Melancholy of Haruhi Suzumiya |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-04-2010, 08:13
|
|
|
Szkoda, że nie podali nic nowego oprócz fragmentu. I pewnie znowu trzy razy przełożą ten 10 tom... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 30-04-2010, 08:25
|
|
|
Ahgh, gdy patrzę na mimikę Haruhi znowu mi się K-ON! przypomina... Chyba się niczego nie nauczyli, oj, niedobrzy twórcy, niedobrzy. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
AAAAA
Gość
|
Wysłany: 25-06-2010, 21:51
|
|
|
Mam problem. Oglądam sobie to anime i się zgubiłem, bo o ile pierwsze trzy (nie liczę tego z ich amatorskim filmem) były dość spójne, to czwarty mnie właśnie zgubił. To ten odcinek z bejsbolem i on na pewno czwartym nie jest bo gadają o rzeczach które się jeszcze nie zdarzyły. A skoro tak to który tak naprawdę jest tym czwartym odcinkiem ??? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
|
|
|
|
Squaerio
O RLY?
Dołączył: 05 Cze 2010 Skąd: mieć na to wszystko czas? Status: offline
Grupy: WOM
|
Wysłany: 25-06-2010, 22:02
|
|
|
AAAAA napisał/a: | Mam problem. Oglądam sobie to anime i się zgubiłem, bo o ile pierwsze trzy (nie liczę tego z ich amatorskim filmem) były dość spójne, to czwarty mnie właśnie zgubił. To ten odcinek z bejsbolem i on na pewno czwartym nie jest bo gadają o rzeczach które się jeszcze nie zdarzyły. A skoro tak to który tak naprawdę jest tym czwartym odcinkiem ??? |
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu miała podczas wyświetlania celowo zaburzoną strukturę chronologiczną wydarzeń przedstawianych w poszczególnych epizodach. Nie jest to zatem żaden błąd, czy też Twoje przeoczenie. Zaleca się oglądanie produkcji tak, jak właśnie to robisz w celu uzyskanie znacznie ciekawszego efektu. Jeśli jednak nie chcesz męczyć się z fragmentaryczną fabułą i składać ją samemu niczym rozkopane puzzle, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby obejrzeć serial zgodnie z chronologią akcji. W tym celu są dwa rozwiązania.
1. Zostaw ten sezon i weź się za pełną, wydaną w 2009 roku wersję Haruhi - Suzumiya Haruhi no Yuuutsu [2009], gdzie wszystko zostało już poukładane a fabuła wzbogacona o dodatkowe elementy. Zobacz Tanuki Anime lub AniDB.
2. Obejrzyj pierwszą wersję serialu w następującej kolejności odcinków: 2, 3, 5, 10, 13, 14, 4, 7, 6, 8, 1, 12, 11, 9 - (dokładniejsze info pod linkiem, który Slova wskazał we wcześniejszym poście). |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-06-2010, 22:10
|
|
|
Jeżeli ktoś lubi oglądać osiem razy to samo, to owszem, polecam serię z 2009 roku. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 25-06-2010, 22:13
|
|
|
Nikt nie każe oglądać całej nowej serii, a odcinki poza Endless Eight są jednak całkiem niezłe i wyjaśniają parę spraw. |
|
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 26-06-2010, 18:05
|
|
|
A mam jeszcze jedno pytanie, ta druga seria, to jest 14 odc. z pierwszej i 14 nowych, czy osobnych. Bo ja obejrzałem pierwsza i teraz patrzę, a na stronce jest 14 odc. serii drugiej i to całość a na tanuki pisze, że jest 28. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 26-06-2010, 18:31
|
|
|
28 mają obie serie razem - bo "druga seria" to tak naprawdę nie kontynuacja, a uzupełnienie - z chronologicznego punktu widzenia nowe odcinki powinny być powtykane między stare. |
|
|
|
|
|
ZHuamraurhui
Gość
|
Wysłany: 09-08-2010, 01:38
|
|
|
Wiadomo już może coś o polskich napisach?... |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 09-08-2010, 21:08
|
|
|
Mam pytanie powieść na której zrobiono anime została wydana może po angielsku? Po polsku raczej nie mam co marzyć. |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 09-08-2010, 21:17
|
|
|
Yen Press wydało pierwsze 3 tomy, 4 będzie miał premierę 02.11.2010. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 31-12-2010, 00:23
|
|
|
Czy jest sens oglądac kinówkę, bez uprzedniego obejrzenia Suzumiya Haruhi no Yuuutsu [2009], a tylko będąc po Melancholia Haruhi Suzumiyi?? Na film znalazłbym w tym tygodniu jeszcze czas, ale na 25 odcinków, na dodatek dużo niżej notowanych, nie za bardzo. |
|
|
|
|
|
|