anime (nie a recenzjach anime, ale o anime jako takim - to jest pewna różnica). Czyli albo stworzyć dodatkowy dział, albo - chyba lepiej - ten jakoś przemianować. Na "Manga i Anime" chociażby (bo tak czy inaczej "Kącik fana" i tak zawse świecił pustkami.
A po trzecie: Eltanin, tak! Tylko problem polega na tym, że WAnime obecnie wygląda... No, jak wygląda. Chcesz zrobić biednemu forum krzywdę? :P |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 18-02-2005, 13:47
|
|
|
Jesli chodzi o przeredagowanie forum, pomysł popieram. Obecny układ niezbyt przystaje do rzeczywistości. Przydałoby się go nieco zreformować.
Serika napisał/a: | Mi też "Kącik fana" kojarzy się głównie z fanfikami i fanartami |
Zgadzam się całkowicie. Tworzenie z tego jednego działu o wszystkim, wprowadzi tylko nieład. Lapiej, żeby zostało jak jest.
Serika napisał/a: | Tylko problem polega na tym, że WAnime obecnie wygląda... No, jak wygląda. Chcesz zrobić biednemu forum krzywdę? :P |
A tu się z kolei nie zgadzam. Zielono-brązowy skin, o ile byłby dobrze zrobiony, jest czymś, co chciałbym zobaczyć... A jesli komuś się nie spodoba, zawsze może go zmienić w profilu. |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 18-02-2005, 14:02
|
|
|
ej a ja mam takie pytanie, czy mi sie tylko wydaje czy ten pomysł już kiedyś był i tak miało się stać chwile po uruchomieniu strony?:>
no dobra nie będę aż tak wredny, w końcu wiemy jakie były nasze początki, no pomysł dobry i jak zawsze popieram, ale co do topicu o książkach, to wg mnie to by raczej podpadało pod off-topic, ponieważ wiele osób mogło by pod hasłem książki zrozumieć mangi, co w rezultacie wyszło by następująco: książka Inuyasha i manga autorastwa Prachetta:D
a temat jaki bym dołożył to może coś ogólnie nie samych recenzji a anime ogółem, czyli w sumie to co Bambosh mówił, miało by to wg mnie pewien sens jeżeli nie chcemy gronu moderatorskiemu robić tutaj zbyt wielkich wymogów (miotła jest jedna i bynajmniej nie na obydwu końcach kończy się szczotką, jednym końcem jest sam kij...) |
|
|
|
|
|
Bianca
Gość
|
Wysłany: 18-02-2005, 14:34
|
|
|
ksiazki to ja bym widziala pod "inne", czyli tam gdzie teraz sa gry itp.
a co do M&A jako dodatkowego topicu to ja sie zgodzilam, wiec nie wiem kogo dalej chcecie przekonywac :D |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-02-2005, 14:53
|
|
|
Czyli rozumiem, że jak to sobie wszystko rozpiszę na kartce i uporządkuję, to mogę zmieniać? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 18-02-2005, 15:10
|
|
|
Proszę bardzo :) |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-02-2005, 16:56
|
|
|
Jak najbardziej.
Ktoś podjął by się zrobienia nowego loga na forum? |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-02-2005, 17:51
|
|
|
Przeredagowanie forum jest chyba ja najbardziej sensowne... poza tym ja już zaczynam się gubić pomału.
Ksiązki pasowałaby do Inne zdecydowanie, pytanie co będzie w kąciku fana?
moja propozycja jest taka, że może "Kącik Fana" podzielić na:
- Anime i manga (dyskusje o ulubionych seriach, bohaterach itp),
- Fanfiki
- Fanarty.
lub A&M dodać oddzielnie.
No i nie zapominajmy też o "Off topic" |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|