Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Full Metal Panic |
Która część Full Metal Panic jest najlepsza? |
Full Metal Panic |
|
25% |
[ 22 ] |
Fummofu?! |
|
51% |
[ 45 ] |
The Second Raid |
|
23% |
[ 21 ] |
|
Głosowań: 88 |
Wszystkich Głosów: 88 |
|
|
|
Wersja do druku |
FMP Delikatnie
Gość
|
Wysłany: 24-06-2010, 13:03
|
|
|
Jak tam ? jakieś nowe info?:> czekam i czekam i czekam:D |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-06-2010, 13:34
|
|
|
Tak, Kyoani celuje w bardziej dochodowe produkcje. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 25-06-2010, 23:32
|
|
|
Materialiści jedni! Jakby było mnie stać na bilet do Paryża a potem do Tokio to już by oni mnie popamiętali^^ Tak na serio to faktycznie FMP nie jest może serią bardzo dochodową ale zrzesza grono fanów KyoAni a jeżeli takie serie jak ta znikną, to i fani odejdą a wtedy studio do końca działalności będzie kusić ludzi słodkimi idiotkami. To się nazywa profesjonalizm...
Sorry za błędy - post pisany pod wpływem silnych emocji. |
|
|
|
|
|
Runo-chan
Gość
|
Wysłany: 15-07-2010, 17:25
|
|
|
Po prostu im się znudziło i tyle. Myślą, że jak zostawią nas z niedokończonym wątkiem miłosnym to będzie super! |
|
|
|
|
|
FMP Delikatnie
Gość
|
Wysłany: 03-08-2010, 16:24
|
|
|
:(( smuci mnie to a myślałem, że jest jakaś szansa. Miałem nadzieję, że wraz z wydaniem ostatniego tomu noveli(?) wyjdzie jakaś informacja...:( |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-08-2010, 10:28
|
|
|
Ludzie, na litość...
Macie do czynienia z komercyjnym przedsięwzięcjem. Dla Kyoto Animation i jej akcjonariuszy, tytuł FMP to majątek który NICZYM nie różni się od obrabiarki w fabryce.
O tym, CO w danym momencie robi studio, decyduje zarząd w oparciu o aktualne analizy - pieniądze potrzebne na produkcję są zawsze wydawane tam, gdzie ryzyko jest najmniejsze, a spodziewane zyski największe. KyoAni jest w dobrej sytuacji - ma całą masę franczyz - tytułów, które są popularne. Ale ma też ograniczone środki, więc wydaje je tak, by zarobić jak najwięcej.
Czytaj: jeśli ich analitycy dowodzą, że ryzyko klapy jest mniejsze przy Haruhi, K-On, itd, albo zyski będą większe, to forsa na produkcję idzie właśnie tam. No sorry, ale jak spojrzycie na archiwalne dane o sprzedaży FMP na DVD i porównacie z danymi K-Ona czy Haruhi, to sprawa jes więcej niż oczywista, jeśli się pamięta że merchandising i DVD/BR to gros dochodów studia...
