Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lato 2009 - nowe serie i kontynuacje. |
Wersja do druku |
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 05-06-2009, 11:35
|
|
|
Cytat: | to podobieństwo do Tsukiyomi to dobry pomysł by był |
oj... niekoniecznie.
Ja bym wolala cos na wzor SoulTaker'a (obraz, bo jakby miala byc taka fabula jak z ST to juz szykuje zyletki do ciecia sie -.-') z mrocznym klimatem wizji z Cossette. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 07-06-2009, 01:51
|
|
|
Zestawienie graficzne nowości - wersja druga.
Z letnich nowości na pewno obejrzę:
Spice & Wolf II - na to czekam od kilku dobrych miesięcy. Już nie mogę się doczekać, żeby znowu zobaczyć moją ukochaną Horo.
Nodame Cantabile
Nogizaka Haruka no Himitsu - pierwszy sezon jakoś szczególnie rewelacyjny nie był, ale jako lekka seria rozrywkowa będzie w sam raz.
Hetalia: Axis Powers
Evangelion 2.0: You Can [Not] Advance
Ponadto zerknę na:
Umineko no Naku Koro ni - brzmi obiecująco, jeśli ma być to coś w klimatach Higurashi.
CANAAN
Bakemonogatari
Tokyo Magnitude 8.0
Winter Sonata (różne źródła podają różną datę emisji, ale zapewne rzucę na to okiem)
Co do reszty tytułów - się zobaczy. |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 21-06-2009, 22:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 07-06-2009, 09:33
|
|
|
Cytat: | Winter Sonata (różne źródła podają rożne daty emisji, ale zapewne rzucę na to okiem)
|
Ale podobno to ma wyjsc pod koniec roku dopiero oO
Info na mal'u "Aired: Oct 2009 to ?" |
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-06-2009, 11:08
|
|
|
Urufu napisał/a: | Nogizaka Haruka no Himitsu - pierwszy sezon jakoś szczególnie rewelacyjny nie był, ale jako lekka seria rozrywkowa będzie w sam raz. |
czy to przypadkiem nie ma wyjść w październiku? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-06-2009, 12:15
|
|
|
piotrekplay napisał/a: | czy to przypadkiem nie ma wyjść w październiku? |
Tak, i zresztą już umieściłem Nogizakę w jesiennym topicu.
Zresztą w zestawieniu Urufu widać że ktoś był trochę nadaktywny, bo wiele z tych serii to dopiero zapowiedzi, wieszanie ich w grafikach to przesada. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 07-06-2009, 15:45
|
|
|
Ja tylko dzielę się tym, co wyszperałam w sieci, a na ile wiarygodne są te informacje, tego nie wiem. W każdym razie Haruka i Sonata lądują na liście ‘’Plan to watch’’... Do jesieni szybko zleci. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-06-2009, 09:05
|
|
|
Obejrzałem właśnie trailer Umineko no naku koro ni - nawet trochę to kindaichiego wydaje się przypominać, zatem może okazać się ciekawe. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-06-2009, 20:15
|
|
|
Coraz bardziej zaczynam zacierać rączki na Umineko . Kreska wygląda na 'normalniejszą' od tej w Higurashi, muzyka zapowiada się całkiem nieźle i toto będzie miało klimat, oj będzie. I motylki! Mrrr. A poza tym można znaleźć naprawdę przepiękne fanarty do tej serii.
Tylko trochę ten wokal mnie boli.
A teraz pora na nowe trailery!
> Summer Wars - tak jak się spodziewałam - baaaardzo przypomina 'Toki wo Kakeru Shoujo'. I już mi się podoba! Jednak przypuszczam, że głównego bohatera jednak nie polubię.
> Bakemonogatari - słysząc charakterystyczny głos Kamiyi Hiroshiego można odnieść wrażenie, że to prequel do Sayonara Zetsubou Sensei - "Przeszłość Itoshikiego". Ale wygląda to naprawdę dobrze i trailer mnie jeszcze bardziej zachęcił do sięgnięcia po serię. A charakterek panny od zszywacza biurowego całkiem mi odpowiada.
> Tokyo Magnitude 8.0 - na stronie głownej od razu zaczyna lecieć krótsza wersja, ale tam na dole jest taki bannerek z napisem 'PV'. Co prawda ten trailer już od jakiegoś czasu tam siedzi, więc w skrócie - nic tak naprawdę ciekawego. Było miło i radośnie -> zatrzęsło ziemią -> jest nam źle.
