Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Warcraft |
Wersja do druku |
Manga Ryu
Po prostu: Manga
|
Wysłany: 25-01-2006, 11:00 Warcraft
|
|
|
No właśnie, mam nadzieję, że na forum są jacyś fajni Warcrafta, ale nie tylko gier, ale i literatury ^^
Ja osobiście książki czytałem dość dawno temu, ale trochę pamiętam.
Dzień Smoka opowiada o magu, Rhoninie, Elfce (nie pamiętam imienia, ale nazwisko jej to Windrunner, a więc krewna Sylvanas) i Krasnoludów na gryfach. Dziwne zwroty akcji, niezłe uzupełnienie historii świata, wyjaśnienia, kim są Ysera, Malygoss, Skrzydła Śmierci, Nosdormu i Alextrasza... W sumie co tu gadać, sami przeczytajcie ;)
Władca Klanów? Cała historia Thralla, od urodzenia do praktycznie wydarzeń z Warcraft: RoC. Można dowiedzieć się, jakie Thrall miał dzieciństwo, jak poznał Hellscreama, jak zginął Orgrim Doomhammer... Także polecam ;)
Ostatni Strażnik? Przygody młodych sira Anduina Lothara, księcia Llane'a i kilkorga innych przyjaciół... Jedyna rzecz, która mnie dręczy w tej książce to- jak urodziła się ta pół-Orczyca skoro jej narodziny były przed otwarciem Mrocznego Portalu do Azeroth, przecież ludzie z Orkami nie żyli w och świecie. Olśni mnie ktoś?
Każdą książkę pisał inny autor, ale są naprawdę godne polecenia, a czyta się je z zapartym tchem (przynajmniej mi sie czytało). Zapraszam do dyskusji. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-01-2006, 13:38
|
|
|
Gorana (podobnie jak Lothar i Medivh) była postacią z Warcraft I i była półorkiem - szpiegiem. Skąd się wzięła nie wiem, ale z tego co pamiętam w pierwszej części nie było ani słowa o Dark Portalu. Twórcy najpierw wymyślili więc Goranę, a potem, że orkowie nie mieli kontaktu z ludźmi.
Manga Ryu napisał/a: | Każdą książkę pisał inny autor, ale są naprawdę godne polecenia, a czyta się je z zapartym tchem (przynajmniej mi sie czytało). Zapraszam do dyskusji. |
Czytałem Władce i Strażnika, na ostatnią nie miałem już sił. Prawdę mówiąc pierwszą wojnę z orkami zupełnie inaczej sobie wyobrażałem, niż to było przedstawione w strażniku. Pisane były przez grupę typowych najemników piszących wszystkie takie pozycje na zlecenie i czyta się je typowo dla tych ludzi... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
PrinceVejita
I'm only one...
|
Wysłany: 16-10-2006, 16:12
|
|
|
Tu się zgadzam z Zegarmiszczem :) Wszystkie trzy książki są tak jakby napisane pod przymusem i w pośpiechu co nie wyszło im na dobre. Mnie osobiście najbardziej podobał się Władca Klanów. Trochę kródka ale w temacie. Podobał mi się ten mroczny zatęchły klimat. No i to spotkanie z ludzką dziewczyną. Tylko jedno co mnie raziło to tłumaczenie nazwisk Hellscream i Doomhammer. autor mógł je zostawić w oryginalnej wersji a nie pisać Piekielny Krzyk i Młot zagłady. Czekam na przetłumaczenie pozostałych książek ze świata WarCrafta bo w innych językach jest ich od groma! |
_________________ Polując na demony uważaj by nie stać się jednym z nich.... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|