FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
  Jaka jest Twoja ulubiona broń (uzasadnij)? [renowacja]
Wersja do druku
Amadeus Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 13-04-2003, 17:01   Jaka jest Twoja ulubiona broń (uzasadnij)? [renowacja]

Jako, że w temacie macierzystym nagle zaczęły się gnieździć jakieś cholernie długie texty, zważając na tematykę właściwą tego tematu i tematykę tematyki tematyki... ops! Po prostu - skopaliście fajny temat, więc postanowiłem zająć się jego renowacją.

Moje ulubione giwery:

1. Minigun M-134 [za szybkostrzelność i siłę ognia]
2. Steyr AUG [za nowoczesną konstrukcję, niezawodność i wygląd]
3. H&K G-11 [za nowoczesną konstrukcję {broń eksperymentalna tak na marginesie}, bezgłośność {bezłuskowe naboje 4.7mm} i pojemność magazynka {50}]
4. Kałasznikow [za niezawodność, prostotę obsługi i działania]
5. OICW [za wygląd i multum wselkich funkcji {jak na razie broń w fazie testów, wejdzie do uzbrojenia armii USA w roku 2009 i niewiele o niej wiadomo}]

To na razie tyle - czekam na wasze propozycje (i bez ficków!)

Numer ICQ
Dawar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 13-04-2003, 17:54   

ja jakoś tak nie lubie broni palnej... wydaje sie taka nie honorowa... ale co tam w dzisiejszych czasach bez broni palnej sie nie obejdzie, wole białą , długie dwuręczne miecze bo robią wrażenie... sztylety bo są poręczne... łuki i kusze sa poprostu zawodowe... khutary rówież za poręcznośc i szybkość ataku... topory i kafary eeeehhhhhhh nie dość że robią wrażenie to jeszcze fajnie by sie takim siekało i waliło az by sie kości kruszyły...
Powrót do góry
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 13-04-2003, 18:37   

Masz absolutna racje! Prawdziwi mezczyzni nie posluguja sie bronia palna. Co to za wyzwanie strzelic komus w plecy z odleglosci kilometra.

Miecze to bron prawdziwego mezczyzny! Konfrontacja twarza w twarz i sprawdzian umiejetnosci, a nie zagadka, kto kogo pierwszy zobaczy.

Ulubiona bron: miecz, najlepiej jakis europejski, tak epoka od X do XIV w. Od biedy ujdzie tez fajna katana.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1271088
final-kun

PostWysłany: 13-04-2003, 18:51   

Zgadzam sie calkowicie ^_^. Uzywanie broni palnej moze wygladac efektownie i ciekawie tylko na filmach...a i tez niezbyt :P. Innymi slowy miecze & inna bron biala RLZ :D.

Yarusenai Nogasenai
Yume ni Mukau no.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Amadeus Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-04-2003, 13:19   

Ja mam honor głęboko w dupie - liczy się efekt końcowy! Co z tego, że będziesz potężnym fighterem z opanowanymi wszystkimi technikami walki, będziesz znał karate, judo, kung fu i wiele więcej chińskich słów, jak z odległości kilometra sniper strzeli ci prosto w tył głowy, aż dużokalibrowa kula 12mm przestrzeli ci ją na wylot , albo w szyję, malowniczo odstrzeliwując cały łep. Mniammniam (ale ze mnie sadysta:)).

Numer ICQ

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2003, 13:39   

Honor to nie tylko odwaga na polu bitwy. To takze wiernosc raz danemu slowu, oddanie suwerenowi i braterstwo.

Ja zgine, odejde do Walhalli.

Moi wasale i towarzysze znajda tego snajpera. I jego Rodzine. I przyjaciol. I ich rodziny. I zleceniodawce zabojstwa. I jego rodzine, wszystkich jego podwladnych, przyjaciol i sprzymierzencow.

I usypia mi kurhan z ich czaszek.