> A w przypadku CANAAN to nic nowego nam w trailerze nie oferują. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 17-06-2009, 20:58
|
|
|
Cytat: | > Summer Wars - tak jak się spodziewałam - baaaardzo przypomina 'Toki wo Kakeru Shoujo'. I już mi się podoba! Jednak przypuszczam, że głównego bohatera jednak nie polubię. |
hmm... obadam z pewnością
Crofesima napisał/a: |
> Bakemonogatari - słysząc charakterystyczny głos Kamiyi Hiroshiego można odnieść wrażenie, że to prequel do Sayonara Zetsubou Sensei - "Przeszłość Itoshikiego". Ale wygląda to naprawdę dobrze i trailer mnie jeszcze bardziej zachęcił do sięgnięcia po serię. A charakterek panny od zszywacza biurowego całkiem mi odpowiada. |
po tym trailerze stwierdziłem, że jednak obejrzę przynajmniej kilka odcinków ;)
Ogólnie rzecz biorąc chyba zerknę na większość nadchodzących pozycji, czasu będzie jednak w lipcu sporo. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 18-06-2009, 11:16
|
|
|
Jest też wczorajszy trailer do Umineko no naku koro ni. Co ważne, nie ze stillsami z materiałów promocyjnych, ale wreszcie z kilkoma ujęciami produkcyjnymi - i zapowiada się, że jakość będzie wyśmienita bo użyto akurat takich ujęć w których animatorzy najczęściej popełniają błędy i które najłatwiej sknocić - profile, półobroty. Wszystkie są zrobione perfect.
Muszę też zauważyć, że projekty postaci - nie tylko na planszach z http://umineko.tv ale i tu, w trailerze, w ruchu, sprawiają DUŻO lepsze wrażenie aniżeli w grze...
Wow.
Do początku lipca - i emisji - mniej niż 2 tygodnie. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 21-06-2009, 02:39
|
|
|
Powinnam iść juz spać, ale taki smaczek właśnie znalazłam...
Japońscy fani nie zawiedli i zrobili kolejną kompilację nadchodzących anime w formie 25-minutowego filmiku. Spokojnie, tylko 8 minut z tego to zapowiedzi. Ale według mnie warto obejrzeć całość, bo jest to naprawdę ciekawe (nawet jak się nie do końca rozumie pisany japoński, jak ja) i wizualnie prezentuje się miodzio. Nawet podkład muzyczny przyjemny i nieprzeszkadzający. I można dowiedzieć się czegoś nowego! Dobra, koniec gadania.
☆WCHODŹCIE I PODZIWIAJCIE dzieło naszych wschodnich przyjaciół (niconico@nime.tv dokładniej) ☆
Dla niecierpliwych mały przewodnik (by yours truly):
> 00:52 - 2:51 - taki przegląd przez openingi animek z 2008r.
> 2:52 - ważne, tutaj rozpoczyna się najistotniejsza część - przedstawienie serii z nadchodzącego lata 2009.
O 3 w nocy lubię się nudzić, więc zrobiłam listę pokazywanych anime:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- 3:00 -start-
3:10 Umi Monogatari
3:25 Fight Ippatsu! Jyuden-chan!!
3:38 Umineko no Naku Koro ni
3:52 Aoi Hana
4:05 NEEDLESS
4:18 Taishou Yakyuu Musume
4:32 Bakemonogatari
4:45 ELEMENT HUNTERS
5:00 CANAAN
5:13 Zan Sayonara Zetsubou Sensei
5:26 Kuruneko
5:37 Princess Lover!
5:51 Kanamemo
6:04 GA: Geijutsuka Art Design Class
6:18 Sora no Maniani
6:32 Spice and Wolf II
6:45 Tokyo Magnitude 8.0
7:00 Yoku Wakaru Gendai Mahou
7:13 Axis Powers Hetalia 2
> 7:27 - zaprezentowanie OAVek i OADek - bez trailerów niestety, tylko przewijające się promo arty.
Lista:
- 7:35 ToLOVE-Ru
7:45 ???
7:50 Minami-ke OAD
7:57 Utawarerumono
8:03 Saint Seya: The Lost Canvas
8:10 Higurashi no Naku Koro ni Rei
8:16 Akane iro ni Somaru saka - Hardcore
8:24 DOGS: bullets & carnage
8:30 Hellsing OVA series VI
8:37 Kodomo no Jikan
8:45 Nodame Cantabile
8:51 ???
9:00 Aika ZERO
> 9:12 - 17:11 - lista 50 najlepiej sprzedających się anime singli w ostatnich dniach (chyba, bo jest nowa płyta Hetaliowa z końca maja). Raczej się nie zdziwiłam, acz momentami w ogóle nie kojarzę ani wokalistki, ani skąd utwór moze pochodzic, a plasuje się wysoko. Zdziwionam, ze singiel Anglii nie wszedł wyzej. Ponyo ponyo~... a, i miejsce 4te, 3cie i 1sze? Zero zaskoczenia.
