Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Raymond E. Feist |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 24-06-2005, 11:24
|
|
|
Bianca napisał/a: | Zeg -> no nie wiem, jak dla mnie to najlepsza ze wszystkiego co napisal (bo on za bardzo innowacyjny nie jest ogolnie). |
To raczej zasługa współautorki. Metoda pisania (manieryzm), jest Feistowski (to całe zaczynanie rozdziałów od pojedyńczych prostych zdań itp), ale treść (i poziom) są bliższe pozycjom Janny Wurst niż innym Riftwarom. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-06-2005, 11:26
|
|
|
riftwary do mnie przemawiaja srednio, przynajmniej te ktore sa po oryginalnej 3-ce... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 24-06-2005, 11:35
|
|
|
Bianca napisał/a: | riftwary do mnie przemawiaja srednio, przynajmniej te ktore sa po oryginalnej 3-ce... |
No właśnie, trylogia Córki Imperium jest z tego najlepsza - bo Feist był tylko współautorem. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-06-2005, 12:02
|
|
|
Porządkując trochę ten Offtop: zna ktoś? Czytał ktoś?
Ja mam i czytałem dość wybiórczo: troche o Imperium, trochę o RiftWar, trochę o Wojnie Wężowej Królowej... Znam ludzi, którzy to wielbią, ale z całego cyklu najbardziej podobało mi się Beatryl of Krondor (gra komputerowa, nie książka... książka to klasyczna, komputerowa grafomania).
Facet po prostu jest nudny, rozwlekły i brakuje mu pomysłów. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-06-2005, 12:04
|
|
|
facet jak na tych co pisza ksiazki "z przygody" jest nawet niezly..... wielbic to go moze nie wielbie, ale za klasyke uznaje |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|