Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2009, 17:51
|
|
|
The Prodigy - przypominam sobie o nich stosunkowo rzadko i zawsze łapię wtedy kilkudniową fazę na ten zespół. Biorąc pod uwagę to, ze najnowsza płyta jest chyba moją ulubioną w ich dyskografii (jako całość, pogromcy Out of space czy Voodoo People na niej nie słyszę) faza ta jest tym razem dość intensywna i ma szansę potrwać nieco dłużej :3 |
_________________ ...
|
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 26-07-2009, 16:39
|
|
|
Po dłuższej przerwie - "Amarok" Mike'a Oldfielda. Genialna godzinna suita, aczkolwiek poniektórych może razić pozorna chaotyczność tego dzieła... Przy okazji inspiracja twórców odtwarzacza muzyki pod Linuksa :) . |
|
|
|
|
 |
Dred 
Policenaut

|
Wysłany: 26-07-2009, 19:02
|
|
|
U mnie "Suspended Animation" Fantômasa. Tak samo jak mangowata okładka... rzecz dziwaczna.
Czytałem, że projekcik Mike'a Pattona ma na koncie jakiś albumik z jednym, 80 minutowym kawałkiem. Się zastanawiam, czy go wysłuchać. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-07-2009, 10:27
|
|
|
Od wczoraj namiętnie The Corrs i Runaway. Ta piosenka jest prześliczna, nie wiem jak mogłam o niej zapomnieć. Aż człowiek faktycznie ma ochotę uciec gdzieś daleko :) |
|
 |
Zupka Chińska 
Impossible Is Nothing

|
Wysłany: 27-07-2009, 10:48
|
|
|
Joe Coker - Summer in the City, HaddWay - What is Love, MC Hammer - You Can't Touch This. Kiedyś robili lepszą muzykę :D
O jeszcze R.I.O - When the sun comes downv and R.I.O - Shine On |
_________________ W krainie ślepców jednooki jest królem.
 |
|
|
|
 |
Dred 
Policenaut

|
Wysłany: 27-07-2009, 15:17
|
|
|
Zeszłoroczny bootleg Kreatora z Przystanku Woodstock!!! Brzmienie nie jest całkiem wporzo, ale oto chodzi!! Kurka, wspomnienia z jak narazie najcudowniejszego koncertu metalowego na jakim byłem w moim krótkim życiu wracają. Chyba na kostrzyńskich polach nie było takiego, coby nie krzyczał ENEMY OF GOD!!!!! Pogo było szaleńcze, a siniaków było troszkę. Ale co tam, było ZACZEPIŚCIE!!!!!!! AAAAAA!
W tym roku tak ciekawie set się nie zapowiada. Może jedynie Caliban jest interesujący. Oprócz tego Sham 69 (street punk, ale zawsze), Dub FX (co by nie mówić, ziomek ma niewyparzoną gębe :P ), Tomek Budzyński (jego gig razem z Armią w Gnieźnie był super! Oczywiście ten styczniowy.), Don Carlos (reagge wprost z Jamajki żal nie zobaczyć), Dżem (i mam tłumaczyć, czemu?), Clawfinger (zeszłoroczny Złoty Bączek mówi sam za siebie). W rezultacie, będzie czego posłuchać. :P
Choć najbardziej wrtościowym moim doświadczeniem w zeszłym roku był wykład Leszka Balcerowicza w Akademii Sztuk Przepięknych. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
 |
Avalia 
Love & Roll

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-07-2009, 18:11
|
|
|
Motyw przewodni z MAOU "Truth" - Arashi. Do tego NEWS "Koi no ABO", Knjani8 "Wahaha" no i Koyama Keiichiro oraz jego wszystkie solówki (bo dużo ich....). |
|
|
|
|
 |
Sakura_chan 
Pure Angel

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-07-2009, 22:42
|
|
|
U mnie płyta Kanjani8 "Puzzle", singiel News "Koi no ABO" i płyta KAT_TUN "Break the records by you and for you" |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
 |
|
|
|
 |
Alena 

|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 29-07-2009, 10:10
|
|
|
Chopin - walczyk pierwszy w es-dur. Nie pokażę na jutubie, bo nie mogę znaleźć, a zbyt głęboko mi się szukać nie chce. Radosna melodyjka. ;D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Hisayo 
Mniumniu! ♫

|
Wysłany: 29-07-2009, 19:46
|
|
|
"Summer Breeze" Moeco Matsushity. Dziewczę ma głos i muszę powiedzieć, że podbny do mojego. A pioseneczka jesy gut i kjut. Zabieram się zresztą do ściągnięcia nastepnego singla :3 |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
|
|
|
 |
demiCanadian 
Analogia stosowana.

|
Wysłany: 29-07-2009, 22:33
|
|
|
Bat for Lashes - Two Suns -ściągnięte jakieś trzy miesiące przed premierą, kupione zaraz gdy wyszło, nadal mnie rozbraja. Piękne jak ch... i tyle! |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
 |
Dred 
Policenaut

|
Wysłany: 29-07-2009, 22:35
|
|
|
Wishbone Ash - Sorrel. Żaden zespół na globie nie miał tylu wybutnych ballad. |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 30-07-2009, 09:39
|
|
|
Album "Dare!" zespołu The Human League :)
[edit: 01.08.2009 godz.:21:40]
Kolejny album The Human League. Tym razem "Hysteria" :) |
|
|
|
|
 |
|