Do FMP wrócą, na mur, prędzej czy później - kiedy akurat to będzie to, co najbardziej im się będzie opłacało. A że WY, fani FMP, cierpicie i czekacie - a co to kogo obchodzi? Studio nie ma względem was, wbrew powszechnym wyobrażeniom, żadnych zobowiązań. Ani też nie wydaje ot tak sobie, aby wydać i aby fani oglądać co mieli... Możecie co najwyżej lobbować - pisać listy do Hideakiego Hatty itd bo akcjonariat iirc jest zamknięty więc walory nie są notowane (odpada kupno akcji i uwagi lub pytania do zarządu na walnym). Możecie też "poprawiać" wyniki kupując oryginalne wydania, figurki i całą resztę... XD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 10-08-2010, 19:04
|
|
|
Ostatnio na 4chanie masowo banowali fanów K-On. To dobry znak, mangoludki się przesycili, następny będzie rynek i wykresy, o których mówił Totem. |
|
|
|
|
|
mustafa
Gość
|
Wysłany: 16-09-2010, 10:03
|
|
|
tak szczerze to ja też bym bardzo chciał dokończenia anime ale niestety 4 serii ani widu ani słychu.Chociaż po takim czasie chyba juz sie za to nie wezma albo wezma sie za 10 lat jak juz bede stary,zonaty i z 2 dzieci i nie bede zajmował sie takimi rzeczami.Ja rozumiem gusta gustami ale jezeli japonczycy nie woleli FMP to są spaczonym narodem do szpiku kości ;P właśnie pytanko:sigme znalazłem ale do 29 chaptera a podobno słyszałem że jest manga zakończona więc szukam szukam i znaleść nie mogę więc byłbym łaskaw jeśli ktos byłby mi wstanie podać rzetelne informacje na ten temat,bo nie wierze ze zakonczyli mange w tak absurdalnym momencie gdzie jeszcze duzo wątków jest nierozwiązanych(kto czytal ten wie o co chodzi) zdenerwował mnie w ogóle fakt 2 laski Cytat: | i to całę przedstawienie zrobione przez Leona,no ale w sumie musieli ich rozdzielic zeby potem mogli ich zeswatac znowu(nie znam zdarzen po chapterze 29 |
|
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 12-10-2010, 16:20
|
|
|
Mam pytanie do ludzi zorientowanych w temacie light novel... Na angielskiej wikipedii znalazłam coś takiego
Full Metal Panic: Zutto Stand By Me (Lower Volume) (Main story; published August 20, 2010
W związku z tym mam pytanie:
Czy faktycznie wypuścili tą nowelę na rynek i czy jest to ostatnia część Przygód Kaname i Sosuke? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 16-10-2010, 10:47
|
|
|
Yup. To jest drugi ("Lower"? lol @ google translate) i ostatni tom tej części, i tak, Gotoh wyraźnie stwierdził że to już koniec :3
Tutaj masz link do tej książki na japońskim Amazonie; na wersję angielską przyjdzie trochę poczekać bo jak na razie 1 lutego 2011 w paperbacku wyjdzie Owaru Day by Day dopiero... |
|
|
|
|
|
Souske
Gość
|
Wysłany: 08-01-2011, 00:11
|
|
|
gdzieś na jakimś forum doczytałem, że mają przetłumaczone wszystkie 10 tomów fmp sigma jakie wyszły, ale nie ma kto się zająć ich przerobieniem (o ile mój angielski jest na tyle dobry by to poprawnie zrozumieć ;) )
wracając do anime to mi się podobają wszystkie części :P każda jest inna, ale ma coś do zaoferowania i ogląda się przyjemnie, więc nie mogę wybrać tej lepszej ;)
jeśli chodzi o prognozy na kolejną serię anime to podejrzewam, że realizacja zacznie się dopiero po zakończeniu wydawania Sigmy, bo właściwie potem przedstawiony mamy jeden wątek, a jak pokazuje przeszłość lubią od razu "domykać" przynajmniej co ważniejsze wątki... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 08-01-2011, 19:24
|
|
|
Sigma? A co ona ma do rzeczy? Kto czyta nowele już wszystko wie - w tym to, jak się skończy Sigma. |
|
|
|
|
|
Souske
Gość
|
Wysłany: 09-01-2011, 18:20
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Sigma? A co ona ma do rzeczy? Kto czyta nowele już wszystko wie - w tym to, jak się skończy Sigma. |
to chyba oczywiste, chodzi o kase :) anime nigdy nie wyprzedzi mangi, co różnie się kończy np filterami lub dłuuugą przerwą. co z tego że są nowele skoro i tak większość woli obrazki, a wydawca zarabia |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-01-2011, 19:24
|
|
|
Ale anime stworzono na podstawie nowelek, a nie mangi. |
|
|
|
|
|
vajol
Gość
|
Wysłany: 08-04-2012, 23:28
|
|
|
Odświeżam ten temat z prostym pytaniem - jednocześnie uprzedzam, iż przewertowałam temacik bardzo wnikliwie - czy teraz wiadomo coś o 4 sezonie? Minęło już... ho, ho, cóż, tak czy siak dużo czasu od ostatniej części. Naprawdę, cieszę się, że na FMP zdecydowałam się dopiero teraz (cierpliwość z pewnością nie jest moją cechą), cztery dni i seria załatwiona, a ja kompletnie w niej 'zakochana'. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|