Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2012 |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-09-2012, 23:53
|
|
|
Neko Magic dało już listę: http://www.nekomagic.com/?cat=9
Więc zgodnie z tym czas na uaktualnienie swojej listy zainteresowań:
Tonari no Kaibutsu-kun - w sumie nie wiem czemu. Zobaczę XD
Haitai Nanafa - mam nadzieję na Minami-ke z wątkiem nadprzyrodzonym.
Little Busters! - czy trzeba tłumaczyć XD?
Ixion Saga DT - bo fantasy. Niestety, wzorowane na MMO, czyli pewnie będzie słabe.
Girls und Panzer - bo FAZA.
Seitokai no Ichizon Second Season - oglądałem pierwszy sezon, seria była całkiem zabawna.
Magi - jak mówiłem, ciekawi mnie co Japończycy zrobią z Opowieści tysiąca i jednej nocy. Mam tylko nadzieje, że będzie więcej promującego filmiku niż promującego plakatu.
Robotics;Notes - po Steins;Gate mam pewne oczekiwania.
Psycho-Pass - bo Gen Urobuchi. Nie żeby każde jego anime było szczególnie dobre jednak.
Code:Breaker - dobry shounen z tego co słyszałem.
JoJo’s Bizarre Adventure - do sprawdzenia, warto zapoznać się z częścią legendy...
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai! - bo opaska na oko! (nie, żartuję). Bo magia.
Shin Sekai Yori - może być ciekawe.
Aoi Sekai no Chuushin de - bo wojny konsol.
Ogólnie, zero pewniaków... zobaczymy co wyjdzie z możliwych.
Z filmów na jakie czekam doszły Tiger & Bunny, Madoka, trzeci film nowej Evy. |
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 07-09-2012, 00:28
|
|
|
Całkiem sporo serii wydaje się obiecujących(biorąc pod uwagi opisy i trailery). Wierzę że to będzie całkiem niezły sezon. |
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 07-09-2012, 10:40
|
|
|
W końcu, bo sezon letni był taki sobie - zainteresowalo mnie jedynie Binbougami ga, ale tez nie na tyle by czekac z wypiekami na twarzy co tydzien na nowy odcinek. Probowalam obejrzec SAO, ale po 4tym odcinku nie moglam przebrnąc przez pain and suffering |
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 07-09-2012, 11:17
|
|
|
Noire napisał/a: | W końcu, bo sezon letni był taki sobie - zainteresowalo mnie jedynie Binbougami ga, ale tez nie na tyle by czekac z wypiekami na twarzy co tydzien na nowy odcinek. Probowalam obejrzec SAO, ale po 4tym odcinku nie moglam przebrnąc przez pain and suffering |
Pacnij ep. 9 więc. Właściwa fabuła zaczyna się dopiero od tego momentu. Kto, na bogów, wpadł na pomysł ładowania fillerów przed właściwą historię.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 07-09-2012, 11:24
|
|
|
Smk napisał/a: | Kto, na bogów, wpadł na pomysł ładowania fillerów przed właściwą historię.. |
Ktoś kto słusznie zauważył, że warto by wprowadzić postacie poboczne, które później się pokazują i rozwinąć relacje między Kirito i Asuną, bo pierwszy tom był na zasadzie "są zakochani w sobie, koniec kropka". Nie mówię, że te sidestory były dobrze zrealizowane (Murder in the Area było totalnie niepotrzebne i fillerowate), ale niektóre z całą pewnością były potrzebne, chyba że ktoś lubi pojawiające się znikąd postacie i wątki. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 08-09-2012, 10:49
|
|
|
Do sprawdzenia:
Code:Breaker
Btooom
Zetsuen no Tempest
Mangi są co najmniej średnie, więc jeśli nie schrzanią anime, to może nawet będę oglądał. Szczególnie Zetsuen no Tempest, bo niewiele rozdziałów mangi wyszło/jest przetłumaczone.
