Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 01-05-2009, 18:39
|
|
|
'H' zabrakło ;-) Bo powiedzenie trash metal fajne nie jest ;D
Sam odsłuchuję po raz setny, pierwszy longplej Obituary i mimo wielu lat na karku płyta cały czas powala. Poza tym soundtracki Paula Hertzoga do "Kickboxera" i "Bloodsport", cudeńka tego niedocenianego twórcy. |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-05-2009, 20:43
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=OiK2Cs1Ww-E - Kumpel mi podesłał najwidoczniej chcąc pokazać co o mnie myśli. Uwielbiam tego człowieka. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-05-2009, 20:45
|
|
|
Soundtrack z Ruchomego zamku Hauru. Temat przewijający się przez większość utworów (Merry-go-round of life, o ile się nie mylę) to jeden z moich najulubieńszych motywów muzycznych w anime. Jak to mogło dostać na Tanuku 3 za muzykę - nie pojmuję. |
|
|
Paweł
|
Wysłany: 03-05-2009, 21:11
|
|
|
JJ napisał/a: | Soundtrack z Ruchomego zamku Hauru. Temat przewijający się przez większość utworów (Merry-go-round of life, o ile się nie mylę) to jeden z moich najulubieńszych motywów muzycznych w anime. Jak to mogło dostać na Tanuku 3 za muzykę - nie pojmuję. |
Się dołączam.
Muzyki z trailera nigdy nie zapomnę. Byłem wtedy w Niemczech i bardzo często go pusczali. Od tej muzyki wzięła się moja fascynacja anime, a po tytuł sięgnąłem właśnie ze względu na nią. Do dzisiaj ten OST jest jednym z moich ulubionych. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-05-2009, 11:44
|
|
|
Roger Waters "Pros and Cons of Hitchhiking" - najbardziej chyba amerykański krążek jednego z największych smutasów w dziejach rocka. Surowa, bliska bluesowi gitara Erica Claptona, sekcja wokala rodem z muzyki soul, dużo saksofonu - pamiętam, że gdy słuchałem tego pierwszy raz, zastanawiałem się, czy to ma jeszcze jakieś punkty styczne z Pink Floyd (ma - choćby wielkiej uroczy finał w postaci "Moment of Clarity"). Niemniej, krążek tak mało floydowski jak to było tylko możliwe. Czy przez tego gorszy? Nie sądzę, po "Berlinie" Lou Reeda, którego słuchałem wcześniej, wpasował się w idealnie w taki klimat. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 04-05-2009, 16:38
|
|
|
Coś mnie ostatnio wzięło na hard-rockowe klimaty. Wcześniej przesłuchałem parę piosenek Scorpions ("Rock you like a hurricane", "Don't believe her") i Boston ("Higher power", "Cool the engines"). Obecnie leci album "Trash" Alice Cooper z piosenką "Poison" ^^. Najbardziej sposobała mi się piosenka "This maniac's in love with you" ^^. |
|
|
|
|
|
Dragoness
Nie Własna
|
Wysłany: 07-05-2009, 13:18
|
|
|
Evanescence - Solitude - naprawdę piękna... Hmm, ballada? Cóż, nienawidze używac tego słowa, ale tak - ballada. Najpiekniejsza piosenka Evanescence?
Usunięto - punkt 2. Konstytucji Forum.
IKa - Zua Biurokratka |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 08-05-2009, 16:44
|
|
|
Tymczasem u mnie leci płytka "Secret of the Runes" zespołu Therion :) |
|
|
|
|
|
R2D2
|
Wysłany: 08-05-2009, 18:55
|
|
|
Zazwyczaj lubię słuchać raczej spokojnych kawałków, jednak z nieznanych mi bliżej przyczyn, mam ostatnio fazę za Hermha. Całkiem fajny kawałek metalu :). |
_________________ Knights Who Say Ni!
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-05-2009, 12:20
|
|
|
Ciekawa sprawa - włączam sobie soundtrack z Toki wo Kakeru Shoujo, a tam - Bach. Wariacje Goldbergowskie. A w filmie na muzykę prawie nie zwracałem uwagi... |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 10-05-2009, 09:41
|
|
|
Mnie z kolei ostatnio uczepiła się piosenka "Treat of Goblins" Megumi Hayashibara z "Abenobashi Magical Shopping District" ^___^ |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-05-2009, 14:47
|
|
|
Manowar "Warriors of the World" - płyta przepiękna w swej prostocie. |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 10-05-2009, 15:31
|
|
|
Bat For Lashes - Daniel - zakochałem się w piosence i teledysku. Hipnotyzujący, klimatyczny i iście bajkowy kawałek! |
|
|
|