Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:06
|
|
|
W tej chwili leci soundtrack z filmu "Terminator" (wczoraj oglądałem film) ^_^V
I'll be back...
[dodano: 18.08.2008 godzina 0:55]
Album "Journey of the Turtle" autorstwa Ekoplex :) . Całkiem fajny psytrance...
|
|
|
|
|
|
Ishamael
Tkacz Sieci
Dołączył: 24 Kwi 2008 Skąd: Shayol Ghul, więzienie dla potępionych Status: offline
|
Wysłany: 19-08-2008, 12:14
|
|
|
U mnie ostro, Closterkeller na zmianę z Davidem Draimanem z Disturbed. W tym pierwszym przypadku słucham dla tekstów bo to zespół polski i dla rewelacyjnego Podziemnego Kręgu, choć kilka innych świetnych kawałków też mnie cieszy. A druga płyta to już metal i rewelacyjny, ostry jak brzytwa wokal Draimana. Deify i Hell słucham na okrągło.:) |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-08-2008, 17:40
|
|
|
SR-61 - Goodbye
Thousand Foot Krutch-Move
Sum 41 - No reason
Zawsze znajduję najlepsze piosenki oglądając AMV :-) |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 19-08-2008, 21:25
|
|
|
W ramach zapoznania się z Eminence - w październiku grającym w Poznaniu - odsłuchuję sobie na myspace ich nową płytkę "God of all mistakes" i przyznam, że jest to całkiem przyjemna muzyczka - mocno słychać wpływy Machine Head oraz muzyki z pogranicza death metalu. Ogólnie fajne. Oprócz tego najlepsza - w nowym składzie - płyta Lynyrd Skynyrd "Last Rebel" z genialnym utworem tytułowym oraz Johnnym van Zantem w świetnej formie wokalnej ^^ |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 19-08-2008, 21:43
|
|
|
Autentyk II - Vienio i Pele. Płyta warta odkopania, nigdy się nie przebiła poza 'kręgi' bardzo szkoda. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 19-08-2008, 22:39
|
|
|
ROME - Masse Mensch Material
Przegenialna, stonowana, kipiąca emocjami i charakterystycznym, bitewnym patosem muzyka. Wstyd nie znać !
http://www.myspace.com/romecmi |
|
|
|
|
|
krejd
Uaaa :P
|
Wysłany: 20-08-2008, 08:26
|
|
|
Alkaline Trio - Radio (Hot Water Music)
Fajny kawałek light-rockowy. Muzyka grana przez Alkaline Trio skłania się bardziej ku popowemu rockowi, choć piszą sami o sobie, że grają punk-rocka. Cholera to wie, ja tam niczego punkowego nie widzę. Polecam za to kawałki takie jak "Mercy Me", "Bleeder", "Burn", "Radio". Według mnie to jedyne warte uwagi tej grupy pomimo dużego poziomu "fajności" całego albumu "Hot Water Music". Chociaż i tak pewnie nikt nie zna tutaj Alkaline Trio :P. |
_________________ Kyuuu :). |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 20-08-2008, 18:28
|
|
|
Dzisiaj poleciał album "10.000 Hz Legend" grupy Air. A zaraz potem soundtrack z "Haibane Renmei" ^_^ |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 21-08-2008, 10:58
|
|
|
krejd - Alkaline Trio podkładało muzykę do gier komputerowych - Flat Out 2 i Tony Hawk's Underground. |
|
|
Ishamael
Tkacz Sieci
Dołączył: 24 Kwi 2008 Skąd: Shayol Ghul, więzienie dla potępionych Status: offline
|
Wysłany: 21-08-2008, 16:31
|
|
|
Ja Pierwszy Raz słucham Kasi Wilk.;) Co prawda tylko na You Tubie bo reszta jej piosenek ani mnie ziębi ani grzeje, ale jest bardzo przyjemnie. Piosenka jest tylko dobra, za to klip znakomity, bardzo energetyczne mięsko.:) |
|
|
|
|
|
Maja-Sul
|
Wysłany: 22-08-2008, 02:05
|
|
|
niezmiennie, od premiery plyty sigur ros- med sud i eyrum vid spilum endalaust, bardzo prosta nazwa. dodatkowo cansei de ser sexy album donkey. |
|
|
|
|
|
krejd
Uaaa :P
|
Wysłany: 23-08-2008, 22:56
|
|
|
A mnie wzięło późną porą na posłuchanie świetnej balladki w stylu średniowiecznym autorstwa Blind Guardian. Kto nie zna cudownego utworu "A Past and Future Secret" ten osioł, a co :).
Blind Guardian to w ogóle ewenement na scenie metalowej. Mają wiele świetnych metalowych kawałków, ale to właśnie spokojne, powolne ballady wychodzą im najlepiej. Nie na darmo nazywa się ich zresztą bardami - to właśnie od kolejnej cudownej ballady o nazwie "The Bard's Song - In the Forest". Kto nie słyszał, niech koniecznie nadrobi zaległości. |
_________________ Kyuuu :). |
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 24-08-2008, 00:33
|
|
|
No i właśnie jedynie ich ballady (rzeczywiście świetne) jestem w stanie zdzierżyć - cała reszta to dość przeciętne pitu pitu w stylu power-heavy-speed metalowym ;) Zasada ta nie dotyczy płyty "Nightfall in Middle-Earth", która wyszła im całkiem nieźle. No ale cóż - wyjątek potwierdza regułę. |
|
|
|
|
|
Norbi
Obserwator
|
Wysłany: 24-08-2008, 08:22
|
|
|
A to już kwestia gustu, dla mnie takie Another Holy War, Precious Jerusalem czy chociażby Valhalla z przeciętnym pitu-pitu nie mają wiele wspólnego. O kawałkach ze wspomnianego Nightfall in Middle-Earth nawet nie wspominam. Choć oczywiście że balladom szczególnego uroku odmówić nie można.
U mnie tymczasem leci sobie z rana Septic Flesh - Communion"
Grecy w tym roku pokazali klasę, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. |
|
|
|
|
|
|