Poza tym:
K - już podobno wychodzi, a ładny preview miało.
Jormungand drugi sezon - przynajmniej tematyka anime interesująca.
Psycho-Pass - z krótkiego opisu zapowiada się w miarę ciekawie.
Robotics;Notes - chyba jedyny (oprócz powrotu Gintamy) pewniak z serii jesiennych. Oby poszło bardziej w kierunku Steins;Gate niż ChaoS;CHEAd.
Poza tym skoro nadal będzie wychodzić SAO i Muv-Luv (o ile nie będzie dropu tego drugiego) to jesień zapowiada się całkiem nieźle. |
|
|
|
|
|
Regis
|
Wysłany: 08-09-2012, 11:50
|
|
|
Mam jakieś dziwne wrażenie, że twórcy Psycho-Pass inspirowali się "mangą w mandze" - Money and Intelligence z Bakumana :P |
|
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 17-09-2012, 00:18
|
|
|
O, kurde, mocny sezon!
Robotics;Notes - na pewno dostanie szansę
Little Busters! - no wreszcie, dawno nic od Keya nie ekranizowano!
Chuunibyou demo Koi ga Shitai - KyoAni, więc chociaż zobaczę
Tonari no Kaibutsu-kun - świetna manga, czytam na bieżąco
Sukitte li na yo. - ta również niezła, chociaż ta wyżej podoba mi się odrobinę bardziej ;)
PS. Bardzo dobrze, że w SOA wprowadzili side story przed główną fabułą. Zresztą, historie to nie fillery - należą do kanonu, są w drugim tomiku nowelek. |
|
|
|
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
Wysłany: 22-09-2012, 17:51
|
|
|
Daerian napisał/a: |
Little Busters! - czy trzeba tłumaczyć XD?
|
To ja po proszę o wytłumaczeniu czemu warto czekać na Little Busters!, ponieważ zapowiada się grupka dzieciaków i ich wymuszone dramaty. |
_________________ ...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-09-2012, 22:45
|
|
|
+anime tworzy studio słynące ze spartolonych adaptacji gier. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-09-2012, 08:44
|
|
|
Slova napisał/a: | +anime tworzy studio słynące ze spartolonych adaptacji gier. |
Piszesz o Tsukihime w liczbie mnogiej (przy dwóch pozostałych adaptacjach, czyli Kimikiss i niedawnym La storia della Arcana Famiglia nikt chyba nie miał dużych oczekiwań, więc studio raczej nie jest słynne z ich spartolenia)?
Z jesiennych serii
Kontynuacje, które będę starał się oglądać - Jormungand 2: Perfect Order, Hidamari Sketch x Honeycomb, Seitokai no Ichizon – Hekiyoh Gakuen Seitokai Gijiroku Top
Wysokie oczekiwania:
Shin Sekai Yori - z zapowiedzi seria sprawia wrażenie czegoś pomiędzy Bokurano i Ghost Hound. Książka, na której podstawie jest to anime, została nagrodzona w 2008 roku Nihon SF Taisho Award ex-aequo z Dennou Coil.
Średnie oczekiwania:
Tonari no Kaibutsu-kun - romans młodzieżowy, ale przynajmniej z zapowiedzi widać, że twórców stać na przymróżenie oka.
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai! - bo KyoAni. Skoro przy Hyouka przełknąłem bezboleśnie dość miałkie zagadki pseudokryminalne, to i kolejnej serii dam szansę (nawet jeśli wygląda póki co na skok na kasę).
BTOOOM! - Battle Royale z materiałami wybuchowymi? Czemu nie?
Zetsuen no Tempest - BONES gwarantuje oprawę na wysokim poziomie, ale z fabułą różnie bywa (patrzę na ciebie, Eureka 7: AO). Może tym razem zaprezentują dobrą formę.
