Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Enneagram |
Wersja do druku |
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 29-07-2009, 14:03
|
|
|
Cytat: | Jedynka ze skrzydłem dwa: 1w2 - "Adwokat"
To skrzydło daje jedynce więcej ciepła i pozytywnych odczuć międzyludzkich. Wysokie standardy i wymagania są nieco stonowane przez bardziej ludzkie oblicze. Jedynka z tym skrzydłem, rozumie i łatwiej wybacza innym za to, że nie spełniają jej oczekiwań. Ciężko pracuje, poświęca swój czas i energię, aby poprawić warunki życia innym.
Gdy jest w stresie, może być bardzo gwałtowna i agresywna. Uważa się za jedyną osobę trzymającą się zasad. Ma przerost autorytatywnych ambicji i jest zarozumiała. Może wygłaszać moralizatorskie kazania lub próbować uderzać w czyjś czuły punkt. Możliwa jest postawa "rób jak Ci mówię, a nie to co Ja robię". W tym co robi i mówi okazuje dużo hipokryzji, ponieważ jest przekonana o swoim wysokim morale, podczas gdy inni nie spełniają jej standardów. Jest też bardzo nie konsekwentna w swoim zachowaniu. Ustala własne reguły, po czym je zmienia w zależności od potrzeby chwili. |
Dziwne, bardzo dziwne... |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Highlander
Everyone's Connected
|
Wysłany: 29-07-2009, 18:23
|
|
|
skoro się już wszyscy bawią w enneagram...
Zazwyczaj 5w4 i jestem kontent.
Reszta typów ssie :P |
_________________ It begins as the glorious din of a triumphant army.
It grows with the crescendo of an archangel's shout.
It climaxes with a glimpse of the face of god.
It then dissipates across the valley, ushering in...
...The darkest night. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 30-07-2009, 11:49
|
|
|
Dziewiątka ze skrzydłem jeden: 9w1 - "Marzyciel"
Dziewiątka z tym skrzydłem, ma zachowanie wzorowego dziecka. Instyktownie zachowuje się cnotliwie, uporządkowanie, sprawiając jak najmniejsze kłopoty otoczeniu. Gdy jest szczęśliwa, posiada dużą moralność i jest dobrym liderem z dobrym sercem i uzdolnieniami do pokojowych rozwiązań. Często posiada poczucie misji do spełnienia, prywatnej lub publicznej, misji w której pracuje ciężko mając na celu dobrobyt wszystkich, którzy są w to zaangażowani. Wyraża miłość zgodnie z wszelkimi zasadami poprawności, chce się angażować, czynić jak najmniej przykrości. Dziewiątka z tym skrzydłem może być bardzo lubiana, skromna, czarująca, delikatna. Czasami posiada wielką grację i opanowanie z odruchami spontaniczności i dużej czułości. Elegancka prostota uczuć.
W stresie, ma tendencję do bycia niestaranną. Może stać się pasywna, bierna i działać z wątpliwą moralnością. Ma poczucie spełniania obowiązków, których wykonywać nie powinna. Zachowuje się jak grzeczne dziecko, znika w tłumie, odsuwa w cień gdy poczuje, że jej uczucia są przez kogoś rozpoznane i rozszyfrowane. Pasywna tolerancja i akceptacja w absurdalnych i szkodliwych sytuacjach. Często znajduje się w jednostronnych związkach gdzie zbyt dużo ofiarowuje, dostając mało w zamian. Bagatelizuje problemy i powtarza sobie, że wszystko będzie dobrze. Popada w łagodne odrętwienie. Ma brak tolerancji dla własnych emocji. Powoli tłumi swoją odczucia.
Słynne dziewiątki ze skrzydłem jeden: Dalai Lama, Mahatma Gandhi, Audrey Hepburn, Martin Sheen, Jim Henson, Walt Disney.
Eh... rozszyfrowali mnie >____> |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 19-08-2009, 14:25
|
|
|
A mi dzisiaj wyszło 5w6, a wczoraj wyszło mi 4w5. Po części mogę się zgodzić, choć nie do końca ;) |
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-08-2009, 14:31
|
|
|
Dzięki Tilk za poprawę mych błędów ;)
Rok temu wyszło mi 4w5 a teraz 8w9
Poczytałem wszystkie modele i wiecie co? Każdy mogę do siebie dopasować, po prostu każdy! Czyli test ten jest sprytnie skonstruowany i daje złudę trafności. A może sprytnie skonstruowany test, bazujący na podstawach naukowych, napisany w taki sposób aby każdy, kto czyta wyniki przeczytał to co przeczytać chciał a pomija to co mu nie pasuje - i bam efekt murowany - PASUJE!! |
_________________ http://www.defectivebydesign.org/
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 19-08-2009, 14:53
|
|
|
Sprawdziłam się raz jeszcze i ten wynik już raczej oddaje moją osobowość:
Cytat: | Ósemka ze skrzydłem siedem: 8w7 - "Dysydent"
Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna. Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna, skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do podejmowania ryzyka.
