Wiosna 2013 |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2013, 13:06
|
|
|
Na NekoMagic rozpiska terminów emisji:
http://www.nekomagic.com/?cat=9
Ogólnie, sezon zapowiada się raczej bogato:
Serie do sprawdzenia:
Otona Joshi no Anime Time - March 10 , 2013 - wygląda ciekawie, poważne i może melancholijne slice of life?
RDG: Red Data Girl - March 16, 2013 - zapowiada się interesująco, oby tylko nie skończyło się klasyczną haremówką...
Karneval - April 03 - to nie jest boy meet boy, prawda?
Ginga Kikoutai: Majestic Prince - April 04 - zobaczymy, ale mam duże wątpliwości.
Zettai Bouei Leviathan - April 06 - okej, to wygląda absurdalnie. Na serio, te imiona! Mam jednak nadzieję, że seria będzie mogła się czymś jeszcze pochwalić.
Attack on Titan - April 06 - niech żyją wielkie manekiny!
Mushibugyo - April 08 - w zasadzie nie wiadomo o czym poza tym, że będą się bić.
Hentai Ouji to Warawanai Neko. - April - manga jest podobno dobra, ale nie skończona (a chyba nawet prawie że dopiero zaczęta?). Mam wątpliwości.
Dansai Bunri no Crime Edge - Spring - może być albo dobre, albo koszmarne... pomysł dziwny.
Aku no Hana - Spring - znacznie ciekawiej brzmiało w krótszej zapowiedzi. Chyba jednak poza ciekawym pomysłem na tytuł wiele więcej tu nie będzie.
Prawdopodobnie będę oglądał:
Hataraku Maou-sama! - April 04 - a to jest z założenia mocno fazowe, na pewno spróbuję ;)
Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai. - - April 06 - z informacji jakie mam o dalszym ciągu fabuły nie do końca rysuje się sensowny obraz dalszych wydarzeń, ale zaryzykuję.
Uchuu Senkan Yamato 2199 - April 07 - będę musiał z kimś skonsultować czy lepiej oglądać remake czy oryginał.
Valvrave the Liberator - April - nowe mechy od Sunrise!
Serie pewne:
Toaru Kagaku no Railgun S - April - w zasadzie co więcej trzeba mówić? Sister Arc Railgun Style!
Haiyore! Nyaruko-san W - April 07 - ponieważ nigdy nie można mieć za wiele fazy.
Suisei no Gargantia - April - mechy, walka z obcymi, harem i klasyczny autor takich dzieł Urobuchi... co może pójść nie tak ;-)?
Do zebrania:
Devil Survivor 2: The Animation - April - tak smao jak Personę, to także zachowam na po ukończeniu gry. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-03-2013, 17:10
|
|
|
Daerian napisał/a: | mechy, walka z obcymi, harem i klasyczny autor takich dzieł Urobuchi... co może pójść nie tak ;-)? |
Jeszcze dodaj do tego zestawu projektanta postaci i jego bogaty dorobek artystyczny z Comiketów (to wcale nie ironia). |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 17-03-2013, 23:06
|
|
|
Daerian napisał/a: |
RDG: Red Data Girl - March 16, 2013 - zapowiada się interesująco, oby tylko nie skończyło się klasyczną haremówką... |
O ja naiwny... klasyczna haremówka toto nie jest owszem. Jest to za to najbardziej klasyczne otome, z pozbawioną nie tyle kręgosłupa, co całego kośćca bohaterką i main love interest będącego najbardziej klasycznym abusive asshole jakiego można sobie wyobrazić (nawet wspomnienia ze wspólnego dzieciństwa składają się z tego, jak rzucał w nią piłką, aby bolało).
Drop. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-03-2013, 00:37
|
|
|
Little Witch Academia, jestem ciekawy czy ktoś z naszych Japończyków był na czymś takim w kinie (lub zna kogoś kto był) Warto czekać do przyszłego roku na subki? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 18-03-2013, 12:19
|
|
|
kokodin napisał/a: | Little Witch Academia, jestem ciekawy czy ktoś z naszych Japończyków był na czymś takim w kinie (lub zna kogoś kto był) Warto czekać do przyszłego roku na subki? |
Oh crap! Trigger - We're saving anime industry frame by frame. Może być dobre...
Inne PV-ki
Mushibugyō - klasyczny shounen. Mangi nie czytałem, więc jestem zainteresowany.
Aku no Hana - trailer jak do horroru... LOL. |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 21-03-2013, 07:46
|
|
|
Daerian napisał/a: |
Attack on Titan - April 06 - niech żyją wielkie manekiny!
|
Nie spojleruj >] |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 21-03-2013, 19:04
|
|
|
Jakiś czas temu narzekałam na brak PVek do nowego Railguna. Teraz się niby pojawiły ale bardziej przypominają mi to co było w pierwszym anime Railguna, niż to co kojarzę, że mają adaptować, w związku z czym mam mieszane uczucia. Mam nadzieję, że to tylko zmyłka...
I oho, bibliotekę widzę. Czyżby, czyżby... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 21-03-2013, 23:22
|
|
|
Saten looks....scary.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 25-03-2013, 00:33
|
|
|
Z tego wszystkiego Shingeki no Kyojin jest pewniakiem. Zastanawiam się, czy Yamato 2199 to będzie dokładnie to samo, co od jakiegoś czasu pojawia się na BD, czy coś jeszcze zmienią. W każdym razie remake jest bardzo, bardzo dobry, więc warto. Reszcie się przyjrzę... jak napiszę pracę dyplomową ;) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 28-03-2013, 14:24
|
|
|
Pojawiła się dłuższa PVka Hataraku Maou-sama, czyli tej serii o królu demonów pracującym w McDonaldzie. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Michiyo
|
Wysłany: 18-04-2013, 11:33
|
|
|
O rety, już prawie koniec kwietnia a ja jak zwykle dopiero zaczęłam ogarniać nowy sezon...:/ Pewnie większość serii miało już swoje premiery, podsumuje mi ktoś miły pierwsze odcinki żebym wiedziała czego nie tykać? *-* |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-04-2013, 11:39
|
|
|
Nie wiem czy komuś będzie się chciało, jakby co warto zajrzeć do tematu o aktualnie oglądanych seriach - na pewno znajdziesz tam wrażenia z wiosennego sezonu. :) |
|
|
|