apropos Polskich Wydań Anime [TM] |
Wersja do druku |
Bialy
|
Wysłany: 29-08-2006, 21:49
|
|
|
Ysengrinn: Wez pod uwage drugie - kolejny idiotyczny tytul nie przydaje gatunkowi powagi, na ktorej to powadze powinno wszystkim zwiazanym z anime chociaz troche zalezec. Dopoki w tym smutnym jak [cut] kraju anime nie zacznie byc kupowane przez ludzi obracajacych realnymi pieniedzmi (w domysle - zarobionymi przez siebie, nie przez rodzicow), to przez nastepne stulecie bedziemy skazani na kolejne Rushuny i jej podobne pierdoly. Tymczasem statystyczny mlody, pracujacy Polak obok "Rushuny - Wystrzalowej Wojowniczki" przejdzie obojetnie z usmiechem politowania na ustach, a "Grenadiera" przynajmniej by zmacal (zart niezamierzony) A to juz jest cos, bo towar dotnikety uwaza sie za sprzedany ;)
Wycięto wulgaryzm.
Miłego dnia
IKa |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2006, 21:52
|
|
|
Ysen napisał/a: | Natomiast w Polsce może to przez przypadek kupić ktoś, kto się interesuje filmami wojennymi. |
Sądzisz, że okładka nie wyda się takiej osobie deczko podejrzana? :> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-08-2006, 22:00
|
|
|
No właśnie - dokładnie to samo co mówiłem.
Cytat: | Wez pod uwage drugie - kolejny idiotyczny tytul nie przydaje gatunkowi powagi, na ktorej to powadze powinno wszystkim zwiazanym z anime chociaz troche zalezec. |
Mówię - tytuł w sam raz dla serii, którą wyraźnie powinno się oglądać na wyłączonej prawej półkuli.
Cytat: |
Tymczasem statystyczny mlody, pracujacy Polak obok "Rushuny - Wystrzalowej Wojowniczki" przejdzie obojetnie z usmiechem politowania na ustach, a "Grenadiera" przynajmniej by zmacal (zart niezamierzony) |
Ale jak włączy w domu i zamiast grenadiera zobaczy wystrzałową wojowniczkę Rushunę, to poczuje się zrobiony w konia i uzna, że wszystkie anime, nawet te pozornie sensowne są głupiutkie, różowe i biuściaste. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bialy
|
Wysłany: 29-08-2006, 22:14
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Mówię - tytuł w sam raz dla serii, którą wyraźnie powinno się oglądać na wyłączonej prawej półkuli. |
Tu nie chodzi o tytul - tu chodzi o tendencje.
Ysengrinn napisał/a: | Ale jak włączy w domu i zamiast grenadiera zobaczy wystrzałową wojowniczkę Rushunę, to poczuje się zrobiony w konia i uzna, że wszystkie anime, nawet te pozornie sensowne są głupiutkie, różowe i biuściaste. |
Biust blyszczy juz z okladki, wiec ktos komu animowane piersi nie w smak do domu go raczej nie zabierze. Osobiscie wole by na 100 "oszukanych" lebkow chociaz jeden zainteresowal sie gatunkiem glebiej, niz na 100 "nieoszukanych" lebkow nie zainteresowal sie nikt. I jak juz mowilem - Wystrzalowe Wojowniczki tego biznesu nie rozkreca. |
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 30-08-2006, 09:44
|
|
|
Bialy napisał/a: | Biust blyszczy juz z okladki |
Otóż to! Z tego właśnie powodu zastanawiałem się nad zakupem pół dnia. Myślę że okładka stanowi wystarczające ostrzeżenie i jasno określa klasę serialu.
Osobiście kupiłem toto z trzech powodów: rozpaczliwie nie miałem co oglądać, wyraźnie napisali że w filmie występuje rewolwer a cena wynosiła niecałe 30zł.
Najzabawniejsze jest to że wcale się nie rozczarowałem. Film mądry nie jest ale tego się spodziewałem i bynajmniej nie wymagałem. Pomijając tytuł tłumaczenie nie jest złe. Porównując z "polskim" wydaniem "3x3" gdzie polskie napisy były na poziomie fansubów i to kiepskich, czy "Mononoke Hime" gdzie nie było oryginalnej ścieżki dźwiękowej to powiem że nawet dobre. A tytuł? "A to Polska właśnie!" Starsi na pewno pamiętają jak brzmiał polski tytuł filmu "Dirty Dancing". |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-08-2006, 10:22
|
|
|
Cytat: | Starsi na pewno pamiętają jak brzmiał polski tytuł filmu "Dirty Dancing". | O "Terminatorze" czy "Hunger" nie wspominając... |
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 04-09-2006, 16:16
|
|
|
Polski tytuł Terminatora miał jednak swój specyficzny koloryt.
"-Ja sem Elektrycny Mordulec,a to som moje dwa pistoleta!
-Ne Teminatore! Ne!
-Ne ma ne!(Bang! Bang!)"
Ech, młodość mi się przypomina... |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
|