Little Busters! - dwie wcześniejsze adaptacje gier od Key przypadły mi do gustu, ale tym razem J.C. Staff zapewnia co najwyżej poprawną oprawę wizualną (sądząc po materiała promocyjnych), a reżyser oprócz Hatsukoi Limited ma na swym koncie również takiego potworka jak Kill me baby.
Magi - Baśnie z 1001 nocy w japońskim wydaniu.
Niskie oczekiwania:
CODE:BREAKER - założenia fabularne są całkiem intrygujące, ale przy 19 tomach mangi anime pewnie będzie tylko wierzchołkiem góry lodowej.
PSYCHO-PASS - póki co twórcy ujawnili za mało informacji, bym mógł się czuć podekscytowany (a nazwisko Gena Urobochiego odpowiadającego za scenariusz i projekty postaci w stylu Reborna nie robią na mnie aż tak dużego wrażenie).
K - kolejne anime, co do którego niezbyt dużo wiadomo (oprócz tego, że się biją).
Hayate the Combat Butler! Can’t Take My Eyes Off You - lubię franczyzę, lecz tym razem zniechęcają mnie nowe projekty postaci i niedobór Hinagiku w materiałach promocyjnych.
JoJo’s Bizzare Adventure the Animation - wcześniejsza seria OAV-ek (właściwie dwie serie, ale tworzące jedną całość) były całkiem niezłe i mały jednego z bardziej inteligentnych antagonistów w nadnaturalnych bijatykach, ale tym razem styl wygląda na trochę zbyt kiczowaty jak na mój gust.
Sukitte Ii na yo albo Kamisama Hajimemashita - jeśli będę miał ochotę na dodatkowy romans.
Girls und Panzer - moeczołgi. Jeśli będzie zbyt nudne, to sam urok dziewcząt raczej nie sprzeda dla mnie serii.
ROBOTICS;NOTES - za Steins;Gate jeszcze się nie wziąłem, ale pamiętam swoje cierpienia przy Chaos;Head. ROBOTICS;NOTES w wersji growej cieszyło się znacznie mniejszym uznaniem od Steins;Gate, więc nie nastawiam się na nic szczególnego. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
spychu
|
Wysłany: 28-09-2012, 15:54
|
|
|
Jakiś czas temu przygotowałem videozapowiedź sezonu jesień 2012.
Jeżeli jeszcze ktoś nie widział, zapraszam do zapoznania się z prawie wszystkimi premierami sezonu.
https://vimeo.com/49047911
Co do tematu, moje największe oczekiwania ślę w stronę takich tytułów jak:
Btooom! - z tego co słyszałem manga wymiata, więc oczekuję tylko porządnego przekładu na anime.
Psycho-Pass - dawno już nie wyszedł kawałek dobrej akcji, może wreszcie się doczekamy!
K - po zwiastunach widać, że graficznie będzie to najlepszy tytuł ostatnich miesięcy a więc szykuje się raj dla naszych oczu ;)
Magi - arabskie baśnie w postaci anime? Jestem kupiony!
Robotics;Notes - po pierwsze to kolejna adaptacja gry twórców Steins;Gate ! po drugie, uwielbiam mechy! po trzecie ścieżka dźwiękowa jest świetna!
Shin Sekai Yori - zdecydowanie urzekł mnie klimat i świat przedstawiony. Zdecydowany faworyt mojego przewidywania! |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-09-2012, 20:56
|
|
|
Shin Sekai Yori 1
To ma klimat. Mmmmmm. Atmosfera grozy jest fajna. Sporo jeszcze niewiadomych, ale nieco paranoiczne zawiązanie akcji wygląda fajnie. I to zakończony książkowy pierwowzór! Tajemnice? Tak! Inny świat? Tak! Ładne stroje? Też. Zdecydowanie będę oglądać. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 29-09-2012, 14:44
|
|
|
Pojawiła się PVka Psycho-Pass. Nie powiem, wygląda całkiem nieźle. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-09-2012, 17:19
|
|
|
I tak najbardziej emocjonująca jest PV-ka Gintamy... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|