Netia czy Neostrada? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-06-2010, 09:48 Netia czy Neostrada?
|
|
|
Dobra, za czas krótki będę mógł wyswobodzić się od obecnego dostawcy sieci. Tym razem postanowiłem wreszcie zdobyć dobry internet stacjonarny. Tak więc: kto jest lepszy i kogo lepiej wybrać? Netię czy Neostradę. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 09-06-2010, 12:09
|
|
|
Zasadniczo chyba Netię, chociaż z tego czego doświadczyłem, Neo ma lepszą obsługę klienta.
Osobiście brałbym to, co ma aktualnie lepszą ofertę. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-06-2010, 15:12
|
|
|
Bierz to, co tańsze (czyli pewnie Netię) - różnicy nie zauważysz. Byłem użytkownikiem i Neostrady i Netii, żadnych problemów nie odnotowałem. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-06-2010, 20:48
|
|
|
Netia i Neo używają tych samych łączy, dlatego zaprawdę powiadam ci - jakoś usług będzie zawsze dokładnie taka sama. Filozofii więc nie ma, kto ma obecnie lepsze ceny, ten jest w tej chwili lepszy.
Ja non stop przeskakuje między jednymi, a drugimi - zależnie od cen. Jakość usług nie zmienia się wcale, zapominam tak na dobrą sprawę co chwilę kto jest w tej konkretnej chwili moim operatorem, bo jedyną różnicą jest numer konta na który wysyłam płatności. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 09-06-2010, 22:03
|
|
|
Z Netią miałem problemy dawno temu i nie byłem zadowolony. Luknij czy nie masz obok innego dostawcę. Jakaś firma może jest obok, a nie wiesz. Warto się wypytać innych ludzi. Za żadne skarby nie zmieniłbym swojego ówczesnego dostawcę na innego. Na swoim oszczędzam jakościowo i jak swoją portmonetkę. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-06-2010, 07:32
|
|
|
Ja podziękuje za innych dostawców. Od trzech lat męczę się z humorami internetu radiowego. Internet kablowy nie wchodzi natomiast w grę, bo to wioska... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Kurt
|
Wysłany: 10-06-2010, 17:05
|
|
|
Sprawdź jeszcze ofertę Orange'a na kablu tp (orange freedom) Nie wiem jak jest teraz, bo neostrada trochę staniała i ma chyba jakieś gadżety typu telewizja czy coś ,ale zdaje się ze orange jest ciut tańszy od neo (+ można zaoszczędzić na abonamencie telefonu, ale ręki sobie nie dam odciąć jak jest teraz) Wcześniej miałem Neostradę, różnica jakości żadna . |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 30-06-2010, 06:57
|
|
|
Trochę odkopię temat, ale nikt nie pisał, albo nie spotkał się z takim nieudogodnieniem jak robienie problemów przez TP jeśli zakładasz Netie. Mi 3 tyg zakładali internet od Netii, bo TP próbowała mnie zniechęcić i przeciągnąć do siebie. Tak nam powiedział konsultant od Netii. Nie do końca mu wierząc sprawdziłem to i nie tylko mi robiono takie problemy. Poza tym większych problemów nie miałem. Co prawda jak TP robi coś na kablach(czy coś) to też możesz odczuć.
Osobiście polecam Netię. W tym roku kończy mi się umowa. Jak będziemy zakładać po przeprowadzce telefon to będę chciał wciąż mieć tego samego operatora. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-07-2010, 15:17
|
|
|
Dorzucę od siebie. Tp potrafi robić problemy nawet swoim partnerom strategicznym takim jak Orange. Znajomy mieszka na powiedzmy terenie wiejsko zurbanizowanym. Jest u nich jedna podziemna linia Telekomunikacji polskiej i około 5 kilometrów do centrali. Co prawda kable położyli im tam całkiem dobrej jakości ale TP dla dzierżawców łącza gwarantuje tam działanie łącza tylko do 2 km od centrali a w dalszej odległości nawet nie sprawdza czy dana prędkość będzie funkcjonować. Znajomy początkowo zamawiał internet w Orange o prędkości 512kbps, dostał odpowiedź "sprawdzono i niema możliwości" kolenie 256kbps i identyczna odpowiedź (trwało to prawie 2 miesiące). Po rozmowie jednak z lokalną ekipą techniczną TP dowiedzieliśmy się , że nawet nie dostali zlecenia aby to sprawdzić. Kolejnego dnia znajomy zamówił neo 512 i co? 2 dni później miał internet w pełnej prędkości. I sam internet nie robi mu żadnych numerów, nawet na bardzo słabych routerach marki pentagram :](które maja problemy z synchronizacja przy słabym sygnale).
Więc co ? Czy Tp nie jest po prostu chamskie w tej sytuacji?
Jeżeli ktoś ma jednak linię cyfrowa netii gdzieś w pobliżu to radził bym się przełączyć od tak z przekory :] |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-07-2010, 21:10
|
|
|
Nie polecam Neostrady - kłopoty z połączeniem, routerem, umową, krótko mówiąc decydujesz się na Neo szykuj się na pasmo problemów. |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 23-07-2010, 21:21
|
|
|
Miałem Neostradę przez 2 lata i internet na dłużej padł raz przy większej awarii. |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-07-2010, 21:22
|
|
|
Keii napisał/a: | Miałem Neostradę przez 2 lata i internet na dłużej padł raz przy większej awarii. |
Zależy jaką miałeś prędkość, gdzie z niego korzystałeś ( jak w blokowisku to nie możliwe, żeby tak działało) i czy daleko od ciebie był serwer. |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 23-07-2010, 21:36
|
|
|
Serwer nie mam pojęcia gdzie (wątpię, że jakoś blisko zważywszy na fakt, że mieszkam 30 minut piechotą od centrum, a miasto jakieś ogromne nie jest), łącze 2 megabity, w bloku. |
|
|
|
|
|
BoginiMarzeń
Marzycielka
|
Wysłany: 24-07-2010, 07:29
|
|
|
Wolę netię, wczesniej miałam neostrade i mam porownanie ;) |
_________________ www.nasze-marzenia.eu Forum marzycieli
Wejdź i się zarejestruj ;) Warto ;) To jedyne takie forum w sieci :) Na forum wystartował nabór na moderatora, więc zapraszam bardziej gorąco :) |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2010, 07:36
|
|
|
To znaczy? Co w Netii ci nie pasowało? |