Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
sylwester |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-09-2006, 19:47
|
|
|
IKa napisał/a: | Ja tylko mówię, że dojazd do Wawy mnie kosztuje 100 zł i 12 godzin w obie strony. Ale me nie chciało być samolubne... |
Oj, mam tak samo... Dojazd z mojego miasta do Warszawy (i w drugą stronę) jest tak podły, jak tylko może być. Wolałbym w dowolnym innym miejscu w Polsce...
Nie, nie pracuje, jestem na utrzymaniu rodziców, mam dwoje rodzeństwa na studiach, sto złotych to dla mnie zdecydowanie dużo. Zjazdami zimowymi zgodnie z tradycją się nie zajmuje, a bycie organizatorem ma swoje przywileje.
IKa napisał/a: | Ja tylko mówię, że dojazd do Wawy mnie kosztuje 100 zł i 12 godzin w obie strony. Ale me nie chciało być samolubne... cóż. Teraz będzie. I idzie idzie poszukać w okolicach Wrocławia w stronę pólnocno wschodnią z łatwym dojazdem. |
Może niech Bambosh i Tilk przypomną sobie tamto miejsce, co kiedyś... Choć tam raczej się nie pomieścimy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-09-2006, 20:18
|
|
|
Weźcie pod uwagę, że przy zmianie lokalizacji będzie trzeba zrewidować listę i może się okazać, że część osób odpadnie. Większym problemem niż miejsce może okazać się wyciągnięcie pieniędzy, bo te przedpłaty właśnie po to są, żeby zabezpieczyć się przed numerem który właśnie próbujemy wykonać. Myślę, że na tym etapie przygotowań zmianę miejsca spokojnie można uznać za umoczenie 1000 pln. Być może faktycznie należało najpierw zastanowić się nad lokalizacją w szerszej perspektywie, ale cóż wszyscy byli, wszyscy czytali nikt veta nie zgłaszał. Teraz może być już po prostu za późno. Proponuję przemęczyć się jeszcze tym razem i następny zjazd zaplanować spokojniej i wcześniej (tak, jeszcze wcześniej, najlepiej już w czasie trwania tego). Oczywiście, jeśli uda się wyciągnąć kasę, to spokojnie można zaczynać planowanie od początku.
Ostatnia sprawa - przyznaję, kiepsko orientuję się kto jest skąd, ale czy nie ma tu nikogo z północy kraju, bo jedną z podstawowych zalet Warszawy, jest fakt, że znajduje się mniej więcej w centrum kraju. Z prostej arytmetyki wynika, że jadący np z Gdańska, na dojazd do Wrocławia będą musieli poświęcić 200 pln i 24h. Jak już było mówione - nie da się uszczęśliwić wszystkich. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup.
Ostatnio zmieniony przez Eltanin dnia 28-09-2006, 14:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-09-2006, 20:56
|
|
|
Cytat: | Weźcie pod uwagę, że przy zmianie lokalizacji będzie trzeba zrewidować listę i może się okazać, że część osób odpadnie. |
Nie, bo nikt jeszcze nie powiedział, że będzie na 100%, a spora część jest wątpliwa bez względu na miejsce. Lista jest jeszcze młoda, więc nie należy się nią aż tak przejmować. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
|
Wysłany: 27-09-2006, 21:11
|
|
|
Akurat ta część wypowiedzi miała oznaczać - mniej ludzi = łatwiej znaleźć miejsce. Założenie było o min 20 osobach na 5 dni i zostało uznane za bazę do dalszych rozważań. Natomiast, może faktycznie warto by zrobić wstępną listę z podziałem na "na pewno zainteresowanych" i "zainteresowanych warunkowo" ,zależnie od różnych lokalizacji (czyli np. Bianki, Totema i mnie w wariancie poza warszawskim) |
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-09-2006, 21:15
|
|
|
Elt, jak na razie nie wiemy, czy da się w ogóle znaleźć coś dobrego poza Wawą, więc lista niech poczeka... |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 27-09-2006, 21:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 27-09-2006, 21:37
|
|
|
ale my się nie zdecydowaliśmy na poza Warszawę jeszcze ^^
to, że wypuszczam macki, nie znaczy, że coś normalnego się znajdzie, bo w moich okolicach jest problem jeden i to gówny: ni cholery nie możan się połapać z komunikacją i zwykle jest utrudniony dojazd jak diabli...
