jesli anime+ padlo..... |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-06-2005, 09:32 jesli anime+ padlo.....
|
|
|
.... to czy mozemy podkrasc im pare pomyslow?
- juz od chwili meczony jest ten temat z newsami (czyli opisy serii dopiero co wychodzacych, wrazenia na podstawie pierwszych odcinkow)
- siedmiu wspanialych - koncept jest naprawde niezly, tylko fajnie by bylo jakby recenzenci widzieli co pisali do konca, albo uczciwie napisali ze konca nie widzieli |
Ostatnio zmieniony przez dnia 30-06-2005, 15:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 25-06-2005, 07:55
|
|
|
W takim razie postaje pytania czy (a propos tego pierwszego myslnika) - seria zrecenzowana na podstaiwe paru pierwszych odcinkow zostaje automatycznie "zaklepana" przez recenzenta (mnie by to bylo na rękę).
Bianca napisał/a: | siedmiu wspanialych |
Uhm, koncept konkretny i fajny. Tylko tu sie rodzi jeszcze jedno pytanie do Twojej koncepcji - czy zaczniemy to dla kolejnych tytulow, czy dorobimy taki dzial do tytulow juz istniejacych (i co na to Tilk i reszta w kwestii tego, jak to od strony technicznej by wygladalo). Ergo, czy fantastyczne tytuly pozostawimy bez tego, i czy istnieje powiazanie miedzy "siedmioma' a recka. Czy oba moga istniec samodzielnie? Anime bez recki, za to z siedmioma czekajace na recke, czy Anime z recka, a pod siedmioma "pending"? A moze w ogoly oddzielny dzial ? |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-06-2005, 08:23
|
|
|
Sama idea jest dobra, a pomysły warto kraść. Proponowałbym jednak zająć się tym, kiedy my skończymy inne projekty, a pamięć po Anime+ nieco się zatrze, żeby za bardzo nie podpadać plagiatem.
Możnaby też spróbować załatwić sławy fandomu, żeby się wypowiadały obok nas. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 25-06-2005, 10:36
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | sławy fandomu, żeby się wypowiadały obok nas. |
A my to co?! Barszcz?! ;) |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-06-2005, 13:29
|
|
|
Cytat: | Proponowałbym jednak zająć się tym, kiedy my skończymy inne projekty, a pamięć po Anime+ nieco się zatrze |
na teraz i tak jest dosc zabawy. ja sie zastanawiam nad konceptem a nie nawoluje sie za to brac teraz ;) na razie to chyba wszyscy maja co robic ;)
Cytat: | seria zrecenzowana na podstaiwe paru pierwszych odcinkow zostaje automatycznie "zaklepana" przez recenzenta |
nie zrecenzowana, po prostu "wrazenie". i mozna, ale na ograniczony okres czasu, jak nie napisze to moze kto inny |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-06-2005, 13:51
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Możnaby też spróbować załatwić sławy fandomu, żeby się wypowiadały obok nas. | A..ano....eto.... Ale to MY jesteśmy sławami fandomu ^___^ Ya-i! ^v^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-06-2005, 19:29
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A..ano....eto.... Ale to MY jesteśmy sławami fandomu ^___^ Ya-i! ^v^ |
Mam nadzieje, że mówisz o sobie... Nazwanie mnie członkiem fandomu może skończyć się w jeden sposób: bolesny!
Mam na myśli jakieś obce sławy Fandomu, choć wy, a nawet tacy ludzie spoza, jak ja też mogą być. Po prostu tak dostaliśmy darmową reklame i darmowy prestiż! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 25-06-2005, 19:58
|
|
|
Mizuumi napisał/a: | Zegarmistrz napisał/a: | sławy fandomu, żeby się wypowiadały obok nas. | A my to co?! Barszcz?! ;) | Po namyśle stwierdzam, że nie. My jesteśmy Dumą i obiektem uwielbienia fandomu. :3 |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 30-06-2005, 15:14
|
|
|
Czasami mozna niesamowitych rzeczy sie dowiedziec czytajac forum Tanuki :>
Nie rozumiem czemu mowicie o kradnieciu pomyslu - to nie Anime+ pierwsze zrobilo takie recenzje, chcyba ze Wam chodzi o konkretna liczbe 7 (zapewne chodzi o oklutyzm :P).
A ja dla zabawy nazwalbym to 8-1 Wspanialych badz tez 6+1 Wspanialych i tyle :)
A co do slaw fandomu - ja bym raczej polegal na opinii dowolnych siedmiu osob z mojego forum (lub forum Tanuki) niz na slawach. Oni przynajmniej ogladaja i nie wypowiadaja sie jakby zjedli wszystkie rozumy. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-06-2005, 15:54
|
|
|
wiesz, ale pytanie jak dobrac - kto pierwszy ten lepszy? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-06-2005, 16:35
|
|
|
Proponowałbym więc rozwiązanie 2 Sławy lub sławy (z racji takiego, a nie innego stylu działania łatwiej będzie nam zdobyć netowych guru i baroników) i pięciu naszych. Pozwoki nam to zakrzyczeć tamtych, jesli powiedzą coś nie tak...
Pytanie brzmi tylko: skąd wziąść 5 redaktorów Tanuki.pl, którzy widzieli na raz to samo anime? |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-06-2005, 17:29
|
|
|
Raczej pytanie brzmi "co to znaczy sława fandomu?". Bo jeśli za sławy uznać te osoby, które udzielają się w dużej mierze w komentarzach na ACP, to ja podziękuję za taką przyjemność... |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 30-06-2005, 17:42
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Pytanie brzmi tylko: skąd wziąść 5 redaktorów Tanuki.pl, którzy widzieli na raz to samo anime? | No właśnie... wystarczy zerknąć na oceny redakcji, i widać o czym możemy w tej formule napisać ^_^ A co do oglądania... nie nabyłem A+, bezczelnie przejrzałem w empiku - i zdaje mi się że tamci też niekoniecznie oglądali... co najwyżej pierwszy odcinek ^^;; |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 30-06-2005, 17:44
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | skąd wziąść 5 redaktorów Tanuki.pl, którzy widzieli na raz to samo anime? |
O to niech Cie glowa nie boli. Na pewno znajdzie sie i wiecej. Mozesz nie dla najnowszych serii, ale ogolem.
Mam inna watpliwosc - co z recenzjami alternatywnymi wtedy? Bo chyba zgubilam watek... |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-07-2005, 08:38
|
|
|
Mizu - jak ktos pisze alternatywna, to zwykle oznacza to, ze ma do powiedzenia spory kawalek tekstu, w conajmniej 50% rozny od oryginalu. poniewaz oryginal w ok. 70% sklada sie z opisu fabuly i technikaliow, ybwa to trudne, i raczej nikt sie za to nie wezmie chyba ze ma opinie 90% rozna od recenzenckiej.
natomiast tu mowimy o 3-4 zdaniach, charakteryzujacych anime jako ogol, tu nawet 90% powtorka nikomu nie zazkodzi - bedzie oznaczalo ze wszyscy sa zgodni odnosnie tego ze to jest super anime (albo gniot). a powie wiecej niz sama tylko ocena.
plus, u nas zasada jest, ze serie ocenia sie na podstawie calosci. a w opiniach spokojnie mozna napisac: "odpadlem po 3 odcinkach" (a ktos inny na to: "akcja rozkreca sie po 5") itp |
|
|
|
|
|
|