Znane problemy |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-11-2009, 22:41 Znane problemy
|
|
|
Temat służy do zgłaszania wszelkich problemów związanych z funkcjonowaniem kont użytkowników. Przede wszystkim technicznych, ale nie tylko - jeśli coś dla Was jest niejasne albo mało intuicyjne, piszcie! Jeśli nikt nie będzie narzekać, nie będziemy wiedzieć, co należy poprawić.
Ten post będę aktualizować o listę "znanych problemów" - czyli rzeczy, nad którymi pracujemy (ale chwilę to potrwa) lub rzeczy, które celowo zostały w jakiś sposób rozwiązane.
---------------------------------------------------
Problemy z Internet Explorer 6: nie planujemy dalszego wspierania IE6, czyli, mówiąc po ludzku, strona ma pełne prawo działać pod nim nieprawidłowo. Jest to wersja stara, z której korzysta coraz mniejsza liczba użytkowników (w październiku 2009 było to poniżej 4%, a liczba ta systematycznie spada), a ilość pracy potrzebnej do tego, żeby strona wyświetlała się w tej przeglądarce prawidłowo, odpowiada znanemu powiedzeniu "skórka niewarta wyprawki". Nowsze wersje IE powinny działać prawidłowo, jeśli nie działają - proszę zgłaszać problemy z nimi. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:05
|
|
|
Na liście komentarzy użytkownika, np. http://anime.tanuki.pl/strony/uzytkownik/avellana/komentarze potrzebne są tytuły, do których jest to komentarz, wraz z linkiem do tego komentarza. Po drugie, komentarze zakoszowane w tym widoku powinny być widoczne dla administracji/moderacji, tak jak są widoczne w widoku komentarzy pod recenzją.
I tak, wiem, że powinno to wyjść w testach. Głupio mi... |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:12
|
|
|
Avellana - co do linka - czy nie ma takiej ikonki na lewo od nicka? |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:12
|
|
|
Jest. Ale trochę mało intuicyjna, skoro jej nie zauważyłam... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:29
|
|
|
Przy "tekstach użytkownika" z czytelni w profilu pokazują się tylko 4 i nie ma przycisku "pełna lista" ani nic takiego, jak przy komentarzach. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:33
|
|
|
Pełne listy masz na lewo - recenzje i teksty, na ten paseczek się już nie dawało tego zgrabnie wcisnąć. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:34
|
|
|
Ah, myślałem że brak przycisku tam, w momencie kiedy niż jest, to bug, a nie feature :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:40
|
|
|
W moim profilu jest napisane że jestem autorem 73 opowiadań i 22 artykułów, wśród tekstów użytkownika też widnieje pełno nie moich. Poza tym na pewno nie oddałem 4960 głosów...
LINK |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:43
|
|
|
Zauważyliśmy - żeby było zabawniej, pozostałe powiązania nie dały takich fajerwerków i wyszły normalnie i prawidłowo. Przyjrzymy się temu, a na razie mogę Ci wręczyć order Królika Doświadczalnego. |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-11-2009, 23:55
|
|
|
W Czytelni opcje konta są jakby mniej rozwinięte... |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-11-2009, 00:03
|
|
|
Czytelnia straciła swoje konta na rzecz integracji, z czasem to rozwiniemy.
Loko, tobą zajmę się jutro, to jakiś dziwny problem z łączeniem kont, który nie wyszedł w testach. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 02-11-2009, 00:15
|
|
|
Dałoby się pozbyć adresu maila, który widnieje po przejściu w zakładkę "o nas"? A przynajmniej ukryć go pod odnośnikiem typu "kontakt"... Niestety wyłączenie widzialności adresu w karcie profilu, nie ma na niego wpływu, a w sumie nie chciałbym by tam został (przynajmniej nie w takiej postaci jak jest teraz prezentowany). |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-11-2009, 10:13
|
|
|
Fakt, powinno być ukryte.
Tymczasem:
Night Shojo na ACP napisał/a: | jak na razie przy próbie dodania czegoś na listę mang wychodzi błąd, przy anime jest ok ^^ |
|
|
|
|
|
Aver
|
Wysłany: 02-11-2009, 11:42
|
|
|
Wczoraj założyłem sobie konto na czytelni (przed opublikowaniem newsa) ale dostałem błędnego linka aktywującego. Teraz gdy chce stworzyć je od nowa wyskakuje informacja że taka nazwa użytkownika i adres e-mail jest już zarejestrowany.
Nie dało by się usunąć tego starego konta którego nie mogę aktywować?
Login: Aver |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-11-2009, 12:37
|
|
|
Przy wystawianiu ocen, jeśli jest się zalogowanym - opisy ocen, które wyświetlają się po najechaniu myszą na gwiazdki przesunęły się o jeden w lewo tzn. dla 9 mamy opis, który wcześniej był przy 10, dla 6 - wcześniejsze 7, dla braku oceny (jeśli dobrze interpretuję przekreślone kółeczko) - opis jedynki, dla dziesiątki "undefined".
edit: Dzięki opcji dodawania niezrecenzowanych tytułów, po posortowaniu listy recenzji po ocenach redakcji pierwsze pół strony to właśnie tytuły bez oceny i recenzji - a na pewno będzie ich więcej. Może jednak nie powinno ich tam wyświetlać? |
|
|
|