Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 14-03-2009, 14:07
|
|
|
System i pozostałości czyli: Scars on Broadway + Serj Tankjan + SOAD |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 14-03-2009, 15:29
|
|
|
Shpongle "Tales of the Inexpressible". Psychedelia żyje i ma się dobrze :) . Mieszanka ambientu, psychedelicznych klimatów i etnicznych brzmień. Na uwagę zwracają "Dorset Perception" otwierający się partią gitary akustycznej i "My head feels like a frisbee" gdzie pojawiają się latynoskie rytmy rodem z Rio... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-03-2009, 22:20
|
|
|
Bang Bang Nancy Sinatra |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-03-2009, 23:33
|
|
|
Jak wyżej, bo naszło mnie na soundtrack z Kill Billa. A Bang Bang to chyba najładniejszy utwór z tej płyty. Do tego Blue Velvet ze ścieżki dźwiękowej filmu Lyncha pod tym samym tytułem i coś, w czym zasłuchuję się już od jakiegoś czasu - Out of season Beth Gibbons, fascynująca płyta, choć odrobinę... nienowoczesna? |
|
|
Chatoyant -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-03-2009, 20:51
|
|
|
Foo Fighters - The Pretender
Ostatnio odkrywam różne płyty, o których wcześniej nie pomyślałam, żeby ich słuchać, typu:
- Cat Power, Jukebox;
- Ryan Adams, Love Is Hell (on w ogóle ma fajne tytuły, od Life Is Beautiful do Fuck The Universe);
- Iron & Wine, Woman King;
- soundtrack do Elizabethtown;
- soundtrack do Garden State.
Ale najlepsze, co w ostatnich miesiącach przyszło mi wysłuchać, to Mike Oldfield, The Songs of Distant Earth. Dosłownie nie ma tutaj ż a d n y c h innych akcentów prócz optymistycznego.
Jednak jest coś w tym, że przy odpowiedniej zmianie gustu, zmienia się też obraz świata :]. Dieta duchowa - znowu coś wymyśliłam. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-03-2009, 21:50
|
|
|
Chatoyant napisał/a: | Ale najlepsze, co w ostatnich miesiącach przyszło mi wysłuchać, to Mike Oldfield, The Songs of Distant Earth. |
Potwierdzam, płytka świetna ;) . Polecam jeszcze "Tubular Bells II" ;-) .
A u mnie teraz poleciał "Equinoxe" Jarre'a i jeszcze raz Shpongle... @_@ |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 15-03-2009, 22:18
|
|
|
Badger. Zespół dwóch panów, co za młodu zaiwaniali w początkach grupy Yes. Po odejściu z tej, jakże fajnej kapeli, założyli kolejną formację. Wydali dwa albumy. I pewno dlatego z lekko zakurzony to band. Choć z drugiej strony Sex Pistols też wydali dwa albumi. ale oni robili więcej szumu wokół siebie. ;]
Granie "klsyczno-rockowe". Ktoś kto by się spodziewał klasycznego proga, zawiódłby się. Bliżej tutaj do klasyków hard rocka. Jednak gitarka aż tak bardzo nie przesterowana. Nie żadko usłyszeć można melotron i organy hammonda.
Ciekawostka, być może kogoś przyciągnie do zespołu. Ich album koncertowy "One Live" został zarejestrowany w Rainbow Theatre. Występ ten supportował gig Yes. Same nagrania realizował Jon Anderson. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 15-03-2009, 22:20
|
|
|
M. Manson ogólnie. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 21-03-2009, 11:27
|
|
|
Brad Sucks - Making me nervous |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 21-03-2009, 14:34
|
|
|
The White STripes - Fell In Love With A Girl |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 21-03-2009, 23:54
|
|
|
Tym razem Future Sounds of London, album "Lifeforms". Fajny ambient ^_^ |
|
|
|
|
|
Ariello
Ohayo!
|
Wysłany: 22-03-2009, 00:39
|
|
|
Konstytucja Forum napisał/a: | 2. Linki do stron oferujących ściąganie lub odtwarzanie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych), gier i programów, a także linki do stron z crackami i pirackich serwerów będą kasowane. Pytania o takie strony będą kasowane lub ignorowane. Usuwane będą także linki do innych stron, zawierających treści zakazane przez prawo lub naruszające normy obyczajowe. |
Usunięto odnośnik do strony z nielegalnymi materiałami. Wytłuściłam "niezauważoną" informację z regulaminu.
IKa
Zua Biurokratka
fajne nuty latają :]
edit - przepraszam za problem :|
W każdym razie - aktualnie słucham Code Geass ost :) |
Ostatnio zmieniony przez Ariello dnia 22-03-2009, 22:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-03-2009, 19:56
|
|
|
W ruch poszły także albumy "ISDN" i "Dead Cities" The Future Sounds of London.
Od tej ostatniej dyskusji o Burżumie zacząłem intensywnie wsłuchiwać się w FSOL i dochodzę do wniosku, że ta melodyjka na midi to jednak nie był ambient... |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|