Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tokyo Mew Mew |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-06-2005, 13:24 Tokyo Mew Mew
|
|
|
Stało się...najbardziej infantylna chyba manga ukazała sie na polskim rynku. Tokyo Mew Mew pl. stało się faktem, a co ciekawsze, miałem okazję przeczytać tomik pierwszy.
Tytuł bije na głowe KKJ - rysunek jest lepszy, humor jakoś też jest normalniejszy i mniej sztuczny a całośc generalnie jest tak głupia że aż autentycznie śmieszna. Osłabiało kogoś "księżycowe berło" czy "mydło powidło" ? Ech, "sałatowy przypływ" czy "truskawkowe uderzenie" są jednak bezkonkurencyjne.
Na dodatek bohaterki lubią się obściskiwać, co ucieszy fanów yuri, a co ciekawe, mimo, że autorka twierdzi, że main hero ma 12 lat, jakoś trudno w to uwierzyć... |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 04-06-2005, 17:33
|
|
|
Juz sie boje, ale bede sie do tego przymierzac, jakos opinia na ten temat wyprzedzila u mnie sama pozycje i staram sie od niej generalnie trzymac z daleka. Ale z tego co Grisznak pisze, to moze byc cos w kierunku Dragon Halfa Bardziej. No i tanie jest. Pierwszy tomik nie zaszkodzi. XD |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 04-06-2005, 18:22
|
|
|
Zamówiłam pierwszy tom w sklepiku JPFu. Ogólnie rzecz biorąc, ostatnio stwierdziłam, że dziecinnieję na starość więc może mi się ta seria spodobać. ^ ^
A właściwie jak się czyta tytuł? Tokio miu miu? ^ ^" |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-06-2005, 10:06
|
|
|
Dokładnie tak, nie mam lepszego pomysłu...w Toruniu kupiła to już gdzieś tak połowa klubu, więc chyba wszystkim nam na straość odbija. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-06-2005, 14:59
|
|
|
melduję, iż byłam dzisiaj (przelotnie) we wrocławskim Empiku i kupiłam to cudo.
Obrazki są imho b.ładne, nie ma dużo teł, a jak juz są, to jak to w mangach o Magical Girls bywa, postaci rysowane czystą, śliczna kreską (troszkę clampowsko-FY). Poza tym typowo: 5 bohaterek, które posiadły przypadkiem "nadnaturalne moce" walczy z Wrogiem w obronie Ziemi, słodkie SD-czki (nie tak jak w Wish-u, mniej słodkie), pojawianie się "dodatków" u głównych bohaterek i ... zaklęcia *zeszła* "Wstega Truskawkowego Uderzenia"...
Tylko koncept "otrzymania" rzeczonych mocy i pochodzenia wrogów jest nietypowy XD.
Spoiler:
Cytat: | nieudany eksperymet i wniknięcie w dziewczyny genów gatunków zagrożonych wyginięciem, wpisanych do Czerwonej Księgi, Kosmici stosujący broń biologiczną w postaci "nagle Mutujących Poczatkowo Nieszkodliwych Zwierząt" i 2 bogaci chłopaczkowie, którzy postanowili z Kosmitami walczyć, ale przez przypadek geny wniknęły nie tam gdzie trzeba |
Całość jest polana ekologicznym sosem (w postaci maniaka ekologii XD), kilkoma biszoneneami *____* (biszonen=ładny chłopak) i pewną dozą obściskiwania się w różnych konfiguracjach.
Infantylne, ale o dziwo humor jest w miarę normalny... mnie sie TMM podoba, zwłaszcza po obejrzeniu kilku odcinków na Italia1 (Mediasat) :) (dziecinnieje na starość ?) |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 17-06-2005, 07:47
|
|
|
widzialam w empiku i spodobalo mi sie xD to chyba na starosc mi odbija i biore sie za cukier dla dziewczynek z podstawowy.. ale co ja mam poradzic jak VGA juz koncza, OMG wydaje JPF z trudem i raz na kwartal lub zadziej;/ a Slumpa mi zawiesili
ale konczac: kreska przyjazna i slodka, humor.. coz ciezko mi to oceniac po przegladaniu w empiku ale zauwazylam ze teksty sa.. no na poziomie ^^" ale i tak kroluje u mnie do tej pory nie kupiona KKJ xD |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-06-2005, 11:15
|
|
|
IKa, my wszyscy dziecinniejemy...to już chyba dość typowe. Powiedz mi tylko, gdzieś ty się tam bizonów doszukała ? |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-06-2005, 11:50
|
|
|
true, true - powrót do czasów dzieciństwa przez wybieranie infantylnych środków przekazu XD ... co nie zmienia faktu, że chyba TMM będe kupować, bo po prostu "coś" i się tam spodobało
a co do biszonenów - wg zasady "szukajcie a znajdziecie" :3 (przypominam, że dla mnie biszonen ≠ bizon) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-06-2005, 16:25
|
|
|
No chyba, że chodzi ci o to coś, co było na ostatniej stronie...Przyznaję bez bicia, że ogląjąc mangę w sklepie, byłem pewien że tam się dwie dziewczyny całują... |
|
|
|
|
|
Wanderer
|
Wysłany: 18-06-2005, 17:07
|
|
|
Ja nigdy nie myślałem że przeczytam coś takiego, ale to jest kawaiiii >_<
Cholercia stary już facet ze mnie. Oglądam GITS'y, Texholyzy i kto by pomyślał ze wezme sie za takie coś, ale jak zobaczyłem ta słodką buzke na okładce to nie mogłem sie oprzeć.
Wstęga truskawkowego udrzenia mnie zwaliła z krzesła (w pozytywnym znaczeniu) :D |
|
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 03-07-2005, 19:41
|
|
|
Widzialam TMM w komikslandzie- takie to rozowe, urocze i kawaii! od razu pomyslalam, ze musze to miec, bedzie z tego doskonala bron na mazoki >D
Zastanawia mnie tylko ile wydadza tomikow? |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-07-2005, 16:46
|
|
|
"Oczywiście wydamy wszystkie siedem tomików" - cytat z promosów. |
|
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 05-07-2005, 17:47
|
|
|
Grisznak napisał/a: | "Oczywiście wydamy wszystkie siedem tomików" - cytat z promosów. |
Tylko siedem? :> och, to cudownie...<zaciera raczki> malo bedzie mnie kosztowalo >3 |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 05-07-2005, 19:33
|
|
|
mnie tez wlasnie rajcuje ze 7 :D i wiecej nawet nie chce bo nie skoncza :P |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-07-2005, 09:44
|
|
|
No właśnie, to spory plus tej serii, w większej dawce mogłoby to byc niestrawne, przynajmniej nie zdążę stracić apetytu na truskawki, tak jak straciłem na brzoskwinie (sic). |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|