Gdy 8w7 jest w stresie, agresja połączona z apetytem, tworzy silną tendencję do uzależnień. Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia. Szybko zmieniający się temperament, markotność, egocentryzm, gwałtowne wybuchy gniewu. Ma tendencję do wzniecania chaosu, napuszania się, zadzierania nosa, myślenia o sobie narcystycznie. Może być beznadziejnie materialistyczna. Może wykorzystywać ludzi, wysysać z nich wszelką energię. Może mieć napady furii, jest skłonna do gwałtownych i agresywnych reakcji. |
Natłok negatywnych rzeczy jest dość duża, ale opis samej ósemki idealnie do mnie pasuje. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-08-2009, 15:55
|
|
|
Przeprowadziłem dzisiaj ten test i oto, co mi wyszło:
Cytat: |
Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"
Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.
Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman.
|
Poniekąd się zgadza... Pominąwszy tego Cobaina ^^' |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
|
Wysłany: 29-08-2009, 15:45
|
|
|
Ja jestem typem 4w5 - "Włóczęga"
O dziwo opis tego typu, mimo jego ogólności pasuje do mnie jak ulał...
sam opis:
http://www.enneagram.pl/www/typ4.html#4 |
Ostatnio zmieniony przez zonk486 dnia 29-08-2009, 20:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-08-2009, 16:38
|
|
|
Zonku, to mnie na prawdę irytuje. Zdania w języku polskim zaczynamy dużą literą. Przepraszam, że zachowuję się jak moderator... |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
|
Wysłany: 29-08-2009, 20:46
|
|
|
A mnie irytuje (bardziej dosłownie nie mogę się wypowiedzieć ze względu na moderację)jak ktoś bez mojej zgody ćwiartuje mój nick (Spójrz mój podpis). Jeżeli nie umiesz napisać nicku w całości, to lepiej nie pisz go wcale... Wiem, że na forum to nie ma znaczenia, ale jestem dysgrafikiem, więc mimo tego, że się staram, zawszę pisze małe zamiast wielkich liter... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-08-2009, 21:02
|
|
|
Objawy dysgrafii (cytując za wikipedią):
Cytat: | * niedokładności w odtwarzaniu liter, ich połączeń, niekształtność liter,
* niewłaściwe proporcje liter w obrębie wyrazów (zróżnicowanie wielkości),
* nierównomierne zagęszczenie pisma,
* niejednolite położenie pisma (nachylenie liter),
* litery "drżące" o niepewnej linii.
|
Zgadzam się z tobą, że na forum nie powinno to mieć żadnego znaczenia. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-08-2009, 21:19
|
|
|
Wiesz, ja jestem i dysgrafikiem, i dyslektykiem, i dysortografikiem, i mam ADHD, i Bozia wie, jakie to jeszcze mam stwierdzone i nie stwierdzone dysfunkcje. Jednakże potrafię (w miarę możliwości) poprawnie redagować posty na forum. Przynajmniej jak na razie nie otrzymałem żadnego upomnienia od moderacji w tej sprawie, ale zawsze może być ten pierwszy raz. ;]
Co do nicka i sygnaturki, byłem pewien, że informujesz wszystkich, iż jesteś najlepszym kumplem Sknerusa McKwacza i nie lubisz się z innymi dzielić. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
|
Wysłany: 29-08-2009, 21:56
|
|
|
nie lubię ćwiartowania nicków, a z mojej sygnaturki wynika, że dzielenie się jest dobre... więc błąd panie przedpiszco... (błąd tak wielki, jak Vista na netbooku) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 05-10-2009, 00:30
|
|
|
Odgrzebuję trupa - zrobiłem test jeszcze raz i wyszło mi 1w2. Ciekawe, szczególnie w porównaniu do wcześniejszego 8w7. Ludzie się zmieniają? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-10-2009, 08:24
|
|
|
Też z ciekawości zrobiłam sobie jeszcze raz, ciągle to samo 4w5, aktualnie... pasuje znacznie bardziej niż bym chciała. Ale pasuje idealnie cały opis samej 4 jak i skrzydełka. Straszne. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|