Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W paszczę lwa - komentarze |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-01-2008, 01:19
|
|
|
<dopiero teraz zauważył oba tematy i stwierdza, że "zaznacz wsie posty jako przeczytane" to jednak cudowny wynalazek>
Questy to nie są sesje RPG i działają inaczej - każdy jest po trochu graczem, po trochu mistrzem gry i przy współtworzeniu przygody wszyscy są niemalże równoprawni. Wedle mojego doświadczenia questa w sytuacji, gdy tylko założyciel kojarzy założenia i wprowadza w życie scenariusz, prowadzić się nie da. No dobra, kilku fanów znających setting tu jest - ale Zeg swą opinię już wyraził, a reszta (np. ja) się pewnie zgadza.
Pomijam tu takie kwestie jak fakt, że ani bracia i siostrzyczki nie są jakimiś szczególnie rajcującymi postaciami do odgrywania, ani przygoda oparta na działaniach wojennych nie zapowiada się interesująco. I mówię to jako akurat ten jeden koleś na forum, który swoją postać oparł właśnie na space marines* - nie wyobrażam sobie robienia questa siedmioma klonami czarnego ponurego rycerza z wielkim płomienistym mieczem. Tym bardziej nie wyobrażam sobie, jeśli będą to rycerze niebiescy z regulaminem zamiast mózgów (Ultramarines ssają, jedynym zakonem godnym Imperatora są Czarni Templariusze)...
Cytat: | zgadzam się z tobą, bynajmniej mnie bardziej od bitewniaka interesuje jego tło fabularne, a [...] |
Jezu Kryste, jakie "bynajmniej"?!
<doczytał do końca posta inicjującego quest>
Aha... Samo destrukcja... Nie, akurat wcielanie w fanatycznie oddanego samobójcę nawet mnie nigdy nie bawiło i akurat ten aspekt uniwersum ma tu raczej mało fanów.
*To, że WH 40k kojarzył wtedy z jednej recenzji jakiejś gierki w CDA sprzed bodaj ośmiu lat, faktu nie zmienia. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-01-2008, 21:40
|
|
|
Ech, no moze racja, gracze jako gwardzisci byliby lepsi, ale chyba nie ma sensu niczego przerabiac, bo zauważyłem, że odzew był niemalże zerowy.
Faktycznie, Ultra to chodzący wzorzec Astartes, ale nie nalezy zapominać, że to głównie oni powstrzymali pierwszą flote inwazyjna Tyranidów.
Koniec zabawy. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-01-2008, 21:46
|
|
|
Slova napisał/a: | chyba nie ma sensu niczego przerabiac, bo zauważyłem, że odzew był niemalże zerowy. |
Czyli temaciki można pozamykac? |
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 18-01-2008, 19:05
|
|
|
Na mocy nadanych mi praw oraz wyraźnej sugestii przedstawionej powyżej quest ogłaszam zamkniętym.
Z poważaniem,
Mara(senna) |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|