Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Last Exile |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-11-2011, 13:12
|
|
|
Powiem jedno - Gonzo being gonzo, jeżeli chodzi o animację... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-12-2011, 12:25
|
|
|
W weekend zafundowałem sobie maraton pierwszego Last Exile. Pomijając mocno WTF-owe ostatnie 4 odcinki (z sławnym uśmierceniem i wskrzeszeniem), ta seria nadal robi wrażenie... potem obejrzałem z rozbiegu pierwszy odcinek Srebrnoskrzydłej Fam, i zatkał mnie Dio oglądający przylot "ostatniego" exile'a prosto w stadko ośmiu innych, o zupełnie odmiennej konstrukcji.
LOL.
Oni ewidentnie nie przejmują się ciągłością czy logiką, tak długo jak dobrze wygląda. Stąd Tatiana Wisla na kapitańskim stołku Silvany II... Ba, zrehashowali nawet ekrany tytułowe! Pytanie, czy to im wyjdzie. Patrząc po Tatianie, kto wie czy w jakimś momencie nie wróci i Lavi ;3
Ostatni, ósmy odcinek zafundował nam kolejną spektakularną bitwę... Siwowłose Dziewoje z kraju o klimacie Syberii, z upodobaniem do DUŻYCH boosterów rakietowych, mówiące łamaną mieszaniną rosyjskiego i hiszpańskiego, latające parami i o imionach z miejsca wywołujących skojarzenia z Simoun... oh LOL. Please Gonzo, tylko nie vanshipy napędzane energią Yuri?!
Ale mimo wszystkich haczyków i niedociągnięć, mimo "dziwnego" Dio, serię "ogląda się". Cieszę się, że dostajemy kolejne prawie-dwa sezony. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-03-2012, 23:33
|
|
|
OK, to w ramach zakończenia takie pytanie:
Czemu na wózku? |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-03-2012, 10:14
|
|
|
Całkiem możliwe, że Last Exile - Sunadokei no Tabibito to wyjaśni. Manga, gwoli ścisłości. Jak na razie wypełzł jeden tom. |
|
|
|
|
Mellin
|
Wysłany: 04-01-2016, 14:23
|
|
|
Czy ktoś tutaj będzie może w stanie mi pomóc:
Pracuję na wojskowym Vanship'em do Microsoft Flight Simulator X i poszukuje informacji o sposobie działania przyrządów (szukam informacji o zastosowaniu dźwigni, przełączników i innych przyrządów, a nie o sposobie działania Claudii).
Ewentualnymi przydatnymi informacjami były by adresy innych forów o Last Exile (najlepiej polskich lub angielskich), gdzie mógłbym szukać takich informacji. |
_________________ "Jestem graczem
nie dlatego, że nie mam życia,
ale ponieważ wybrałem posiadanie wielu." |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 04-01-2016, 18:35
|
|
|
Nie wiem, czy kiedykolwiek gdziekolwiek były takie informacje, obawiam się, że pozostaje lustracja anime i tego, co robią bohaterowie w kokpicie i czym to skutkuje. |
|
|
|
|
|
Mellin
|
Wysłany: 05-01-2016, 07:28
|
|
|
Wiem, że były wypuszczone conajmnej 3 Last Exile Flight Logs.
Zawierały one pełny spis wszystkich kontrolek we wszystkich statkach (nie tylko Vanship'ach).
Mam elektroniczne kopie 2, ale nie znam na tyle dobrze Jasińskiego żeby zrozumieć zastosowanie przyrządów. |
_________________ "Jestem graczem
nie dlatego, że nie mam życia,
ale ponieważ wybrałem posiadanie wielu." |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 05-01-2016, 08:15
|
|
|
Google translate? i albo skopiować tekst do translatora, albo wpisać przy pomocy "pisma odręcznego" po czym wybrać najbardziej podobne krzaczki wizualnie. Często dużo da się przetłumaczyć a resztę można dobrać z kontekstu.
Jesteś w zdecydowanie lepszym położeniu niż ci się wydaje. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|