> 17:20 - 22:00 - tez dosyć być moze istotne dla niektórych - preview anime przyszłych miesięcy. Przyda się do tematu dot. jesieni 2009, moze jutro spróbuję odszyfrować te kandzie. Chyba ze ktoś pragnie zrobić to za mnie, droga wolna ;]
Poza tytułami z 2009r. są juz nawet te planowane na 2010 oraz 'niewiadome'.
> 22:00 - ranking sprzedazy DVD. Oh, nieprawdopodobnie zaskakujący. W skrócie?
- Od najnizszego miejsca do podium: CLANNADy, Gundamy 00, Macrossy -> Hetalia -> Geass Geass Geass -> 4. Gurren Lagann the movie -> 3. Gundam 00 S2 - 1 DVD -> 2. The Sky Crawlers (yay!) -> 1. Kara no Kyoukai (YAY~!)
i kuniec.
No dobra, idę spać. |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 21-06-2009, 11:30
|
|
|
Przepraszam za dwa posty z rzędu, ale myślę, że tak będzie bardziej przejrzyście.
Ponieważ powyższy filmik zaskoczył mnie wielce jedną informacją (o openingu do Bakemonogatari), więc postanowiłam zebrać informacje o OPach i EDach z interesujących mnie serii. I chyba nie zaszkodzi w sumie zamieścić jej również na tanuku, może się komuś przyda. Przy okazji daty premiery serii i liczby odcinków.
-----------
Umineko no Naku Koro ni - 01.07.2009, 13 odcinków
OP: "One-Winged Bird (片翼の鳥)" by Shikata Akiko - już po samym trailerze można ocenić.
ED: "la divina tragedia ~Makyoku~ (la divina tragedia~魔曲~)" by Jimang - chyba śpiewa(ł?) z Sound Horizonem. Słyszałam, że jego utwory są raczej wolniejsze.
Bakemonogatari - 03.07.2009, 13 odcinków
OP: "Kimi no Shiranai Monogatari (君の知らない物語)" by supercell - ŁIII. Co prawda ryo nie jest moim ulubionym vocaloidowym kompozytorem, ale jest oryginalny i jestem bardzo ciekawa cóż to nam stworzy tym razem. Skoro oznaczone jest jako 'supercell', a nie sam 'ryo', to czy oznacza to może... ilustrajce np. Shirow Miwy?... albo huke. Albo 119. Albo redjuice. Byłoby super. Wokal: Yanagi Nagi aka Gazelle, znana na nico nico ze śpiewania vocaloidowych piosenek w 2007/8 roku. (jej 'Melt')
CANAAN - 04.07.2009, 13 odcinków
OP: "mind as Judgment" by Faylan
ED: "My heaven" by Annabel
Dla mnie dwie niewiadome. Faylan miała chyba coś wspólnego z ga-rei-zero.
Zan Sayonara Zetsubou Sensei - 05.07.2009, 13 odcinków
OP: "Ringo Mogire Beam! (林檎もぎれビーム!)" by Kenji Ootsuki and Zetsubou Shoujotachi - oczywiście.
ED: "Zetsubou Restaurant (絶望レストラン)" by Zetsubou Shoujotachi - jw.
Spice and Wolf II - 08.07.2009, 13 odcinków
ED: "Perfect World" by Rocky Chack - Ten sam engrishowy zespół, który zaśpiewał nam ED do pierwszej serii. mmTaa.
Nie wiem kto zaśpiewa OP i nie interesuję się tym tytułem na tyle, żeby wyszukiwać tej informacji.
Tokyo Magnitude 8.0 - 10.07.2009, 11 odcinków
OP: abingdon boys school - "Kimi no Uta (キミノウタ)" - ostatnio mnie Basarą miło zaskoczyli, więc jestem mocno na tak.
ED: Shion Tsuji - "M/elody" - śpiewała 18ty ED Bleach'a. Cokolwiek.
Hetalia Axis Powers 2 - 24.07.2009, 26 odcinków
Tutaj podejrzewam, że zostanie stare dobre "Marukaite Chikyuu". Albo jakaś inna słodziaszna piosenka Daisuke Namikawy (Włoch). |
|
|
|
|
Michiyo
|
Wysłany: 21-06-2009, 18:58
|
|
|
Ja najbardziej czekam oczywiście na Horo xD i Haruhi, bo w końcu większość odcinków będzie dopiero teraz latem.
Pewne nadzieje wiąże z Umineko no Naku Koro ni, Tokyo Magnitude 8.0, Bakemonogatari, CANAAN, z lżejszych serii przyjemnie wygląda też Kanamemo, Umi Monogatari ~Anata ga Ite Kureta Koto i sama nie wiem co jeszcze ;p
Tak naprawdę to pewnie zobaczę 99% pierwszych odcinków i dopiero wtedy zdecyduję, które warto kontynuować. |
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 29-06-2009, 12:20
|
|
|
Ciekawe, wciąż brakuje Haruhi. LOL. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|