Kwestia kubeczków: |
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-01-2009, 14:44
|
|
|
kubki.pl, przybliżona wycena dla 40 szt.
Cytat: | Można odebrać osobiście, można wysłać pod różne adresy - konfekcjonowanie w paczki + wysyłka każdej paczki do 20 kg to 35 zł netto / paczkę
Dla kubka szronionego można wykonać albo piaskowanie głębokie albo można nadrukować warstwę farby która będzie tworzyła w szronionej warstwie przezroczystość (efekt jak w kubku niebieskim ze zdjęcia)
Kubek 100 szklany szroniony + piaskowanie głębokie jednostronne (pakowany w pojedyncze pudełko z białej mikrofalii dla 40 szt.: 9,80 zł netto / szt.
Kubek 100 szklany szroniony + druk topnika efekt przeźroczystości (pakowany w pojedyncze pudełko z białej mikrofalii dla 40 szt.: 11,50 zł netto / szt. |
zdjęcie o którym mowa powyżej
Kubek 100
Pierwsza opcja oznacza że jenot był by w formie ~1mm zagłębienia na kubku, druga to szronienie całego kubka z wyjątkiem jenota.
Nas by interesowała wersja za 11,50 zł (przy 50 ma to szansę być 11 zł). Jeśli jesteśmy zainteresowani mogę im podesłać projekt graficzny
tanukiPLlogo.png
|
|
Plik ściągnięto 358 raz(y) 2,44 KB |
|
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-01-2009, 14:53
|
|
|
Czyli wymagałoby wyłożenia 550 zł... Brzmi bardzo sensownie i właśnie o takie kubeczki by chodziło. Mam tylko pewne wątpliwości co do logo - czy taki projekt będzie dobrze wyglądał na kubeczku. W sensie, czy nie jest "za długi"? Wydawało mi się, że był jakiś, który zakładał ogólne rozplanowanie bardziej na kwadracie (w każdym razie na krótszym prostokącie)? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-01-2009, 15:14
|
|
|
To drugie to nie jest szronienie całego kubka z wyjątkiem, tylko szronienie całego i potem naniesienie warstewki. Na zdjęciu widać, że napis lekko "wystaje" i nie wiem, czy to dokładnie jest to. Oczywiście nie wygląda źle.
EDIT: A nadruku nie dałoby się podzielić? Np. na prawo od ucha jenot, na lewo - tanuki.pl. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-01-2009, 17:05
|
|
|
IMO nawet zawinięte nie będzie wyglądało źle.
Jeśliby wyszło tak jak na tamtym zdjęciu... ale na "białym kubku" (albo zielonym?)...
Ale czy ten tanuk z loga powyżej nie patrzy w niewłaściwą stronę?
/me zerka na strony tanukowe... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 16-01-2009, 17:38
|
|
|
Kubeczki szklane są tylko w wersji "Kubek 100", jeśli chcemy mieć inny kolor musimy sami kupić i im dostarczyć. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-01-2009, 17:59
|
|
|
Jenot patrzy we właściwą stronę. Zresztą zawsze można go odwrócić, zależnie od tego, po której stronie kubka go chcemy mieć.
Innej grafiki nie było. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 16-01-2009, 18:13
|
|
|
Mnie się ten Kubek 100 z w.w. linka podoba ^__^ |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-01-2009, 18:17
|
|
|
Ten niebieski to też jest typ 100 i to chyba jedyny słuszny model, pozostałe są jakieś takie zbyt delikatne. Jaki by nie był kubek jenoci (o kolor chodzi), ja sobie chyba jeszcze zamówię osobny bezbarwny z innym nadrukiem. :>
P.S.: A jak wszyscy będą używali tych kubków na zjeździe to dopiero będzie ubaw... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-01-2009, 19:29
|
|
|
Totem napisał/a: | Ale czy ten tanuk z loga powyżej nie patrzy w niewłaściwą stronę? |
Patrzy w prawą (swoją oszywiście), zgodnie z zasadami heraldyki;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 17-01-2009, 15:07
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Totem napisał/a: | Ale czy ten tanuk z loga powyżej nie patrzy w niewłaściwą stronę? |
Patrzy w prawą (swoją oszywiście), zgodnie z zasadami heraldyki;P. | Ta, ale ten ze stron patrzy w lewą.
Może należałoby go upodobnić do tego heraldycznego, i zacząć konsekwentnie wszędzie dawać to samo/podobne logo?
*odsuwa się pod naporem morderczo łypających oczu GoNika* |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-01-2009, 15:13
|
|
|
Crack napisał/a: | Kubeczki szklane są tylko w wersji "Kubek 100", jeśli chcemy mieć inny kolor musimy sami kupić i im dostarczyć. | Ale są 2 wersje "kubek 100" - niebieska z twojego zdjęcia i biała (czy tam bezbarwna) z katalogu. Mi się szczerze mówiąc biała podoba bardziej. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-01-2009, 15:26
|
|
|
Przede wszystkim niebieska byłaby od czapy, bo tylko forum mamy niebieskie, już abstrahując, że kolorek zbyt intensywny. Lepiej nie kombinować i brać białą. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 17-01-2009, 16:29
|
|
|
BOReK napisał/a: | Jaki by nie był kubek jenoci (o kolor chodzi), ja sobie chyba jeszcze zamówię osobny bezbarwny z innym nadrukiem. :>
P.S.: A jak wszyscy będą używali tych kubków na zjeździe to dopiero będzie ubaw... | Trzebaby spytać, czy bardzo drogo przy takim zamówieniu kosztowałaby personalizacja (np. nickiem). Może nie, i każdy mógłby dostać podpisany :)
I zgadzam się z przedmówcami, biały jest OK. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-01-2009, 17:55
|
|
|
kubki.pl napisał/a: | Technologia wykonywania dekoracji metodą piaskowania umożliwia wykonywanie w racjonalnych cenach małych nakładów oraz łatwą indywidualizację każdego zdobienia w serii. |
Podejrzewam więc, że dopłata będzie liczona w pojedynczych złotówkach. Nawet wtedy jednak nie personalizujemy wszystkich pięćdziesięciu kubków, ale tylko około połowy. Do tego ceny i tak są chyba podobne do tych w Orfi, jeden kubek bez rabatu za wielkość serii ma szanse kosztować góra 35pln bez wysyłki. Ta notabene też może być tania, bo wszystkie kubki "noname" idą do Warszawy, a i większość jenotów poczeka chyba na osobiste wręczenie.
Mnie zastanawia pewien detal technologiczny - piaskowana jest cała powierzchnia kubka czy tylko ucho i ścianki zewnętrzne? Jakby wewnętrzne były gładkie, to nadruk wykonany przez osłonięcie obszaru przed zabiegiem byłby ładnym "oknem" na wnętrze kubka. :D |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 25-01-2009, 15:50
|
|
|
Poszła kolejna seria pytań (kolorowe kubki, personalizacja). Spytałem się też o koszt pojedynczego kubka, ja jednak wolę zobaczyć namacalny produkt przed namawianiem Ave do wyłożenia pieniędzy na 40-50 szt.
tanukiPLlogo-cs4.png
|
|
Plik ściągnięto 10 raz(y) 21,29 KB |
|
|
|
|
|
|