Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 20-12-2008, 17:44
|
|
|
Teraz najczęściej Trivium, Bullet for My Valentine, Offspring, Versailles, Mindless Self Indulgence.
A tak piosenkami Kansas - Carry on my wayward son
Asia - Heat of The Moment
(Zafascynowanie Supernatural ;p) |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 20-12-2008, 17:52
|
|
|
A ja zainspirowany Falloutem (zarówno tym najnowszym jak i dwoma klasycznymi) słucham utworów zespołu The Ink Spots. Wspaniałe piosenki. |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
Sam-kun
|
Wysłany: 24-12-2008, 00:35
|
|
|
Opening Wolf And Spice - przedni. |
|
|
|
|
|
Rohas
|
Wysłany: 24-12-2008, 20:47
|
|
|
Armin van Buuren (Feat. Sharon den Adel) - In and Out of Love |
_________________ Moje Anime |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 24-12-2008, 22:26
|
|
|
Iced Earth - The Crucible Of Man (Something Wicked Part 2). Poprzednia część bardzo mi się podobała, z niecierpliwością czekałem na kontynuację. Moją ciekawość zawartości albumiku podgrzewał powrót Matta na stanowisko śpiewacza.
Dopiero co ją odpaliłem i już mi się podoba. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-12-2008, 22:27
|
|
|
Toby Mac - Ignition z AMV o CG
Sia - Breath Me z trailera PoP |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-12-2008, 00:16
|
|
|
Kaiser Chiefs "Employment" - całkiem przyjemny rock z elementami new-wave. Czyli indie-rock (nie, nie rock bollywoodzki ;] ). Najbardziej znany kawałek z płyty to "Oh my God", jeden z moich ulubionych utworów na płycie :). |
|
|
|
|
|
Kon
Wanna die?
|
Wysłany: 27-12-2008, 17:46
|
|
|
Akon - I'm so paid |
_________________ Nie mówcie mojej mamie że jestem otaku :P |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 27-12-2008, 22:13
|
|
|
Za sprawą pewnego AMV teraz non stop u mnie leci "Zwariowana Czarownica" Fasolek ^^' . Po drodze jeszcze trafiła się "Fantazja" (+ skojarzenia z Higurashi. Nie wiem, skąd)... |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 27-12-2008, 22:56
|
|
|
To teraz ja!
Primo -> Miles Davis - występ z Sali Kongresowej (Jazz Jamboree '83) - wczoraj leciał na Dwójce radiowej. Magiczny gig.
Secundo -> Meredith Monk - Dolmen Music - tytułowa suita z albumu o tym samym tytule. Tego się nie da opisać słowami.
Terzo -> Helloween - Windmill - przeurocza balladka. Nie porównywalnie lepsza od takiego Light The Universe. Choć taki If I Could Fly mógłby konkurować o miano najurokliwszej ballady Dyniowatych. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
aoc
|
Wysłany: 28-12-2008, 13:22
|
|
|
Spirited Away OST , Hellsing OST part 1 - Raid i part 2 - Ruins oraz Chage and Aska - on Your Mark do teledysku Hayao Miyazakiego :) |
|
|
|
|
|
Ryuzaki
Smok Samurai
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-12-2008, 01:24
|
|
|
L, ja mogę docenić. Wprawdzie pierwszy raz Zespołu Reprezentacyjnego miałem okazję posłuchać dopiero... hmm... gdzieś około północy w tegoroczną Wigilię, ale zarówno pod względem wizualnym jak i muzycznym byłem pod wrażeniem. Teksty całkiem oryginalne, a momentami wręcz dosadne, bardzo przypadają mi do gustu.
Ja ostatnimi czasy zdecydowanie najczęściej słucham Lecha Janerki, który w pewnym stopniu można porównać do Zespołu Reprezentacyjnego. A jeśli mam konkretnie wymienić, to ostatnim słuchanym utworem był:
Lech Janerka "Lubią nas". |
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.
A. Mickiewicz
|
|
|
|
|
Altramertes
|
Wysłany: 29-12-2008, 10:03
|
|
|
U mnie standard, niezmienny od chyba roku: Evanescence i Within Temptation, a tak spoza tego gatunku to Rie Fu, no i oczywiście ost'y z Wolf's Rain'a, Ghost Hunt'a, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora i jeszcze Gunslinger Girl. Ostatnio mam jednak wrażenie niewielkiej monotonii. Macie coś do polecenia, z tego co obecnie słuchacie? Zależy mi na posępnym klimacie i w miarę możliwości rock albo symfoniczne. Z góry thx i sorka za ew. offtop. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-12-2008, 10:58
|
|
|
Helloween - Gambling With The Devil. Pół roku temu słuchając jej czułem wyraźny niedosyt. Wiedziałem, że Dyniowatych stać na lepsze kompozycje. Teraz coś mnie na nią tchnęło. Tak jakoś mam, że od czasu do czasu mam ochotę konkretnego albumu posłuchać. Dała mi takiego kopa, że tuż przed snem wysłuchałem jej jeszcze trzy razy zanim oddałem się w objęcia Morfeusza. Teraz słucham jeszcze raz. Niedosytu żadnego! Tak mi się spodobała, że się zacząłem zastanawiać, czy kupić "Trzeciego Keepera" na winylu. A tak BTW, to nie wiedzieć czemu albumik zawsze będzie mi się kojarzył z moją ukochaną CLAMPową mangą, czyli Wish. Tekstowego powiązania prawie żadnego, ale Weikath i spółka tworzą takie melodyjne kompozyjce, że idealnie pasują do tego cukierkowatego romansidła. Podobno niedługo ma zostać wypuszczone anime (jedna z najbardziej oczekiwanych przeze mnie premier). Gdyby mieli robić do niego OST, nachętniej bym tam widział kawałki z "Gambling..." |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy"
Ostatnio zmieniony przez Dred dnia 30-12-2008, 20:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|