Sesja Exalted - Daerian |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-10-2010, 08:21
|
|
|
Serika napisał/a: | A teraz chciałabym zobaczyć, jak Johann przekonuje Symphony do Jasnej Strony Mocy :> | A potem zostaje ubity ze szczególnym okrucieństwem przez część grupy... (to tak po sobotnich wydarzeniach). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-10-2010, 09:57
|
|
|
Raczej to Symphony zostanie ubita. Johanna wystarczy tylko wysłać gdzieś do baru, żeby nie próbował przeszkadzać, a po powrocie powiedzieć, że Symphony niestety nas opuściła bez pożegnania >:D. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-10-2010, 12:34
|
|
|
O tak, po sobotnich wydarzeniach to Symfonia niewątpliwie jest "idolką" drużyny. Żeby ją coś bardzo paskudnego pochłonęło... >.> (Johann, masz wyzwanie :P)
I niech mi ktoś powie, dlaczego ta baba się na biedną Gwiazdkę akurat uwzięła... Nie mógł to być, no nie wiem, Rufus czy ktoś? XD |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-10-2010, 13:09
|
|
|
Wyzwanie to dobre słowo - świetnie opisuje stosunek sędziego do Symfonii, z tym, że obecnie, i jak sądzę jeszcze przez dłuższy czas, ma to wymiar zupełnie nieromantyczny. Na chwilę obecną uczucia Johanna nie różnią się od odczuć reszty drużyny - jest na Symfonię wściekły, ma ją za cierń w oku i najchętniej posłałby do diabła, jednocześnie jednak budzi w nim ona mimowolny podziw.
I w zasadzie, gdyby nie była kobietą, na tym by się skończyło;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 11-10-2010, 15:20
|
|
|
Znaczy - będzie jak się ocknie? :P
A ja poważnie rozważam zafundowanie Gwiazdce jakiegoś tatuażu na mordce >< Tak dla odróżnienia od kursujących po świecie podróbek. |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 04-11-2010, 14:49
|
|
|
Mistrz gry musi przeprosić, gdyż sesji w tym tygodniu nie będzie na pewno. Powodów jest wiele, więc po pierwsze: Nie mam netu. Myślę, że ten powód wystarczy.
(I wcale nie kopiuję tu słynnej anegdoty historycznej :P)
Natomiast wziąłem się w końcu i zrobiłem listę house rules obowiązujących na moich sesjach. Więc po kolei:
- gracze automatycznie otrzymują charmy Ox-body Technique (lub ich odpowiedniki, jak Hardened Devil Body) w ilości równej mniejszej z Stamina/2x Resistance
- Comba są bezpłatne, każdy gracz może ich złożyć ile mu się podoba lub tworzyć je na poczekaniu wydając 1 WP - polecam je spisać jednak ;-)
- z customowych materiałów na sesji obowiązują: Ever-Cascading Torrent of Glory, Hundredfold Facets of Enlightenment oraz różne haki do MA, szczególnie tych ze Scroll of the Monk. Proszę jednak o konsultacje ze mną w sprawie wykupywania charmów z tych miejsc, w związku z faktem, że kilka z nich stało się obecnie przestarzałe w wyniku erraty i charmów robionych przez Ink Monkeys.
- Ink Monkeys obowiązują na sesji w 100% i bez pytania MG o zgodę... podobnie najnowsza errata.
- Twilight/Daybreak/Defiler anima działa nieco inaczej - przy świeceniu na 11+ motów automatycznie rzuca się Essence x dice i ustala wielkość zmniejszenia obrażeń, a nie odejmuje się 1 HL od obrażeń automatycznie (nie widzę powodu, dla którego wszyscy mają dostawać na 11+ display pełną moc animy, a jedynie Twilight obciętą - szczególnie że obecnie daleko mu do najpakerniejszej anima power - Eclipse, Dawn po erracie).
- Nie wiem które z tych rzeczy obowiązują u Ysena, prosiłbym go o wypowiedź ;-)
Na zakończenie zaś coś specjalnego - patrząc na Solar Hero Style zrobionego przez Chunga i Ink Monkeys oraz oficjalne rozszerzenia stwierdziłem, że pojedynczo żadne z nich nie może się równać z Melee nadal... oraz stosując jeden z nich traci się bardzo fajne pomysły z drugiego. Dlatego poniżej zamieściłem w Wordzie pełną kompilację stylu zrobiona przez siebie, łącząc hak Chunga z oficjalnym stylem, dodatkami z ECToG i HFoE i charmami Ink Monkeys. Taka wersja obowiązuje na moich sesjach (i o ile dobrze rozumiem i mam nadzieję osobiście, na sesjach Ysena też). |
|
|
Serika
|
Wysłany: 04-11-2010, 15:47
|
|
|
Łeeeeeee... T__T
A wiadomo, kiedy Ci się net pojawi? Ja w następny weekend mam 3 kolokwia i odmawiam współpracy (chyba, że środa/czwartek od biedy). |
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-11-2010, 17:40
|
|
|
Jakby co, to środa/czwartek mi odpowiadają (skoro już mamy długi weekend). |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-11-2010, 17:47
|
|
|
Mi takoż (zresztą czwartek jest wolny). |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 04-11-2010, 18:27
|
|
|
Ja też jakby co mogę w czwartek. W środę w sumie też, ale wtedy będę najprawdopodobniej padać na twarz po zajęciach... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 04-11-2010, 20:02
|
|
|
Mówiąc szczerze raczej pod koniec tygodnia będę miał net niestety - zobaczymy, może jeśli Aster się postara będzie to czwartek. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-11-2010, 15:11
|
|
|
Daerian napisał/a: | Ink Monkeys obowiązują na sesji w 100% i bez pytania MG o zgodę... podobnie najnowsza errata. |
Zasadniczo popieram i się z tego cieszę, ale przeglądając forum Exalted trafiłem na taki post Chunga (i dalsze w tym temacie, w szczególności ten, ten i ten) a propos dysproporcji między Solarami, a resztą splatów w mixed game po implementacji Dawn Solution. Jako że w mechanice orientuję się raczej średnio, to chciałem tylko zapytać czy u nas w grze to nie będzie w jakiś sposób przeszkadzać. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 05-11-2010, 16:41
|
|
|
Edit: (nie ta sesja, już mi się mylą)
Wiesz, dysproporcje oczywiście będą. Akurat w tym przypadku bardzo bym się jednak Chungiem nie sugerował - on iirc był zawsze zwolennikiem pełnego balansu między splatami, nawet jeśli na forum się do tego wprost nie przyznaje. Niestety, jedyny sposób by naprawdę zbalansować splaty które są nierówne z założenia, to przez odpowiedni sposób prowadzenia gry przez MG, tak by nie tylko Solarzy(Abyssale) mieli jak się wykazać. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 09-11-2010, 15:21
|
|
|
Sesji w tym tygodniu nie będzie :( |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 10-11-2010, 14:34
|
|
|
Double post by MG - pozostałe house rule - w związku ze zmianą formy forum WW (co może oznaczać zniknięcie dotychczasowej zawartości) zamieszczam tutaj hacki do MA (i dwa MA fanowskie, które są całkiem ciekawe). Dodatkowo nowe zasady tworzenia Lunarów (obowiązują u mnie i zapewne u Ysena - takie miały być oryginalnie, ale się autorowi wmieszali jak podręcznik pisał - lunarzy są na nich trochę lepsi, co jest ważne w mieszanej druzynie).
Dodatkowo fanowskie MA by Jivex.
Perfect Lotus 3.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 45 raz(y) 739,71 KB |
|
|
|
|