Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 30-03-2008, 14:44
|
|
|
Siddharta, albumy "Nord" i "Rh-" |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 30-03-2008, 18:13
|
|
|
Rick Astley - Hits |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Juri
|
Wysłany: 30-03-2008, 18:19
|
|
|
Tokyo Jihen. Aktualnie piosenka "OSCA".
Dość niedawno odkryłam, a raczej niechcący natknęłam się na ten zespół. Polubiłam od pierwszego usłyszenia, za głos wokalistki, szczególnie jak się wydziera, i za klawisze. |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 31-03-2008, 08:10
|
|
|
album; DJ Krush & Toshinori Kondo - Ki-Oku
rewelacja, cała płyta to triphop i trąbka, mieszanka godna. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 31-03-2008, 14:36
|
|
|
Parę utworów w stylu acid-house @_@ . Między innymi:
Bam-Bam: Where's your Child?
A1-Maurice: This is Acid
Miss Nicky Trax: Acid in the House |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-03-2008, 15:36
|
|
|
Ost do "Dirty Pair Flash" kupiony na Magni za 10 zł. Jedno ze stoisk wystawiło całe pudło płyt w tej cenie, kumpel kupił chyba 4 Morning Musume, znajoma mnie wyprzedziła z singielkiem z "Real Emotion" (FF X-2). Ja zaś, oprócz tego osta kupiłem jeszcze singiel Rikki z "Sutkami na dnie" czyli "Suteki de Ne" z FF X jako prezent dla siostry, która na Magni być nie mogła. Ale co do soundtracku z DPF...
Płyta jest sympatyczna, ot, muzyczny oldschool z rockiem, sekcją dętą i miłym dla ucha brzmieniem. O ile "Flash" sam w sobie nie zachwyca tak, jak oryginalne DP, tak do muzyki nie mam zastrzeżeń. Trochę mnie zaskoczyło, gdy pudełku znalazłem informację jakoby "Kariginai Anser" śpiewał Mana (brrr...), na szczęście okazało się, że niejednemu psu Burek i Mana śpiewająca op z DP Flash to jednak kobieta, tak jak myślałem. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 31-03-2008, 18:28
|
|
|
Hakuna Matata w polskiej wersji. Czasami mnie bierze i słucham piosenek z Disneya. Mam osobny folder na to;D |
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 31-03-2008, 19:19
|
|
|
nic nie wygra z theme Pocahontas ;] To nie toooooooooooobie wilk się zwierza w księżyyyyycowąąąąą nooooooooooooooooooc
i'm lovin it |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 31-03-2008, 20:18
|
|
|
Starsze nagrania Jamiroquai - chociażby Space Cowboy czy Blow Your Mind
Nowy Lupe Fiasco ... i to właściwie tyle |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 31-03-2008, 22:10
|
|
|
Perfect Circle - eMotive, porządne rzemiosło i kilka godnych uwagi momentów. Na plus.
King Crimson - Larks' Tongues In Aspic, Cudo nad Cuda... Przewspaniały album. A "Easy Money" niszczy...
Pantera - Vulgar Display of Power, niszczycielski krążek. Klasyka.
Radiohead - In Rainbows, dla mnie istny majstersztyk. Szczególnie CD2, tam po prostu nie ma słabego kawałka (chodź i tak najbardziej na plus IMO wyróżnia się "Down is the New Up" i "Bangers and Mash" - wspaniałe!)... A kiedy po raz pierwszy usłyszałem "Videotape" (chodź to akurat CD1...) to usiadłem z wrażenia. |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Grethort
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-04-2008, 08:48
|
|
|
Cytat: | King Crimson - Larks' Tongues In Aspic, Cudo nad Cuda... Przewspaniały album. A "Easy Money" niszczy... |
No proszę, ktoś słucha czegoś wydanego przed 1980... |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-04-2008, 13:12
|
|
|
Cytat: | Hakuna Matata w polskiej wersji. Czasami mnie bierze i słucham piosenek z Disneya. Mam osobny folder na to;D |
Mnie z piosenek z "Lion King'a" bardziej się podobało "Be Prepared" (po naszemu "Przyjdzie Czas") ^^. A i tak najbardziej przypadło mi do gustu "Under the Stars" ^_^ .
Cytat: | No proszę, ktoś słucha czegoś wydanego przed 1980... |
Ehm, ehm... Taka "Phaedra" Tangerine Dream została wydana w 1974... A "Albedo 0.39" Vangelisa to rok 1975... ;] No, chyba, że ci chodzi tylko o King Crimson... >.>
A ja teraz sobie słucham albumu "Flights of Infinity" wykonane przez Jikkenteki - jedna z najnowszych psychedelicznych produkcji ^_^
|
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-04-2008, 14:32
|
|
|
A ja wziąłem się za nasze rodzime arcydzieło i jestem zachwycony!
Piotr Rubik - Psałterz Wrześniowy
Zwłaszcza numery 1, 4 i 8 z pierwszej płyty. Cudo! |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 01-04-2008, 15:07
|
|
|
Prima aprilis... i wszystko jasne :)
/joke mode - off/
Co do Crimsonów - moim absolutnie ulubionym albumem tej formacji jest "In the Court of the Crimson King". Hmm... to w sumie chyba moja ulubiona płyta ever ( razem z Radiogłowym "Kid A"). |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
|