Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Touhou - Aranżacje i PVki |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-02-2012, 12:00 Touhou - Aranżacje i PVki
|
|
|
Vocaloidy mają swój topic (w którym niby i TP się mieści, bo w sumie też NND), ale muzyka z Touhou to zbyt szeroki temat, by go płynnie łączyć z Vocaloidami. Poza tym czas pokazać, że Tołcio (inb4 nie umiem dobrze wymawiać, piszę tak specjalnie) to nie tylko Bad Apple.
Na początek dam coś od siebie. Jeżeli chodzi o PVki, to najbardziej podobają mi się te od Cool&Create, po prostu uwielbiam tę kreskę. No i większość jest totalnie komiczna.
Ostatnio ponownie uzależniłem się od Locked Girl w aranżacji Sekkenya. Ogólnie to fajna kapela, dobrze grają, chyba nie była aranżacji w ich wykonaniu, która by mi się nie spodobała. Zwłaszcza EienTewi jest przemiłe.
A wczoraj jeszcze znalazłem to
Macross wymięka. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 08-02-2012, 19:01
|
|
|
Doh, poprawiłam tytuł tematu. ;p
A w temacie. Osobiście do PVek nie mam najlepszego stosunku od czasu jak po grze w Phantasmagorię ujrzałam Convictor Yamaxanadu (do dziś się ciężko wkurzam, gdy sobie to video przypominam >.>). Choć parę klasyków lubię, m.in Neko Miko Reimu.
Z kręgów najbardziej lubię chyba C-Clays, głównie za sprawą Mai Kotoge która ma genialny wokal. Z ich kawałków: Velvet, TeTracTys, VaizravaNa czy Calm Dagger.
Poza tym całkiem lubię EastNewSound (Remix linkowanej przez Daera aranżacji U.N Owen, 死奏憐音、玲瓏ノ終) oraz Alstromeria Records (Saigetsu, Real Intension, End of Daylight).
Ah, zapomniałabym o Syrup Comfiture w skrócie Syrufit. Ich aranżacje są cokolwiek specyficzne, ale część z nich jest na swój sposób sympatyczna.Tutaj między innymi: Wheel, Selection, lure me to, Descending from the Skies She Appears as a Goddess.
Oczywiście jest też masa innych piosenek, ale jakbym miała wymieniać wszystkie to nie skończyłabym do jutra... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-02-2012, 19:21
|
|
|
Tren napisał/a: | Doh, poprawiłam tytuł tematu. ;p |
No jak mogłaś, a to tak niektórych kłuło w oczy.
Tren napisał/a: | Convictor Yamaxanadu |
Ale to jest świetne przecież. KANSAI!
Z tych zabawniejszych, ostatnio znalazłem Super Sakuya Pads! i nieźle się uśmiałem.
To też jest dobre, jeżeli zna się aluzje Prismriver sisters on drugs
A do tego zrobię kiedyś AMV.
No i jeszcze bardzo lubię Kishidę Kyoudan. Tak, to ta odpowiedzialna za opening HS of the Dead.
Ale ja bardziej lubię ją za to. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 10-02-2012, 22:57
|
|
|
Slova napisał/a: | Ale to jest świetne przecież. KANSAI! |
Jak komuś nie przeszkadza robienie z jednej z niewielu miłych i bezinteresownych postaci z Touhou cholerystycznego loli z kompleksem małego biustu to może i owszem. Mnie osobiście takie niszczenie charakteru postaci przeszkadza (tak, o sprowadzanie charakteru Alice do czystego tsundere też się pluję).
Przy okazji rzucę to czego wcześniej nie mogłam znaleźć, chyba mój ulubiony kawałek Syrufitu, czyli Listen up.
No i jak pisałam o Syruficie to czułam, że umknęło mi coś. I owszem. Kompletnie zapomniałam wspomnieć o Shibayan Records, którzy tworzą podobny rodzaj muzyki (przez co obie grupy regularnie mi się mylą). Dość lubię ich Candle Magic, Thorn Castle i 花のいろは.
I na koniec na kompletną zmianę nastroju, bo bardzo lubię posłuchać tego kawałka jak mam ochotę na coś melancholijnego Never Ending Night. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|