Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Enneagram |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-05-2006, 17:57
|
|
|
5w4.
Cytat: | Piątka ze skrzydłem 4 może być artystycznie utalentowana i doświadczać emocjonalnych nastrojów jak czwórka. (...) Typowymi pułapkami dla 5w4 są izolowanie się i popadanie w melancholię oraz depersje o podłożu egzystencjalnym. |
Bez sensu.
Ale reszta, może... |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 04-05-2006, 18:42
|
|
|
4w5
Dołączam do grona włóczęgów żyjący w świecie bólu i straty. ^_^
No ale przynajmniej mamy tę... no... głębię uczuć. I złożoną osobowość. I jesteśmy otwarci na duchowe doznania.
I van Gogh też tak miał. XD |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-05-2006, 18:43
|
|
|
Włoczęga!?!?(4w5) Ciekawe... lecz w niektórych punktach się nie zgadzam:)
Cholera - mnożymy się jak króliki... |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-05-2006, 19:42
|
|
|
<sadza Doreen i Ghosta w rządeczku obok siebie, Miyi, YubYuba i Zega>
Jup, jak króliki ^^
Ja to bym autora tekstów sklasyfikowala jako typ 'Nieobeznany Ze Stylistyką I Składnią Ojczystego Języka'
Poczytajcie sobie te teksty DOKŁADNIE. Zrozumiecie o co mi chodzi. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-05-2006, 19:55
|
|
|
Ja to zauważyłam... jestem przekonana, że ktoś po prostu przetłumaczył teksty angielskie, stąd dziwne sformułowania i błędy. |
|
|
SG
|
Wysłany: 04-05-2006, 19:59
|
|
|
Tak właśnie jest. W niektórych miejscach są nawet angielskie wstawki. |
|
|
|
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-05-2006, 20:14
|
|
|
Wyszło->8w7
Ósemka ze skrzydłem siedem: 8w7 - "Dysydent"
Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna. Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna, skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do podejmowania ryzyka.
Gdy 8w7 jest w stresie, agresja połączona z apetytem, tworzy silną tendencję do uzależnień. Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia. Szybko zmieniający się temperament, markotność, egocentryzm, gwałtowne wybuchy gniewu. Ma tendencję do wzniecania chaosu, napuszania się, zadzierania nosa, myślenia o sobie narcystycznie. Może być beznadziejnie materialistyczna. Może wykorzystywać ludzi, wysysać z nich wszelką energię. Może mieć napady furii, jest skłonna do gwałtownych i agresywnych reakcji.
Słynne ósemki ze skrzydłem siedem: Donald Trump, Sean Connery, Danny DeVito, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Muhammed Ali, Joseph Stalin.
Co do drugiej części tego opisu to mam wątpliwości, a pierwsza może być... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 04-05-2006, 20:52
|
|
|
5w4 - Tilk, przybij piątkę ^^. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-05-2006, 20:56
|
|
|
4w3 - Arystokrata, darn it. |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 04-05-2006, 20:57
|
|
|
Czyste 4 o zgrozo O_o. Jakiś inny jestem :P. Ale ze skrzydeł bliżej mi do włóczęgi niż arystokraty. |
|
|
|
|
|
Tsunami
|
Wysłany: 04-05-2006, 21:30
|
|
|
Dołączam do kręgu wyalienowanych czwórek ze skrzydłem piątki. Sporo sie zgadza, ale niektóre elementy rozbawiły mnie niesamowicie i wcale nie dlatego, że znalazłam je u siebie. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-05-2006, 21:39
|
|
|
Buha. A ja się łączę w bólu z Vanny, jako arystokratka.
Boleśnie prawdziwe. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-05-2006, 08:25
|
|
|
Cytat: | Tylko jedna rzecz budzi moje wątpliwości. Mianowicie to, że ten test w ciekawy sposób sprowadził ludzi, którzy lubią być niezależni, nie lubią dużego tłumu i którm nie zależy w większym stopniu na szacunku innych ludzi, bo wolą robić to co im się podoba, do roli odludków i gotyckich i mrocznych potencjalnych samobójców. |
Niezupełnie. Test raczej robi przekrój od skrajności do skrajności danego typu. To, że konieczne są uproszczenia, jest normalne. W końcu podają przedział od zdrowych do chorych, nie? No i podają "najciekawsze przypadki";p
Swoją drogą, to przejrzyjcie inne "wersje" w tym samym numerku. Może będą wam bardziej pasować, mi na początku wyszedł "kumpel" <śmiech z płyty>. Jak jednak zajrzałem do drugiego skrzydła, to aż mi szczęka opadła. Tak to jest z testami, w których nie ma się pewności co wybrać;p.
A już zupełnie na boku, to często się tam powtarza dawanie i odbieranie energii. Czyżby autor był kolejnym wierzącym w wampiryzm? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-05-2006, 10:26
|
|
|
5w4, ale z przechyłem na 5. Robiłam to gdzieś z rok temu, odpowiedzi wybierałam cokolwiek inne (człowiek się zmienia...), a wyszło mi to samo. Czyli coś w tym jest... Natomiast sam wynik jest przerażająco prawdziwy, sam początek mógłby mieć podtytuł 'instrukcja obsługi Irian'. X__x |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 05-05-2006, 15:40
|
|
|
Robiłem ten test dosyć dawno i wyszło... 4w3, cóż mogę rzecz, wiele w tym prawdy xP.
Jedynie ta nazwa jakaś... dzika O_o. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|