Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-06-2009, 19:50
|
|
|
Mechanismus - Satanismus buhahahha |
|
|
|
|
|
gluku
AshleY
|
Wysłany: 08-06-2009, 13:59
|
|
|
Korsarz wiem wiem ale jak juz bylem przy nowej to niechcialo mi sie wracac do starej ...
a i dodam jeszcze ze Tool fajnie graja a w szczegolnosci polecam utworek sober :D |
_________________ wybaczcie brak polskich znakow... Holenderska asta la VistA ^_^ |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 08-06-2009, 21:01
|
|
|
Wiesz, Tool to słabiaki. ;] Zapuść sobie Naked City - odlot gwarantowany. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 10-06-2009, 08:01
|
|
|
Dzisiaj na dzień dobry poleciał soundtrack od "Azumangi Daioh". Tak jakoś mnie naszło... |
|
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 10-06-2009, 12:31
|
|
|
Warszafski Deszcz - Porwócifszy, hip hopu z zasady nie lubię, dlatego lubię ten dobry. Nastukafszy po 10 latach cieszy mnie tak samo jak kiedyś, Powrócifszy jak na razie niestety nie ma tego pozytywnego kopa. Poza bitem wpływają na to także teksty, biadolące o bólu życia. Niestety... |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 10-06-2009, 13:21
|
|
|
Abingdon boys school - JAP (op do Sengoku Basara)
Już od jakiś 3 dni uwzielam się na ten kawałek. Boski ^^ |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-06-2009, 16:13
|
|
|
METALLICA - ORION |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 10-06-2009, 17:53
|
|
|
demiCanadian napisał/a: | Poza bitem wpływają na to także teksty, biadolące o bólu życia. |
Co jak co, ale TEDE jest ostatnią osobą, która powinna nawijać o bólu życia. O ile jest to tradycyjne: "Jest ciężko, nie ma perspektyw". |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-06-2009, 18:23
|
|
|
Nie, no nie odbierajmy ziomalom prawa do wrażliwości...
Smashing Pumpkins - "Machina/The machines of God" - fakt, płyta słabsza od "Adore" czy "Mellon Collie and the infinitive sadness", jednak z kilkoma mocnymi kawałkami. Była chyba próbą znalezienia złotego środka miedzy dyniowym marudzeniem a ciężkim, riffowym graniem. W swoich czasach zrównywało się ją z ziemią, bo po dwóch genialnych płytach musiała wydawać się słabszą. Nie co rok rodzą się arcydzieła... jednak dziś słucha się jej nawet nienajgorzej, a takie kawałki jak "Stand inside your love" czy "Everlasting Gaze" wypadają dobrze, choć do "Tonight, Tonight" (kto wie, czy nie najlepszej piosenki swojej epoki?) nie dorastają. |
|
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 10-06-2009, 22:29
|
|
|
Dembol napisał/a: | Co jak co, ale TEDE jest ostatnią osobą, która powinna nawijać o bólu życia. O ile jest to tradycyjne: "Jest ciężko, nie ma perspektyw". |
Dosłuchałem do końca. Najwięcej tekstów traktuje o tym, że nikt ich biednych nie rozumie, że nie sprzedali swoich dusz, a jedynie muzykę. Tak czy siak jest to kolejny motyw oklepany tak bardzo, że nawet ja go znam. |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-06-2009, 23:02
|
|
|
Cradle of Filth + Children of Bodom |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-06-2009, 23:47
|
|
|
A ja słucham słoweńskiego chóru jazzowego - Perpetuum Jazzile i ich kawałka 'Čudna noč'. Całkiem pozytywna muzyka. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 11-06-2009, 07:55
|
|
|
Wczoraj na dobranoc leciał "Watermark" Enyi. A dziś na dzień dobry "Das Boot" U96. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 11-06-2009, 10:18
|
|
|
Cytat: | Dosłuchałem do końca. Najwięcej tekstów traktuje o tym, że nikt ich biednych nie rozumie, że nie sprzedali swoich dusz, a jedynie muzykę. Tak czy siak jest to kolejny motyw oklepany tak bardzo, że nawet ja go znam. |
Buhuhu. Jak mi smutno. To naturalna kolej rzeczy najpierw underground i kawałki o ławeczkach, potem się nagrywa imprezowe kawałki, za którymi i idzie tłum. Naturalne jest, że kilku łysych matołów nie zrozumie, że nie da się za bardzo nagrywać kawałków o tym że "reprezentuję biedę" jak się wozi nowym Land Roverem. Oczywiście można nie iść w imprezowe klimaty i nie być oskarżanym o komercję w ogóle tylko trzeba zauważyć i znaleźć nowe tematy do rapowania. To już nie każdy przepity i przepalony mózg potrafi.
http://www.youtube.com/watch?v=yGbQ5BVJr2Y&feature=related - szykuje się następca "W aucie".
A ostatnio słucham głównie Fischerspoonera. Boski koncert zagrali. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
|