Znane problemy |
Wersja do druku |
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-02-2010, 22:53
|
|
|
Awatary (mi przynajmnie) działają, arigato. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
gaijin
czasem daje się oswoić
|
Wysłany: 08-02-2010, 22:59
|
|
|
A u mnie wciąż to samo:( Próbowałam załadować dwa różne- nic z tego |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-02-2010, 22:25
|
|
|
Yh, fazowo-yaoiowy awatar działa, inne nie chcą... chociaż są mniejsze wagowo, wymiarowo też (95x95). |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-02-2010, 09:05
|
|
|
Slova - bo o ile pamiętam, to nie obsługujemy awatarków niewymiarowych. Zauważ, że w rzeczonym miejscu pisze 100x100, a nie do 100x100 ;) |
|
|
gaijin
czasem daje się oswoić
|
Wysłany: 10-02-2010, 10:06
|
|
|
Velg napisał/a: | Slova - bo o ile pamiętam, to nie obsługujemy awatarków niewymiarowych. Zauważ, że w rzeczonym miejscu pisze 100x100, a nie do 100x100 ;) |
Dotychczas obsługiwaliście. Mój stary awatar był niewymiarowy: 64x100 i się wgrał. Inna sprawa, że już się nie wgrywa. No nic, poszukam wymiarowego i zdam relację:)
Po długich bojach wszedł 100x100 JPEG. Natomiast ja próbowałam go załadować w formacie PNG to zakończyło się to kolejną porażką:) |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-02-2010, 17:45
|
|
|
Strona edycji profilu poprawiona, od teraz w przypadku wystąpienia błędu w formularzu / avatarach, oprócz czerwonego tekstu pod polem pojawia się ogólny komunikat o błędzie. Zniknął też mylący komunikat "zapisano zmiany". |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Noris
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:32
|
|
|
Nie wiem czy problem jest znany czy nie w każdym bądź razie utworzyłem konto na tanuki, które miało działać na czytelni, mandze i anime. Działa na dwóch pierwszych a na anime mimo logowania nic się nie dzieje, wtf wtf? :P |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:13
|
|
|
Poprosilibyśmy trochę więcej szczegółów: co to znaczy "nic się nie dzieje" (nie pojawia się w lewej kolumnie pod menu link do profilu?), jaka przeglądarka i jaka wersja?
I na wszelki wypadek: wyczyścić cache, wyczyścić ciasteczka, sprawdzić, czy to nie pomogło. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 30-03-2010, 21:20
|
|
|
Odnośnie nowej funkcjonalności, czyli Opisów.
Otóż po zużyciu dopuszczalnej liczby znaków blokowane są funkcje jakiegokolwiek pisania (ze zmazywaniem napisanego tekstu przy pomocy Backspace'a i Deleta włącznie). Co dziwne, na Chromie jest OK, ale w przypadku Opery i Firefoxa już nie.
Aha i przy okazji pytanie. Czy działać będą znaczniki? Ponieważ użyłem takich w dodanym opisie i nie wiem czy w przyszłości nadal powinienem ich używać? |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-03-2010, 22:53
|
|
|
Paweł napisał/a: | Otóż po zużyciu dopuszczalnej liczby znaków blokowane są funkcje jakiegokolwiek pisania (ze zmazywaniem napisanego tekstu przy pomocy Backspace'a i Deleta włącznie). Co dziwne, na Chromie jest OK, ale w przypadku Opery i Firefoxa już nie. |
Niesamowite, mamy rok 2010, a twórcy przeglądarek nadal nie dogadali się jak obsługiwać zwykłe naciśnięcia klawiszy!
Dzięki za zgłoszenie problemu, wkrótce będzie poprawione.
Paweł napisał/a: | Aha i przy okazji pytanie. Czy działać będą znaczniki? Ponieważ użyłem takich w dodanym opisie i nie wiem czy w przyszłości nadal powinienem ich używać? |
Nie będą, i chyba nie są bardzo potrzebne. |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 30-03-2010, 22:58
|
|
|
tilk napisał/a: | Nie będą, i chyba nie są bardzo potrzebne. |
OK, w takim razie proszę o edycję opisu Da capo If, który jak widzę już się ukazał i wygląda dosyć dziwnie :) |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-04-2010, 18:50
|
|
|
Przy próbie dodania opisu do Heroman, bez przerwy wyskakuje mi informacja, że jest on za długi i muszę go skrócić. Problem polega na tym, że po sprawdzeniu ilości użytych znaków (włącznie ze spacjami) wychodzi, że zostało mi jeszcze kilka wolnych. Nie ma znaczenia czy piszę w okienku, czy przeklejam z Worda. Używam Opery 9.51.
Edit: Jak twierdzi Meru-chan na mangach jest ten sam problem, przy czym ona używa Firefoxa. |
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-04-2010, 19:18
|
|
|
Ja także potwierdzam problem (w FF) - tekst o długości 292 znaków, przy próbie wciśnięcia "wprowadź" nagle okazuje się... za długi o 6 znaków. Jest to co nieco zniechęcające. |
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.
A. Mickiewicz
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-04-2010, 21:23
|
|
|
Z pewnego głupiego powodu polskie znaki były liczone jako dwa. Już powinno być dobrze. |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 03-04-2010, 09:44
|
|
|
W profilu mam ustawioną opcję powiadomień (a przynajmniej miałem, bo kurka nie umiem tych preferencji znaleźć). Po dodaniu dwóch opisów dostałem dwa maile:
Cytat: | Witamy,
Poniżej znajdziesz informacje podsumowujące Twoją aktywność w portalu Tanuki.pl w dniu 1 kwietnia 2010. Jeśli nie chcesz otrzymywać takich wiadomości w przyszłości, odwiedź stronę http://tanuki.pl/user i zmień odpowiednie ustawienia.
Zapraszamy ponownie na Tanuki.pl!
pozdrawiamy,
Redakcja Tanuki.pl |
Ogólnie to nie mam nic przeciwko pozdrowieniom od Tanuka, ale konieczne to chyba nie jest... ;) |
|
|
|