i tak prawdopodobnie pozostaje Wawa.
w końcu liczą sie ludzie, a nie warunki, z braku krzeseł mozna siedzieć na podłodze na poduszkach... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-09-2006, 22:18
|
|
|
Cytat: | Ostatnia sprawa - przeznaje, kiepsko orientuję się to jest skąd[...] |
Swoją drogą mnie natchnąłeś, zrobiłem tanukomapę. Cudo to nie jest, ale pozwoli w miarę szybko się zorientować skąd można się spodziewać większego natarcia jenotów. Ponieważ Crack coś popsuł z zamieszczaniem załączników na tajnym muszę pokombinować:
Tanukomapa
EDIT = rezygnujemy z poszukiwań miejsca na ten zjazd gdzie indziej, za wiele komplikacji by to rodziło.
EDIT 2 = nowa wersja listy (tłustym drukiem - mają dostęp na tajne, nie trzeba wysyłać zaproszenia):
1. Mai potwierdzone
2. Abigail potwierdzone
3. Ysengrinn potwierdzone
4. Daer potwierdzone
5. Inai potwierdzone
6. Grisznak potwierdzone
7. Tomek potwierdzone
8. IKa potwierdzone
9. Eltanin potwierdzone
10. Xeniph potwierdzone
11. Alira potwierdzone
12. Crack potwierdzone
13. Kropla potwierdzony
14. Miya potwierdzone
15. Dida potwierdzone
16. dziewczyna Eltanina potwierdzone, sylwester
17. Serika potwierdzone - część
18. Bianca potwierdzone - część
19. Avellana
20. Tilk
21. Totem
22. Yuby
23. Zeg
24. Bambosh
25. Irian - nie jedzie / zamiast niej sugerowana Chise
26. Kat_ka
27. Gonik
28. Razuri ???? |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 29-11-2006, 15:54, w całości zmieniany 17 razy |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 27-09-2006, 23:06
|
|
|
Tzn. szukanie miejsca, w momencie, gdy juz jest zaklepane i zapłacone powoduje wieksze komplikacje na skalę baardzo dużą (m.in przepadnie kasa - a przynajmniej jej wiekszość)
Poza tym już jest po ptokach.
4 dni się przeżyje.
na kolejny będziemy szukać inaczej, zwracając uwagę na inne rzeczy.
Co do krzeseł = Eltanin MA
Co do stoliczków - są spod telewizora. Powtarzam - 4 dni się wytrzyma. Koniec dyskusji.
Zaproszenia wyśle sie jutro.
Serika jutro dzwoni i umawia się na weekend na zwiad. szpiegowski. z aparatem. howgh. |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 28-09-2006, 10:23
|
|
|
IKa napisał/a: | Tzn. szukanie miejsca, w momencie, gdy juz jest zaklepane i zapłacone powoduje wieksze komplikacje na skalę baardzo dużą (m.in przepadnie kasa - a przynajmniej jej wiekszość)
Poza tym już jest po ptokach.
4 dni się przeżyje.
na kolejny będziemy szukać inaczej, zwracając uwagę na inne rzeczy.
|
Jeśli będzie miał okazję przeżyć :P No cóż... takie życie. Teraz wszystko zależy czy znajdę staż czy nie. Jak tak no to na 100% mnie nie będzie (nie wierzę by mnie kapitalistyczny ciemiężca puścił, a po 18 nawet ponadźwiękowcem nie zdążę -_-). Następny zjazd mi powiewa (o ile go dożyję zdołowany po sylwestrze XD) bo szanse są jeszcze mniejsze, nawet jeśli bym miał go w Słupcu pod nosem (chyba że cudem dostanę robotę jako nauczyciel :P). No i pierwszy Sylwester bez Ini T_T (chyba że przyjedzie do mnie XD).
