Sylwester 2010 - dyskusja przedwstępna |
Czy interesowałoby Cię płatne wyżywienie z ośrodka (15 zł za obiad, 35 zł za całodobowe)? |
Tak, nie chce mi się chrzanić samemu |
|
51% |
[ 15 ] |
Nie, wolę sam gotować/ żyć na zupkach/powietrzu/pizzy na telefon |
|
48% |
[ 14 ] |
|
Głosowań: 29 |
Wszystkich Głosów: 29 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-08-2010, 23:03 Sylwester 2010 - dyskusja przedwstępna
|
|
|
1. Wiewiórki doniosły, że być może dałoby się zorganizować sylwestra tutaj. Lokalizacja brzmi kusząco i byłoby fajnie gdyby wypaliła. Więcej danych podam gdy wiewiórki przeprowadzą szerszy wywiad i rozpoznanie walką. Jedyny szczegół - jeżeliby się udało to każdy kto spróbuje puszczać lovecraftowskie kolędy poleci na kopach do samego R'Lyeh;>.
2. W ośrodku konferencyjny oferują catering, podobnież smaczny - 35 zł za całodobowe wyżywienie, 15 za sam obiad. Wprawdzie jest też kuchnia, ale myślę, że w zasadzie wypada obgadać kwestię płatnego wyżywienia - ostatecznie polityka samodzielnego żywienia powstała dawno, skład grupy istotnie się od tamtej pory zmienił i w zasadzie jest chyba dobry moment na rewizję tradycji - bądź utrzymanie jej. Zapraszam do ankiety.
3. Jeżeli sylwester, to zabawa, a jeśli zabawa, to w konwencji - z Koranoną wpadliśmy na pomysł lat 20. XX-ego wieku (dla niekumatych - gansterzy, prohibicja, femme fatale i przewroty majowe). Trójgłowa Bestia (w osobach Mai, Gonik i Wywióra) wyraziła wstępne zainteresowanie pomysłem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-08-2010, 23:16
|
|
|
Zapomniałeś wspomnieć, że jako alternatywę dla lat 20. proponowałyśmy zwierzątka z lasu i ja miałam być Celofyzem, a Wiewiór demonicznym strażnikiem tego lasu. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 31-08-2010, 23:17
|
|
|
Pod warunkiem, że się zsylwestruję (co oczywiście nie jest oczywiste :P) - konwencja pasi, catering w takich cenach odpada. Zależy oczywiście co konkretnie podają za takie pieniądze. :D
EDIT: konwencja gangsterska oczywiście, alternatywa nie jest kusząca. |
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 31-08-2010, 23:41
|
|
|
Dla wszystkich wątpiących w moc cateringu przedstawiam obraz tegoż. Wszystkie posiłki były szwedzkim stołem, suto zastawionym: kilkoma gatunkami sera (tak, pleśniowy też był), owocami, 5-6 rodzajami wędlin i tyleż pieczywem. Do tego jakiś dżem czy insze smarowidło. Zdarzały się parówki, kiełbaski, miniparówki i placki. Plus oczywiście siakiś pomidor czy insze zielsko. Obiady miały zupy w wazach na stoliku oraz kolejny szwedzki stół z mięsiwem (dooooobre było), ryżem/ziemniakiem/makaronem, surówką/ami. Zdecydowanie można się było najeść. Istnieje też możliwość zrobienia grilla.
I co więcej, upadla nam teoria, że mają co tydzień to samo menu - posiłki ani razu się nie powtórzyły.
GoNik napisał/a: | Zapomniałeś wspomnieć, że jako alternatywę dla lat 20. proponowałyśmy zwierzątka z lasu i ja miałam być Celofyzem, a Wiewiór demonicznym strażnikiem tego lasu. |
Jeszcze Crack miał zostać pterodaktylem, a Ysen jeleniem. Albo łanią ;DDD Nie pamiętam już na co Mai się zdecydowała... |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2010, 00:09 Re: Sylwester 2010 - dyskusja przedwstępna
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | 1. Wiewiórki doniosły, że być może dałoby się zorganizować sylwestra tutaj. Lokalizacja brzmi kusząco i byłoby fajnie gdyby wypaliła. Więcej danych podam gdy wiewiórki przeprowadzą szerszy wywiad i rozpoznanie walką. Jedyny szczegół - jeżeliby się udało to każdy kto spróbuje puszczać lovecraftowskie kolędy poleci na kopach do samego R'Lyeh;>.
|
Oczywiście, ograniczymy się.
Zakładając iż posiłki faktycznie w opcji szwedzkiego stołu byłyby realizowane, to lokal zbankrutuje przy nas. Takoż, przy tej opcji jestem za oddaniem naszych kubków smakowych w obce ręce.
ps koty Wam odbiły.
pps znaczy ciuch uczelniany będę musiał przywdziać >D |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-09-2010, 09:49
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | wpadliśmy na pomysł lat 20. XX-ego wieku |
O, znowu lata 20... cóż to przynajmniej nie będę musiała kombinować, bo kompletowałam już taki strój na jedną osiemnastkę.
I jako rozpuszczony bachor optuję na szwedzkim stołem >:D. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 01-09-2010, 10:15
|
|
|
Konwencja jest okej. Natomiast na temat wyżywienia na razie się nie wypowiem, dopóki nie wiem ile będą chcieli za nocleg, nie ma sensu. |
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 01-09-2010, 12:26
|
|
|
Ja tam oczywiscie wole sobie sama (sobie... ekhm) gotować~ |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-09-2010, 12:36
|
|
|
Ja za szwedzki stół podziękuję - nie z powodów ideologicznych, tylko materialnych. Jeszcze zobaczymy, ile w ogóle będą chcieli za nocleg... |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-09-2010, 12:45
|
|
|
Ja tam wolę, żeby gotowała mi Nanami :D
A tak serio to jeśli wyżywienie wygląda tak, jak mówi Wiewiór - brzmi dobrze. Przez te kilka dni poburżuić się można... Konwencja w porządku. Alternatywna mnie przeraża... |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-09-2010, 12:47
|
|
|
Co do lokacji: git, i kfik na adres emailowy na ich stronie. Thumbs up ^^v
Ja zapewne pojawiłbym się w samą noc. Jak to wąpierze. Tak więc catering mi nie leży... (nie wspominając że gospodarze zapewne oburzyliby się propozycją zorganizowania posiłku dla głodnego wąpierza). Za to jako osoba z doświadczeniem w branży powiadam wam, że klienci którzy jedzą są lubiani. Zazwyczaj...
Co do konwencji, heh, back to the past byłby. Z pewną dyskretną zmianą... Muah, ciekawe co mi powiedzą moje lakierki ...jak je odnajdę. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 01-09-2010, 15:28
|
|
|
Myślę, że catering sam w sobie to dobry pomysł. Zawsze to jakaś alternatywa, gdy się nie chce gotować - choć może nie należy do najtańszych rzeczy. Gotowanie w grupie jednak taniej wychodzi.
Pomysł z konwencją jest całkiem ciekawy. Alternatywa nie jest zdecydowanie dla mnie. :P |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-09-2010, 16:57
|
|
|
... Szwedzki stół oczywiście zawsze należy rozważyć, jeżeli faktycznie dają dużo dobra. :D
Wiewiór napisał/a: | Nie pamiętam już na co Mai się zdecydowała... |
Oczywiście chciałaby zostać Trawnikiem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-09-2010, 17:17
|
|
|
Konwencja jak najbardziej i na sylwestrze się zjawie jak najbardziej. Natomiast... Warszawa *_________* Borze, jak dobrze :D |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 08-09-2010, 17:19
|