Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-05-2009, 15:51
|
|
|
Cradle Of Filth - Nymphetamine - fajny kawałek. Taki mroczny i straszny ;> |
|
|
|
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2009, 18:52
|
|
|
Loty na The White Stripes, szczególnie trzy piosenki: Seven Nation Army, Fell In Love With The Girl, Little Cream Soda |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-05-2009, 19:28
|
|
|
I tak oto dopadło mnie SHINee i piosenka Bodyguard. Po za tym TETRA-FANG Roots of the King i Lightning to Heaven |
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-05-2009, 19:53
|
|
|
A ja robię sobie przebieżkę(po ulubionych kapelach i wykonawcach). AC/DC zaliczone teraz Black Sabbath potem Dio a potem może coś popu z lat 80-tych |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 12-05-2009, 18:24
|
|
|
Altruista napisał/a: | Cradle Of Filth - Nymphetamine - fajny kawałek. Taki mroczny i straszny ;> |
potwierdzam, po prostu małmazja.
Ja tam słucham sobie aktualnie High Contrast |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 12-05-2009, 18:47
|
|
|
Stars&Stripes - mashupy white stripes |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-05-2009, 12:46
|
|
|
Od wczoraj chodzi za mną "Don't worry" Kim Appleby, staroć z początku lat 90-tych. |
|
|
Karel
Latveria Ruler
|
Wysłany: 16-05-2009, 12:49
|
|
|
No patrz mnie też prześladuje jeden utwór....konkretnie Akatsuki no Kuruma z Gundam SEED OST. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-05-2009, 09:34
|
|
|
The Lost Fingers - bardzo ciekawa formacja, której muzycy, zadurzeni w latach 80 grają głównie covery piosenek z tamtych lat. Ale jak grają! Wystarczy posłuchać ich wersji "You give a love a Bad Name" Bon Jovi, "Touch me" Pauli Abdul, "Black Velvet" Allanah Myles, czy "You shook me all night long" AC/DC. Specyficzne, ale z klimatem.
Trochę to przypomina The Coffinshakers, szwedzki zespół grający gotyckie country i śpiewający o wampirach w rytm melodii znanych ze "Strażnika Teksasu", nawet jeśli muzycznie klimaty są ciut odmienne. |
|
|
|
|
|
DarkHaze
|
Wysłany: 19-05-2009, 16:17
|
|
|
Ja twórczość Akiry Yamaoki (oraz MAry Elizabeth McGlynn w niektórych utworach). Geniusz.
Oprócz tego Darzamat - album Transkarpatia. Odkurzyłem też zespół Bad Company i słucham co mi kumpel podeśle ze skandynawskich mniej znanych zespołów melodeath. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-05-2009, 18:51
|
|
|
A ja tymczasem słucham sobie albumu "London Calling" zespołu The Clash - dość dobitny dowód na to, że punk rockowcy nie muszą ograniczać się do 3 akordów i darcia mordy :) . Miejscami trochę przypomina mi The Pillows (a przynajmniej kawałki znane z FLCL). |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 26-05-2009, 20:38
|
|
|
Celine Dion - Think Twice. Oj dawno tej pani nie słuchałam, a szkoda, bo głos piękny. Chociaż zawsze będę twierdzić, że powinna śpiewać głównie po francusku. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-05-2009, 20:51
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Celine Dion - Think Twice. Oj dawno tej pani nie słuchałam, a szkoda, bo głos piękny. Chociaż zawsze będę twierdzić, że powinna śpiewać głównie po francusku. |
Święte słowa! Mam płyty nagrane w obydwu językach i ze wszystkich najlepszym pozostaje "Olympia", czyli koncert w paryskiej Olimpii, gdzie gros piosenek, łącznie z kilkoma ze "Starmanii" jest w tym totalnie niezrozumiałym, ale jakże uroczym języku. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-05-2009, 21:01
|
|
|
A ja się do Celine Dion chyba nigdy nie przekonam. Zwłaszcza, że nie przepadam za śpiewem po francusku.
Teraz natomiast słucham Depeche Mode. Konkretniej "Dream On", w kolejce "Enjoy the Silence" (ich wykonanie tego utworu jest zdecydowanie moim ulubionym :3) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 26-05-2009, 21:24
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Święte słowa! Mam płyty nagrane w obydwu językach i ze wszystkich najlepszym pozostaje "Olympia", czyli koncert w paryskiej Olimpii, gdzie gros piosenek, łącznie z kilkoma ze "Starmanii" jest w tym totalnie niezrozumiałym, ale jakże uroczym języku. |
Ja uwielbiam album D'eux, nigdy mi się nie znudzi. Zresztą jednym z moich zadań na francuskim było przetłumaczenie piosenki (Pour que tu m'aimes encore) właśnie z tej płyty.
Vodh napisał/a: | A ja się do Celine Dion chyba nigdy nie przekonam. Zwłaszcza, że nie przepadam za śpiewem po francusku. |
Heretyk! Francuski to cudowny język, jeden z najpiękniejszych do śpiewania. Słuchanie go to czysta przyjemność. |
|
|
|