No trudno, trzeba było wcześniej być samolubem. Może się jakoś to wszystko poukłada -_-. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2006, 10:30
|
|
|
Bambosh_Rider napisał/a: | Jeśli będzie miał okazję przeżyć :P No cóż... takie życie. Teraz wszystko zależy czy znajdę staż czy nie. Jak tak no to na 100% mnie nie będzie (nie wierzę by mnie kapitalistyczny ciemiężca puścił, a po 18 nawet ponadźwiękowcem nie zdążę -_-) |
Bambosh..... ja rozumiem ze mnie moga nie puscic bo jestem informatykiem ktory pracuje projektowo, wiec wdrozenie moze oznaczac siedzenie w sobote i niedziele (30-31)............ ja rozumiem ze moga nie puscic totema, bo tak samo pracuje projektowo, i nie ma zmiluj........... ale jako kto ty planujesz pracowac ze bedziesz mial zajete weekendy?! |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 28-09-2006, 12:45
|
|
|
Bianca napisał/a: |
Bambosh..... ja rozumiem ze mnie moga nie puscic bo jestem informatykiem ktory pracuje projektowo, wiec wdrozenie moze oznaczac siedzenie w sobote i niedziele (30-31)............ ja rozumiem ze moga nie puscic totema, bo tak samo pracuje projektowo, i nie ma zmiluj........... ale jako kto ty planujesz pracowac ze bedziesz mial zajete weekendy?! |
No cóż... jeśli będę zmuszony pracować w sklepie bądź markecie (co jest bardzo prawdopodobne bo szkoły z jakichś tam powodów urzędowych nie przyjmują stażystów) to zonk, bo tam wyzyskują w przysłowiowe świątki, piątki i niedziele i nie ma że boli. Nie wiem jak urzędy wszelakie, ale pewnie w soboty są otwarte ( w każdym razie mnie to ratuje, wsiadam w nocny i w niedzielę rano jestem). A jedynym miejscem z takim luksusem jak wolny weekend są miejskie biblioteki, a i to nie wszystkie (tj pracują w soboty). Chyba że ktoś znający małomiasteczkowe klimaty wie, gdzie jeszcze humanista może znaleźć miejsce z wolną niedzielą XD.
Pozostaje się modlić :P. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2006, 12:58
|
|
|
urzedy w sobote na bank otwarte nie sa - one pracuja w wybitnie "standardowych" godzinach (i maja cholerne szanse zamiec wakacje w okresie miedzyswiatecznym).
co do calej reszty - obawiam sie ze ci bardzo nie pomoge, ja znam tylko warszawskie realia.... |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:02
|
|
|
Bianka, 90% firm będzie pracowało 31.XII całkiem normalnie, a to faktycznie oznacza kończenie 16-18... |
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:04
|
|
|
31.XII to NIEDZIELA. naprawde bardzo niewielki odsetek firm "pracujacych normalnie" konczy w niedziele o 16-18 (czy tez w ogole zaczyna prace), chyba tylko sklepy, a i to nie wszystkie |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:41
|
|
|
Cytat: | Nie wiem jak urzędy wszelakie, ale pewnie w soboty są otwarte ( w każdym razie mnie to ratuje, wsiadam w nocny i w niedzielę rano jestem). |
Urzędy... Nie wiem jak wszelakie, ale starostwa pracują tylko pięć dni w tygodniu, a stażystów puszczają nawet wcześniej do domu, jak ładnie poproszą. Świąt i wolnych dni znają od cholery, nie wspominając o tym, że stażysta ma dwa dni urlopu za każdy przepracowany miesiąc. Podejrzewam więc, że jak się ktoś już dostanie (i zdoła załatwiać sobie przedłużenia, ale to już prościej) to krzywda mu się działa nie będzie.
Dość powiedzieć, że ja w zeszłym roku na zjeździe wakacyjnym byłem w trakcie stażu, urlopu prawie na cały starczyło:P. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|