Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Dred 
Policenaut

|
Wysłany: 13-07-2009, 17:47
|
|
|
Ja tam z racji wieku nie mam się czym chwalić. Ot, Seconds Out i Live na kompaktach, a na winylach Poległy baranek i Wind And Wuthering. Mi się osobiście We Can't Dance tak sobie podobało. Dwa kawałki były świetne (Driving The Last Spike i I Can Dance (z pamiętnym teledyskiem, w którym nabijali się z Jacksona i nie tylko)), dwa dobre (Dreaming While You Sleep i Fading Lights) a reszta to takie tam wypełniacze - jedne ciekawsze (Jesus He Knows Me), drugie mniej (Since I Love You). Dużo ciekawiej się prezentowała jedyna płyta z Ray'em Wilsonem, choć tam wyraźnie brakowało pałkowania Phila i dlatego nie jestem o niej w stanie mówić w samych superalatywach.
Dla mnie numer jeden w ich dyskografii to Nursery Crime, o! |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
 |
Kikimora 
..lubię bakerollsy.

|
Wysłany: 13-07-2009, 17:58
|
|
|
Od kilku lat tajniacko słucham Sum41. Punk-rock, czasem rock, czasem ballada się przewinie. Teksty nie są powalające, ale jeśli chodzi o wykonanie, jak dla mnie kapitalne. Chłopcy nie drą się cały czas do mikrofonu, jak to zwykle bywa w takich przypadkach. Weselsze kawałki - In too Deep, Fat Lip, które wystąpiło w American Pie ileśtam. Przeciętne - Open you Eyes, Still waiting, Pieces, Hell song. Aktualnie zadżumiam się We're all to blame oraz dwoma pierwszymi utworami. <3
J. Kaczmarski - A my nie chcemy - Piosenka nt., uwaga, pożaru. Pożaru w szpitalu psychiatrycznym w Górnej Grupie 31 października `8o, gdzie zginęło 55 osób. Szczególnie przypadło mi wykonanie ( wiolonczela, skrzypce, fortepian, miodzio ) tej piosenki przez Jacka Wójcickiego z 'Ostatniego Dzwonka'. Tak, byłam wychowywana na takich filmach ;p
Zaś 'Wana' The Back Hornu nie znudzi mi się chyba nigdy.. Podoba mi się zarówno tekst, gra instrumentów jak i głos. Nie niski, nie piskliwy, w sam raz. Co ciekawej to jedna z niewielu piosenek, przez które obejrzałam anime, mowa o Setsunie i jego nawróconej ferajnie z Gundamów OO. Nie uważam tego, jako piosenki z anime. Tak samo traktuję endingi Ali Projectu z CG. |
_________________ Niedożywieni i gruźliczy
Studenci walczą z błazenadą
Sztanbał szlachetne weksle liczy
Patrioci do Paryża jadą
W powietrze wylatuje zamek
Stając się marzeń rozpadliną
Rzecki umiera weteranem
Wokulski znika pod ruiną |
|
|
|
 |
Dragoness 
Nie Własna

|
Wysłany: 14-07-2009, 07:40
|
|
|
Metallica - All Nightmare Long - piosenka z ich najmowszej płyty. Cały kompakt jest inny od znanej częście zespołu, a to jedna z trzech piosenek, jakie mi się podobają. |
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 14-07-2009, 17:42
|
|
|
Obecnie kompilacja "The Best Of" zespołu Human League. Kolejny zespół synthpopowo-new romanticowy z lat 80-tych...
Human League - Don't You Want Me (]^___^[) |
|
|
|
|
 |
Avalia 
Love & Roll

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-07-2009, 18:06
|
|
|
Sato Takeru z piosenką "Stay with me" i w sumie wszystkie inne piosenki tego pokaleczonego dziecka ^^ |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2009, 14:03
|
|
|
Forgotten Woods - Sjel av Natten" - bardzo "norweski", zimowy black metal, z charakterystycznym, wysokim (nawet jak na ten gatunek) wokalem, coś podobnego słyszałem później chyba tylko w Helheim (nie jestem zresztą pewien, czy w obu nie robił ten sam wokalista). Cóż, przy upałach panujących za oknem działa lepiej od klimatyzacji. |
|
|
|
|
 |
Grabarz 
*Crossfire*

Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 17-07-2009, 12:50
|
|
|
Samael - Alliance |
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 19-07-2009, 21:05
|
|
|
W tej chwili leci album "Dead Cities" The Future Sounds of London. Kawał dobrego ambientu :) . Przedtem poleciało "Lifeforms", też FSOL. |
|
|
|
|
 |
Karel 
Latveria Ruler

Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-07-2009, 21:34
|
|
|
Stary dobry MC Hammer i jego U Can't Touch This. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
 |
|
|
|
 |
jurek 
Respect my authority!

|
Wysłany: 20-07-2009, 15:17
|
|
|
Joy Division, Daft Punk, Jamiroquai, Blind Guardian, Rage Againt The Machine, Kult i Kazik - w całości
The Streets, The Cure, MGMT, Justice, Dezerter, Tilt, The Chemical Brothers, Armia- Niektóre utwory |
_________________ Amazing Horse |
|
|
|
 |
Dembol 

|
Wysłany: 20-07-2009, 20:42
|
|
|
Więcej Faith No More, a jako dodatek pozostałe projekty z udziałem Mike'a Pattona (Tomahawk, Fantomas, Mr Bungle i kawałki z Johnem Zornem). Zastanawiam się czy nie wybrać się w te wakacje na jeszcze jeden koncert FnM. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 20-07-2009, 21:15
|
|
|
Teraz zaś leci album "Full Moon Story" pana Kitaro ^_^.
Nie, nie ma to związku z pewną rocznicą... ;> |
|
|
|
|
 |
jurek 
Respect my authority!

|
Wysłany: 20-07-2009, 21:20
|
|
|
Dembol napisał/a: | Zastanawiam się czy nie wybrać się w te wakacje na jeszcze jeden koncert FnM. |
Byłeś na Openerze?
Trzeba przyznać, że dali świetny występ. Show na światowym poziomie. |
|
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 21-07-2009, 13:21
|
|
|
A ja teraz słucham OSTów z Aquarian Age, autorstwa Yuki Kajiury. Jeżeli chodzi o soundtracki, to anime w większości prezentuje wyjątkowo denny poziom. Ale te autorstwa Yuki Kajiury stanowią jeden z niewielu wyjątków. Gdzie w tym wypadku to wyjątkowo chlubny wyjątek. Udało mi się ostatnio skompletować kompletną dyskografię tej artystki i nie wygląda na to, abym szybko się od niej oderwał ^^ |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
 |
Dembol 

|
Wysłany: 22-07-2009, 19:51
|
|
|
Cytat: | Byłeś na Openerze?
Trzeba przyznać, że dali świetny występ. Show na światowym poziomie. |
Mhm. Bosko było. Jedynie publika słabo znała teksty i jak mieli dośpiewać Midlife Crisis to niezbyt to wyszło, ale poza tym zabawa była przednia. Mimo 40 lat na karku i dobrych kilku lat przerwy są w świetnej formie. Do tego grali bardzo długo i to chyba jedyny zespół, który zagrał 2 bisy. Były szybsze kawałki, były wolniejsze, była interakcja z publiką, odrobina humoru, zagrali wszystkie największe hity i sporo mniej znanych kawałków. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Nie możesz ściągać załączników
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|