Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Toaru Majutsu no Index |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-03-2012, 02:25
|
|
|
Oj, ta strona tu nie przejdzie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-07-2012, 21:56
|
|
|
Skończyłem właśnie pierwszą serię Toaru Majutsu No Index. Czy tylko mi się wydaje, że to była straszna szmira?
Pozwólcie, że doprecyzuję. Samo uniwersum było ok, miało potencjał, choć większość była niewykorzystana. Zdarzały się niezłe łuki (Accelerator, lub wycieczka Toumy do rodziców), ale większość była taka sobie. Natomiast po pierwsze cała seria wydawała się taka na pół gwizdka, a po drugie (i to jest imho główna wada Toaru) - bohaterowie... Bohaterowie i dialogi były poniżej średniego shounena. Bullshit wylewał się z co drugiej sceny, teksty które miały brzmieć podniośle idealnie trafiały w tę lukę kiedy już są totalnie durne, ale jeszcze nie są jakoś szczególnie śmieszne, a z postaci dało się lubić może ze trzy drugoplanowe, większość (z Index na czele) była zwyczajnie marna, w porywach do strasznie irytująca... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-07-2012, 23:06
|
|
|
Cytat: |
Skończyłem właśnie pierwszą serię Toaru Majutsu No Index. Czy tylko mi się wydaje, że to była straszna szmira? |
Tak. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-07-2012, 23:35
|
|
|
Jesteście źli, niedobrzy, nieczuli i nienawidzę Was. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 09-07-2012, 23:57
|
|
|
Slova napisał/a: | Jesteście źli, niedobrzy, nieczuli i nienawidzę Was. |
Co poradzimy - książki są lepsze. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-07-2012, 00:01
|
|
|
Cytat: |
Jesteście źli, niedobrzy, nieczuli i nienawidzę Was.
|
Po pierwsze - odpowiedź "Tak" oznacza "Tak, tylko Tobie się tak wydaje" i powinno być to chyba oczywiste. Po drugie, jeśli nie to moja 9 i "Ulubione" chyba powinny być wystarczającą podpowiedzią.
Smk napisał/a: |
Co poradzimy - książki są lepsze. |
To akurat też fakt. Ale anime ma lepszą muzykę i efekty specjalne. |
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
Wysłany: 12-07-2012, 18:03
|
|
|
Toaru Majutsu no Index zaczęło się średnio, z paroma mocnymi punktami (tsundere zawsze podnosi ocenę i oglądalność). Touma czasami wydaje się zbyt przemądrzały, ale nie odbiega zbytnio od typowego bohatera anime. Na szczęście to anime na tendencję zwyżkową i kolejne historie są coraz ciekawsze. W szczególności te w których śmierć i zniszczenie sieje Accellerator.
Ciekawe czy umiejętność Toumyczyli Imagine Braker (ja bym ją nazwał raczej Harem Maker) rozwinie się w coś więcej? |
_________________ ...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|