Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Record of Lodoss War - manga |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-12-2004, 21:36
|
|
|
O TV się nie wypowiem, bo nie widziałam, natomiast w OAV występują: Parn, Deed, Slayn (mag), Woodstock (złodziej), Ghim (krasnolud) i kapłan Etoh. I cóż, nie jest to najambitniejsze, ale ogląda się przyjemnie :) I uwielbiam tą muzykę z ostatniego odcinka *___* Jakby ktoś wiedział, skad można ją wytrzasnąć byłabym wdzięczna (z tym że mam ograniczone możliwości ściągania z netu...) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-12-2004, 12:26
|
|
|
Jak trawisz angolski dubbing i jesteś dobra z tego języka to mogę ci przesłać pocztą;P. Ale ostrzegam, że dubbing jest paskudny:>. Aha, opening i ending też zdubbowane, ale nawet niezłe(IMHO).
GvS no i wszystko jasne. Cytat: | W ostatnim odcinku jaki widziałem Ashram spada w przepaść, więc myślałem, że już po nim i że to jest zakończenie. Ale widzę, że chyba Carlla go uratowała, jak w OAV-ce. |
|
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 03-02-2005, 22:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 19-12-2004, 19:43
|
|
|
A czy przypadkiem Mai nie pyta o muzykę, a nie o odcinki? ^^''''' |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-12-2004, 20:06
|
|
|
Mai w istocie pyta o muzykę z OAVki. Odcinki ma nagrane :) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-12-2004, 12:33
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | OAV to to, które ma 12 odcinków. Seria TV ma 52 ^^ |
Serii nie znam, ale znalazłem rozpiskę odcinków:
Pierwszy zestaw:
1. Film "Legend of Crystania"
2. OVA "Legend of Crystania: The Chaos Ring" (3 odcinki, sequel)
Drugi zestaw:
1. OVA "Record of Lodoss War" (13 odcinków)
2. Seria TV " Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knight" (27 odcinków, sequel) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2005, 12:49
|
|
|
No i wyszedł trzeci tomik...ma się nieodparte wrażenie zbyt szybkiego zakończenia, może to tylko złudzenie, ale seria oav, która odpowiada fauble tym tomikom jest jednak ciut ciekawsza. Na plus przemawia oldschoolowa, ale niezła kreska. Mam nadzieję, że doczekamy się innych serii Lodoss wydanych w Polsce. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|