Heroes of Might & Magic V |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-06-2005, 14:04 Heroes of Might & Magic V
|
|
|
Przysiągłbym, że o hirousach był już temat, ale go jakoś nie widzę. W każdym bądź razie piąta część nadchodzi:]. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 20-06-2005, 14:15
|
|
|
Ysen-a widziałeś cinematic trailera?to dopiero jest porąbane, i niejestem pewien co do grafiki 3d w tej akurat grze, poza tynm ma być to samo co było w H3+bohater ma walczyć (takie były założenia i mam andzieje że tak zostanie) |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-06-2005, 15:09
|
|
|
O, to ja też mam nadzieję, że tak zostanie... Bo czwórka mi kompletnie nie odpowiadała, chociaż rzeczywiście umiejętnosci bohaterów miała rozwiązane lepiej. Za mało jednostek! I grafika nieczytelna - ja rozumiem, że 3D, ale mimo wszystko... Strasznie ciężko było się połapać, co gdzie jest.
*patrzy na screeny* No dobra... Ja zwątpiłam _^_ |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-06-2005, 07:20
|
|
|
Heh, czwórka miała świetną muzykę i na tym się jej zalety kończyły. Bo bitwa w wykonaniu jakichś maleńkich mrówek trudno nazwać frajdą:P. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-06-2005, 09:15
|
|
|
A ja fanem Disciples... Ciekawe, kiedy wyjdzie III.
Tak, rzeczywiście nie wygląda to najszczęśliwiej... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-06-2005, 10:58
|
|
|
"Opisz wpływ Warcraft III: Reign of Chaos na estetykę gier strategicznych. Wykorzystaj takie tytuły jak Warhammer 40k: Dawn of War i Heroes V, skup się szczególnie na motywie jedwabiście świecącego kółka pod bohaterem":P.
Mi osobiście grafika się raczej podoba, lubię czasem oczojebną:P. Jeśli tylko będzie dużo jednostek i możliwość ich upgrade'u jak w 3-ce, nie wspominając o muzyce (najlepie takiej jak w 4-ce), to ja jestem za:>. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-06-2005, 11:47
|
|
|
umm......... ocjojebna to jeszcze spoko wodza. ale ja chce rozegrac bitwe a nie zliczyc piorka na skrzydlach archaniola |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 21-06-2005, 12:56
|
|
|
Bianca-wiesz, czasy sie zmieniają, teraz nawet jakiś cRPG jak ma kiczowatą grafikę to obowiązkowe 3D i możliwość zliczenia łusek u potwora jest obowiązkiem twórców!mi osobiście taki widok nie rpzeszkadza w poruszaniu sie o ile da sie jakoś oddalić, bo to jest za blisko, ciekaw jestem zato jak będzie wyglądało poruszanie się w zamku... |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-06-2005, 13:13
|
|
|
no wiec wlasnie pytanie czy sie da. w spellforce bylo to niezle rozwiazane. zobaczymy jak tu bedzie. w w3 jednak juz te jednostki byly dla mnie za duze |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-06-2005, 19:25
|
|
|
Herołsiów zawsze lubiłem... do właśnie części 4... a niestety wygląda na to, że idą w podobnym kierunku :-( Chociaż, skoro w stronę 3 to może sie gra polepszy... Cóż, zobaczymy.
Co do grafiki - to niech będzie jakakolwiek... (akurat grafika nigdy mi nie przeszkadzała jakoś w niczym XD).
Btw, z czystej ciekawości - czy wy też odnosicie wrażenie, że zmiany w czwórce w stosunku do trójki były spowodowane popularnością Disciples, tylko autorom nie za bardzo wyszło łączenie obu gier? |
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 29-07-2005, 05:49
|
|
|
Hmm grafika to mnie nie dziwi, jakby ktoś jeszcze nie znalazł takiej "świerzej infrormacji" robi to firma (Nival) odpowiedzialna za Etherlords a oni niestety robą takie "śliczne" graficzki... na plus jest to, że można się przyzwyczaić...
Zresztą nie wiem, ale jakoś takich znacznych zmian zbliżających Disciples i Heroes nie widzę...
chyba, że walka i te nieszczęsne potiony (ale czym będzie "prawdziwy bohater" bez "dopalaczy"? :P)...
chociaż zmiany w walce mogły być spowodowane zwróceniem uwagi na słowo "heroes" w tytule ^_- |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 29-07-2005, 13:40
|
|
|
No właśnie... herosi nagle zaczęli walczyć, używać potionów i innych tymczasowych dopalaczy. Zmniejszyła się ilość jednostek bojowych, rolę poszczególnych licznych armii przejęli herosi, którzy teraz stanowią w sumie JEDYNĄ liczącą się na polu bitwy siłę (no, może poza 40 sztukami jednostek 4 poziomu). Do tego herosi w zaden sposób nie modyfikują siły jednostek, no chyba że mają Taktykę. No i po raz pierwszy mamy wybór budynkow do zbudowania, uniemożliwiający posiadanie wszystkich jednostek... do tego w przeciwieństwie do Disciples niczym nie uzasadniony Także styl rozgrywki moim zdaniem bardzo sie różni od 3, jakoś ciągle kojarzy mi się z zepsutym Disciples. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-07-2005, 13:49
|
|
|
W 4 też były różne drogi rozbudowy miast - i to mi sie niezbyt podobało..
A jeśli jeszcze bardziej rozbudowano herosów, to obawiam się, że jedyną opłacalną strategią bęzie łazęnie armią zbudowaną wyłacznei z nich... |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 29-07-2005, 13:52
|
|
|
Seri - ja już w 4 miałem czasami 6 herosów i 4 poziom jednostek :-D Poza śmiercią, bo wampiry jeszcze jakoś wyrabiały na polu walki dzięki Nekromancji i ich wysywaniu XD No bo na co armia, jak barbarzyńca uderza 2 razy, a jednym ciosem zdejmuje 6 ptaków gromu czy 2 czarne smoki? |
|
|
|