Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-12-2008, 13:44
|
|
|
Sonic Syndicate - Only Inhuman |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we.
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 30-12-2008, 02:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Malwinka25
|
Wysłany: 29-12-2008, 16:48
|
|
|
Jupiter One - Jupiter One - 2007,
Armin Van Buuren - Imagine - 2008
zajefajna muza , polecam wszystkim :) |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 29-12-2008, 18:01
|
|
|
Napalm Death i ich bardzo hardcore'owo brzmiąca płyta "Ditaribes", świetna przeładowana energią dawka potężnie brzmiącej muzyki. Poza tym hiszpańscy grindowcy z Looking for an Answer z mocarnym i rzeźnickim albumem "Extinction". A już na rozluźnienie kawał soczystego blusika autorstwa Billyego Brancha (harmonijka) i Kenny'ego Neala (gitara i... też harmonijka), "Double Take", kapitalna płyta. |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 30-12-2008, 20:47
|
|
|
Justice "Cross" - całkiem przyjemny electro-house, miejscami przypominające wczesne dokonania zespołu Daft Punk :) . Bardzo przyjemna jest piosenka D.A.N.C.E. stylem nawiązująca do muzyki disco z lat 70-tych. Swoją drogą - czy mi się wydaje, czy w utworze "Stress" został użyty sampel z jednego z instrumentalnych utworów z soundtracku "Gorączki Sobotniej Nocy"? :] .
A także, przy okazji, album "Discovery" Daft Punków :) |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-12-2008, 21:38
|
|
|
Po przerwie wróciłam do piosenek zespołu The Trax i stwierdzam, że nadal słucham ich z wielką przyjemnością. Szczególnie tych śpiewanych po koreańsku. |
|
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 31-12-2008, 07:48
|
|
|
Ja z racji tego, że dwa czy trzy dni temu byłem przelotem w Skarżysku-Kamiennej zacząłem słuchać zespołu Happysad choć zwykle nie są to za bardzo moje klimaty. Kto nie wie dlaczego owa mieścina tak na mnie wpłynęła niech przeczyta pierwsze zdanie na Wikipedii właśnie pod hasłem Happysad ;> |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
Sumiko
Kuroi Tenshi
|
Wysłany: 01-01-2009, 12:40
|
|
|
Dead Can Dance - Yulunga
Bo w ich muzyce po prostu coś jest... :] |
_________________ Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie... |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-01-2009, 15:51
|
|
|
Album "aLive" OOOD'a - stary dobry psytrance z 1997 roku... ^___^
[dodano: 02.01.2008 godzina 22:30]
Kolejny album goa-trance'owy. Tym razem jest to "From Other Spaces" autorstwa Goasia.
|
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 02-01-2009, 23:50
|
|
|
Co się będę rozpisywał: LINK - jest to link do mojego profilu na Last.fm , jeśli wam to niewiele mówi to wpiszcie w google bo nie chce mi sie rozpisywać.
Przy okazji nakłaniam do założenia własnego profilu. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 03-01-2009, 21:37
|
|
|
A teraz sobie leci album "Beyond the Infinite" Juno Reactor. Obecnie złota klasyka psytrance'u :) , z takimi utworami, jak znane z "Texhnolyze" "Guardian Angel". czy "Feel the Universe"...
[dodano: 04.01.2009]
A teraz leci sobie muzyka z "Haibane Renmei". Ta emotka powinna w pełni wystarczyć za opis: *___* .
Bardzo ładna muzyka, od zaczynającego album "Refrain of Memory", przez "Free Bird" i "Starting of the World", a skończywszy na "Blue Flow". Oprócz tego piosenki "Wondering" i "Love will light the Way" stylistycznie przywodzące na myśl Enyę...
Jak tylko skończę Azumangę, to chyba sobie odświeżę to anime... *_* |
|
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 05-01-2009, 22:39
|
|
|
W tej chwili:
- FOREST OF SHADOWS - Six Waves of Woe
Doskonały death-doom metal z elementami trip-hopu, podany w lekkim, można by rzec niemal rockowym sosie. Osobliwa rzecz.
- OPETH - Watershed
Cokolwiek by o nich nie mówić, wciąż nagrywają świetne płyty.
- DEATH ANGEL - Killing Season
Mimo, że tyle czasu minęło od premiery, wciąż słucham z ogromną przyjemnością. Genialny powrót mistrzów thrash metalu. Takiego klimatu nie ma nigdzie indziej. Płyta roku 2008, zdecydowanie! |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 05-01-2009, 22:47
|
|
|
Akurat do Foobara wrzuciłem wszystko co mam (sporo tego) ale w tym momencie leci Bullet for My Valentine - Deliver Us From Evil |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-01-2009, 11:02
|
|
|
Za oknem bielutko od śniegu, tak że chłopcy z Immortal posikaliby się w swoje zbroje z radości, więc gram sobie zimową muzykę, czyli kolęd...nie, Grom, North i Marhoth - "Sovereigns of Northernlands", świetny split trójki pomorskich kapel bm, Borknagar "Borknagar", całkiem miły dla ucha, nieco symfoniczny, bajkowy bm, Burzum - "Filosofem" (ale tylko pierwsza strona) i w dalszym ciągu odsłuchiwane "Saint Seiya: Gold Collection" - angielska wersja "Soldier Dream" nie jest nawet taka zła. |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 06-01-2009, 13:10
|
|
|
Ja słucham dziesiątki najlepszych w moim odczuciu albumów tego roku :) Poza tym ostatni Mogwai, "The Hawk is Howling" - kolejna prześwietna płyta, pełna atmosferycznych post rockowych dźwięków. |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
|