Full Metal Panic |
Która część Full Metal Panic jest najlepsza? |
Full Metal Panic |
|
25% |
[ 22 ] |
Fummofu?! |
|
51% |
[ 45 ] |
The Second Raid |
|
23% |
[ 21 ] |
|
Głosowań: 88 |
Wszystkich Głosów: 88 |
|
|
|
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-04-2012, 00:50
|
|
|
Po siedmiu latach chyba było by cokolwiek rozreklamowane, że kontynuacja ma nastąpić. Pewnie też było by o tym dużo szumu. Ale jak na razie cisza, w tym sezonie z całą pewnością kontynuacji nie będzie. O jesieni jeszcze nic nie wiadomo, można się łudzić, ale też pewnie bezpodstawnie.
Jeżeli chcesz więcej FMP , pozostanie lektura mangi. 9 tomów pierwotnych, 5 dodatkowych i 16 tomików czegoś z przyrostkiem sigma, co wciąż wychodzi (nie liczę pojedynczych tytułów) Albo nowelek. Przynajmniej tak mówi wikipedia. |
|
|
|
|
|
Buniaka
|
Wysłany: 30-01-2013, 12:18
|
|
|
Przeanalizowałam Sigme. Na razie ma 77 rozdziałów. Wydarzenia z The Second Raid kończą się na...17 chapterze. Ogólnie tomów ma być 19 - ten ostatni ma wyjść w marcu tego roku, a póki co, czekamy na tłumaczenie tomu 18. Każdy tom ma po kilka rozdziałów (coś koło 4-6).
Mam cichą nadzieję, że po zakończeniu Sigmy jednak wyjdzie anime;p
Bo nie wiem, czy coś jest więcej w nowelkach (nie czytałam) niż to, co w Sigmie ma być zawarte. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-01-2013, 12:23
|
|
|
Powiedziałabym, że chwilowo KyoAni wydaje się być bardziej zainteresowane robieniem moe serii, niż powrotem do FMP, więc nie liczyłabym za bardzo na kontynuację. Chyba, że wygaśnie licencja i ktoś inny ją odkupi. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Buniaka
|
Wysłany: 30-01-2013, 13:26
|
|
|
Nie odbieraj nadziei xD Może po prostu czeka na koniec mangi?
Przecież FMP miało (i ma) rzeszę fanów. Głupie z ich strony byłoby nie pociągnięcie tego dalej. No ale fakt, okaże się. Byleby po wygaśnięciu licencji znowu nie trafiło jakimś cudem do Gonzo. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 30-01-2013, 15:15
|
|
|
Nie mają żadnego powodu, by czekać na zakończenie mangi, bo zarówno anime jak i manga są na podstawie nowelek. Z których ostatnia ukazała się w sierpniu 2011, jeśli wierzyć wikipedii. Gdyby KyoAni czekało tylko na zakończenie cyklu to już usłyszelibyśmy zapowiedź kontynuacji.
I wiesz, KyoAni ma jeszcze większą złotą krowę - Haruhi i też nie słychać nic o kolejnej serii/kinówce/OAVce, więc nie opierałabym się na tym.
I ja akurat te nadzieje morduję z dobrego serca, bo najlepszym lekiem na brak kontynuacji ulubionej serii jest pogodzenie się z tym i znalezienie innej dobrej serii. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Buniaka
|
Wysłany: 30-01-2013, 15:58
|
|
|
Hmmmm, w takim razie wiesz kiedy kończy się KyoAni licencja na FMP?
Bo niestety jestem wierna tej serii;p Znam, owszem wiele innych wartych obejrzenia, ale ta jest dla mnie szczególnie ważna, dlatego skusiłam się aż na mangę:)
I nie ma mowy, bym przestała czekać. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 30-01-2013, 16:16
|
|
|
Nie mam zielonego pojęcia. Poza tym jeśli przeczytasz mangę to będziesz wiedzieć jak seria się skończy, więc nie widzę za bardzo problemu. Ot dokończysz serię w innej formie niż zaczęłaś, ale nic poza tym. |
|
|
|
|
|
Buniaka
|
Wysłany: 31-01-2013, 10:50
|
|
|
Też prawda, ale lubię bardzo seiyuu Sousuke - Seki Tomokazu to mój mistrz:) Zawsze miło jest mi go słuchać. |
|
|
|
|
|
chmurjano
Gość
|
Wysłany: 07-11-2013, 20:36
|
|
|
Odkopię temat. Rozumiem, że o 4 serii dalej nic nie wiadomo? I jeszcze jedno pytanie. Ostatnio zacząłem czytać Sigme po polsku jednak ostatni rozdział jaki znalazłem to 31. Czy wie ktoś gdzie można przeczytać dalsze rozdziały po polsku? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 07-11-2013, 20:52
|
|
|
III.1. Zabronione jest zamieszczanie linków do stron oferujących ściąganie lub odtwarzanie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych) oraz ściąganie napisów, gier i programów, a także linków do stron z crackami i pirackich serwerów. Z oczywistych względów zabronione są także pytania o takie strony.
Więc, nie. Żadna manga FMP nie wyszła po polsku. I nie, nie ma żadnych planów co do anime. |
|
|
|
|
|
sagarrrrra
Gość
|
Wysłany: 06-02-2014, 17:27
|
|
|
2014 R
Dajcie mi FMP!!!
nic nie wiadomo o tym anime NADAL!!!
szacun dla tych którzy nie zapomnieli i czekają |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-02-2014, 19:41
|
|
|
Czekamy, czekamy... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 12-02-2014, 03:00
|
|
|
Szczerze powiedziawszy to ja nie rozumiem co ludzie widzą w tym anime i po co czekają na coś co nie nadejdzie prawdopodobnie nigdy. Gdyby było parcie (czyt popyt) na kolejny sezon w kraju pochodzenia to już dawno by wyszedł. Po 10 latach rzadko które anime jest wznawiane. Kyoto Animation obecnie zarabia na czymś innym. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 12-02-2014, 13:11
|
|
|
kokodin napisał/a: | Szczerze powiedziawszy to ja nie rozumiem co ludzie widzą w tym anime |
Przezabawną, dobrą komedię akcji w starym stylu, sensowną główną bohaterkę, ciekawego, zabawnego i aż za kompetentnego głównego bohatera? No i dużo ładnych wybuchów. |
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 12-02-2014, 16:08
|
|
|
Daerian napisał/a: | Przezabawną, dobrą komedię akcji |
Szkoda tylko, że nawet jeśli wyjdzie kontynuacja i będzie ona adaptacją, to te elementy będą słabsze. |
|
|
|
|
|
|