DISCO POLO |
Wersja do druku |
ISKIERKA
|
Wysłany: 21-09-2011, 20:01 DISCO POLO
|
|
|
Kto z nas nie pamięta czasów kiedy z niecierpliwością czekało się przed telewizorem na kolejny odcinek Disco Polo. Wtedy ta muzyka była na topie, coraz to inne zespoły podbijał kolejne notowania. Kto nie pamięta takich hitów jak '' moja wolność ,szalona czy jagódka'' Teraz kiedy pytam znajomych o tego typu muzykę to niby nikt nie słucha ale wszyscy znają nawet najnowsze hity. Jak to jest w waszym przypadku . Czy uważacie że to kompletna wiocha ,czy może świetna muzyka ? czy macie swoje ulubione zespoły i piosenki do których chętnie wracacie ? A może omijacie tego typu muzykę szerokim łukiem ?
Zapraszam do dyskusji . |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-09-2011, 20:07
|
|
|
Dobrze się przy tym bawiło w podstawówce, ale nic więcej. Disco Relax i innych tego typu programów nigdy nie oglądałem, a informacją, że w dalszym ciągu pojawiają się "hity" z tego gatunku bardzo mnie zaskoczyłaś. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-09-2011, 20:09
|
|
|
Lubiłem piosenki Bohdana Smolenia. Pozostałe "jakoś do mnie nie trafiały" - z perspektywy czasu sądzę, że pewnie były zbyt miałkie nawet dla takiego dzieciaka. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
Wysłany: 21-09-2011, 20:21
|
|
|
"niby nikt nie słucha ale wszyscy znają" ze słowem wszyscy.. mnie obrażasz jak i Ciach społeczeństwa :] upraszam o nie stosowanie takich słów :)
Zaiste, uprasza się o niestosowanie obraźliwych zwrotów. A najlepiej zaczęcia od siebie jeśli chodzi o bycie przykładem.
Tren |
|
|
Crushmaker
|
Wysłany: 21-09-2011, 20:36
|
|
|
ogień :DDD nawet rozumiem swój błąd :) |
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 19-07-2012, 19:32
|
|
|
A ja uwielbiam disco polo, szczególnie jak mam promile we krwi. Fanem "disco relax" raczej nie byłam, ale oglądało się czasami. Tego typu muzę polubiłam dopiero ok. 19 roku życia, bo przy niczym innym się tak dobrze nie bawię. Czasem jak mam zły humor to zapuszczam jakiś wieśniacki kawałek i daję czadu :). |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 19-07-2012, 20:44
|
|
|
A ja uważam, że Disco Polo idealna jest na potańcówki, bo w brew pozorom, są idealne do zabawy na balach w szkole, czy nawet zwykłej potańcówce, bo przecież nie chodzi w tym gatunku muzyki o to, żeby pokazać jakiej to świetnej, i wykwintnej muzyki się słucha <bo powiedzmy sobie szczerze, przy rocku czy metalu się nie potańczy -.->, tylko o to, żeby pośpiewać wieśniackie, większości znane na pamięć teksty piosenek Disco Polo. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-07-2012, 00:53
|
|
|
RepliForce napisał/a: | bo powiedzmy sobie szczerze, przy rocku czy metalu się nie potańczy |
http://www.youtube.com/watch?v=gRMrMzw0t20 |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 20-07-2012, 01:33
|
|
|
To ja nie wiem co robiłem przez całe liceum i studia. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 20-07-2012, 07:44
|
|
|
Keii napisał/a: | To ja nie wiem co robiłem przez całe liceum i studia. |
Ano, nie chce być teraz niemiły, serio
Grałeś w gry ?
Dobra, let's stop Trollin out there, niech każdy się wypowie ^ ^ |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 20-07-2012, 10:30
|
|
|
Nie tylko? Serio, jak to jest według Ciebie trollowanie, to lepiej faktycznie skończyć ten offtop. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 20-07-2012, 10:44
|
|
|
Metal dzieli nawet z punkiem "dedykowany" taniec - pogo. >D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-07-2012, 18:19
|
|
|
Do wszystkiego się potańczy tak w zasadzie.
Kiedyś sądziłam, ze disco polo to najlepsza muzyka na wesela. A potem się nawróciłam bo odkryłam tardycyjne kapele folkowe. Nie pluje na ten gatunek bo nie traktuje go poważnie, ot muzyka, którą na codzień wpajają mi sąsiedzi (brrr). Zaszufladkowana jako "nigdy sama z siebie z tego nie puszcze" ale całkiem niezła rozrywka gdy jedzie się z towarzystwem, które nie zna górnolotnych piosenek autokarowych. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
|