Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Zigur
Rias' Knight
|
Wysłany: 07-08-2012, 17:27
|
|
|
Co do całych płyt to Mindles Self Indulgence - If. Tu macie kawałek Get It Up ;P
A co do pojedynczych kawałków to opening i ending z anime Highschool DxD oraz piosenkę z anime Casshern Sins - A Path ;) |
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 07-08-2012, 20:53
|
|
|
Same here, też ostatnio obczajam tego typu kawałki.
A zaczęło się od tego (może Ci się spodoba) :
http://www.youtube.com/watch?v=xbi0hTlY42A (usłyszałam kilka dni temu w filmie "Rules of attraction" :D) |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
Yaiba198989
|
Wysłany: 08-08-2012, 17:52
|
|
|
Ostanio z nudów(Kolega wyjechał na 2 tygodnie do UK) słucham soundtracki z gier Dynasty Warriors, teraz w tej chwili słucham "Male Roar" |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 17-08-2012, 17:27
|
|
|
Muchozol napisał/a: | Same here, też ostatnio obczajam tego typu kawałki.
A zaczęło się od tego (może Ci się spodoba) :
http://www.youtube.com/watch?v=xbi0hTlY42A (usłyszałam kilka dni temu w filmie "Rules of attraction" :D) |
Erasure... Zespół Vince'a Clarke'a który wcześniej współpracował z Depeche Mode (wydali razem pierwszą płytę zespołu - "Speak and Spell"). Chyba już zawsze będą mi się kojarzyć z jednorożcem (utwór w tle to "Always") ^^' .
A kawałek fajny.
Dalej lata 80-te, ale już inne klimaty:
Model 500 - "No UFOs" - jeden z pierwszych utworów techno z Detroit.
Africa Bambaataa - "Renegades of Funk" - electro, czyli raperzy odkrywają Kraftwerk.
A Guy Called Gerald - "Voodoo Ray" - brytyjski house :) . Acid house konkretniej. |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 19-08-2012, 12:31
|
|
|
He's wailing beer caps of bottles and jamming at the cash register, and everything is going to the beat. It's the beat generation. It's beat. It's the beat to keep. It's the beat of the heart. It's being beat and down in the world, and like old time lowdown, and like in ancient civilizations, the slave boatmen rowing galleys to a beat and servants spinning pottery to the beat.
Jazzual Suspects - This Beat |
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 23-08-2012, 16:55
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=itJSLf_8yJ0
Obczajam tera "Emotion and Commotion" Becka... fajne, ale strasznie dołuje ;p. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-08-2012, 19:57
|
|
|
Not bad, dopiero na starość doceniam posiadanie subwoofera nawet miernej jakości. :D
Beethoven - bo samoloty bojowe. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 25-08-2012, 21:32
|
|
|
Najpierw ekipa Liama Howletta przypomniała o sobie albumem "Invaders Must Die". Jakiś czas później Orbital wydaje singiel "Never" promujący album "Wonky" wydany w kwietniu tego roku.
Okazuje się, że to nie są jedyne grupy z lat 90-tych które nie chcą odejść w zapomnienie. Apollo 440, znani z takich przebojów, jak "Ain't Talkin' 'Bout Dub" czy "Stop the Rock" w czerwcu tego roku wydali nowy album - "The Future's What It Used To Be". Chyba nawet widziałem ją w Empiku, ale nie pomyślałem wtedy, że to ich - okładka osobiście kojarzy mi się bardziej z twórczością Infected Mushroom. Nie wiem, jak z resztą albumu, utwór tytułowy to całkiem przyzwoity d'n'b :) . |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 27-08-2012, 22:17
|
|
|
Dead Can Dance - Amnesia
To wyższy poziom trollingu. Człowiek włącza radio i słyszy zespół, który zgodnie z nazwą powinien być "dead". A tu się okazuje, że po 16 latach przerwy wydają płytę i pochodząca z niego Amnesia zajmuje pierwsze miejsce na Liście Przebojów Trójki. Dobrze że jesteś, Trójko. Inaczej pewnie bym ten fakt kompletnie przegapił. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 30-08-2012, 19:17
|
|
|
Akurat w pewnej comiesięcznej Trójkowej audycji, Trzeciej Stronie Księżyca, na bieżąco informowano, kiedy ta płyta będzie wydana i chyba nawet jakieś świerze kawałki puszczano tuż po premierze. Największym minusem tej audycji jest to, że odbywa się co miesiąc, dokładnie w dniu pełni księżyca, w godzinach nocnych (00:00-04:00). Chyba nawet jutro jest kolejna jej edycja. Jak kogoś kręcą brzmienia mroczne niezależne, polecam gorąco:]
Tristania - Widow's Edge - zwykle, gdy widzę daną kapelkę zakwalifikowaną do gatunku symphonic gothic metal, i widzę, że w składzie mają kobiałkę, rzucam takie badziewie w diabły. Tu nie wiedzieć czemu, zdecydowałem się wysłuchać, może dlatego, że okładka mi się podobała, może dlatego, że jednak mam słabość do death\doomu (wokalista sporo growluje). I jest na prawdę dobrze. Kiczu praktycznie w ogóle nie ma, jest po prostu diabelnie klimatyczny, bogato zaaranżowany, melancholijny metal o gotyckim zabarwieniu. A za ten kawałek mają u mnie gigantycznego plusa:
http://www.youtube.com/watch?v=IDktNHlnG9Q
Bo gdyby nie te przesterowane gitary w refrenie, byłby to właściwie gotycki rock.
A w przyszłym roku, nowa płyta A Pale Horse Named Death. <3 |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
berezi
|
|
|
|
|
nina123
|