Virtual Idol? |
Wersja do druku |
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:53 Virtual Idol?
|
|
|
Hatsune Miku zna chyba każdy. Już od dłuższego czasu jest bardzo popularną i kasową "piosenkarką". Dziś wpadł mi w łapska film z jej KONCERTU.
Co o tym sądzicie? Czeka nas sytuacja rodem z Macrossa Plus? Czy raczej znudzi się i zemrze niebawem, jak wiele podobnych fenomenów? Czy "prawdziwe" idolki mają się czego bać? No i wreszcie, podoba wam się to?
Ja patrze na to zjawisko optymistycznie i życzę Miku wszystkiego dobrego w jej "karierze". Sam bym się przeszedł na koncercik taki ^^ |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:57
|
|
|
Ten koncert był świetny. Dałabym wszystko, żeby na nim być.
Norrc napisał/a: | Czy raczej znudzi się i zemrze niebawem, jak wiele podobnych fenomenów? |
Ahahaha, oh wow. Nie. A przynajmniej nie prędko. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 12-03-2010, 22:06
|
|
|
A ja mam pytanie. Grał ktoś/używał Vocaloida 2?
Bo ja właśnie odpaliłem i nie ukrywam, że mam pewne problemy w obsłudze ;p |
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 15-03-2010, 09:59
|
|
|
Niestety nie grałam więc pomóc nie mogę ;( Vocaloid to chyba program zrozumiały w pełni tylko dla Japończyów, a pewnie i tak nie w pełni.
Zostają jakieś tutoriale w necie (o ile są).
Prawde mówiąc, nie rozumiem popularności Miku Hatsune.
To postać wydmuszka.
Owszem, sama lubię pare jej piosenek (Disappearance of Miku - głównie za pomysł i za każdym razem rozwalający mnie tekst, Love Is War -za całokształt- świetny utwór i świetna stylistycznie animacja ^-^),
ale nie rozumiem podniecania się fanów tą postacią. Nic sobą nie reprezentuje oprocz komputerowego głosu, nie ma osobowości.
To inni ją tworzą.
W sumie ciekawa jestem, czy Miku i jej przyjaciele to czasowy szał, który przeminie i zostanie zapomniany, czy Miku wskoczy do kanonu najsłynniejszych mangowych bohaterek. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-03-2010, 10:14
|
|
|
Alex Ashtray. napisał/a: | Vocaloid to chyba program zrozumiały w pełni tylko dla Japończyów, a pewnie i tak nie w pełni.
Zostają jakieś tutoriale w necie (o ile są). |
Crofe w innym temacie kiedyś podała o ile dobrze pamiętam śmiesznie prosty sposób na przetłumaczenie tego programu, polegający na usunięcie jakiegoś pliku z folderu.
A sam Vocaloid to zwykły syntezator, gdzie zamiast instrumentów ustawiamy wokal - bawiłem się przez chwilę, ale bardzo szybko mi się znudziło. Tworzenie muzyki zdecydowanie nie jest moim powołaniem. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 15-03-2010, 19:45
|
|
|
Keii napisał/a: | Crofe w innym temacie kiedyś podała o ile dobrze pamiętam śmiesznie prosty sposób na przetłumaczenie tego programu, polegający na usunięcie jakiegoś pliku z folderu. |
Prawda to? Rozwinie ktoś myśl/podeśle linka? |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-03-2010, 19:57
|
|
|
5 sekund w Google (pierwszy link). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:01
|
|
|
Pozatym od Vocaloida do Sharon Apple droga daleka. Miku i rodzina to tylko głos - piosenki, wygląd, zachowanie i wszystko inne tworzą ludzie. Sharon, poza początkową kreacją, ewoluowała sama <upraszczam, celowo>.
Natomiast sam proces który znamy pod nazwą wirtualne idolki będzie miał się oczywiście dobrze, zbyt duże pieniądze z tego idą. |
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:01
|
|
|