Tak pojmowany honor ma silne znaczenie praktyczne. Nastepny snajper juz bedzie sie bal pociagnac za spust. W sredniowieczu rzadko toczono pojedynki na smierc i zycie, bo wiedziano, ze tak zabity czlowiek to dopiero pierwszy trup... a jego rodzina i towarzysze przyjda wywrzec zemste.

Zreszta to nie koniec. Honorowy zolnierz nie ucieka z pola walki, pozostaje i zabija wrogow. Nie musisz bac sie zdrady z jego strony i wiesz, ze wykona kazdy rozkaz.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1271088
raflik Płeć:Mężczyzna
Fenomen na jedną noc

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2003, 14:38   

Tia...
ten Honorowy zolniez dostani egranata i otrzyma rozkaz:
Macie tym zatrzymac pulk czolgow pancernych :P :P :P :P :P

Fenomen na jedną noc
Powrót do góry
Dawar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-04-2003, 14:38   

ja się w pełni zgadzam z zegarmistrzem-dyslektykiem... pozatym jak dla mnie broń biała i tak jest bardziej efektowna... czujecie jak by to fajnie wyglądało taka zmiażdżona kafarem głowa seseseses... dużo krwi ^_^
Powrót do góry
MrBat Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-04-2003, 15:26   

no dobra ZEG jak chcesz to stań do walki :evil: ... (uraziłeś moją dume ;) ) *odziany w indorliańską zbroję świątynną wyciągam swoją dwuręczną deadryczną dai-katanę z podwojnymi obrazeniami od ognia*... najwyżej przegram... ''^^

Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2003, 15:59   

Wydobywam moj runiczny miecz poltorareczny i salutuje nim MrBat -owi. Miecz zaczyna lsnic szkarlatna poswiatom... Wznosze go i...

wysylam fale uderzeniowom, ktora pedzi po ziemi w twoim kierunku, jednoczesnie naglym ruchem wypuszczajc szurikany. NIm jeszcze ostrze wysyla energia nieby przez przypadek zachaczm o drzewo i przecinam je niczym powietrze, a chwile potem twoje oczy okazuja sie zbyt wolne by mnie zauwazyc.

Dopiero swist metalu kolo twojego prawego ucha alarmuje cie o moim polozeniu.

Z prawej masz mnie, jesli postapisz do przodu spadnie na ciebie dzrewo, jesli cofniesz sie trafi cie fala uderzeniowa, a krok w lewo spowoduje, ze znadziesz sie na drodze szurikanow... jesli naturalnie potrafisz sie ruszac tak szybko. Jesli nie... dostaniesz wszystkimi czterema atakami.

PS. Miecze maja jedna przewage: slyszl ktos o magicznej broni palnej? Ja nie...

Numer Gadu-Gadu
1271088
Dawar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-04-2003, 17:07   

a MrBat pewnie używa teleportacji... ^_^
Powrót do góry
natalya_msh Płeć:Kobieta

PostWysłany: 14-04-2003, 17:17   

hmmm... broń? [patrzy na stos narzędzi do tortur, podręczną gilotynkę, PzKpfw V "Panther", miecze, katany, M-16 i inne takie zabaweczki]..... to do niczego się nie nadaje w codziennych ekstramalnych sytuacjach... Moją najlepszą i niezawodną bronią jest...... mój przerażający, powodujący zastój krwi w żyłach...ŚPIEW :twisted: :twisted:
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3320283

PostWysłany: 14-04-2003, 18:37   

cieciem w ucho rozciołes mi hełm... szybko wyskakuje w powietrze omijając fale i szurikany drzewo bez problemu niszcze je swoją dai-kataną... zostałeś jeszcze ty... wyskakujesz za mną i wtedy ja sie teleportuje na ziemie i czekam az spadniez, kiedy dodykasz ziemi wypuszczam z mojej katany w twoim kierunku szybka około 3 metrowa Fire Wall i baaaaardzo szeroką... oczywiscie mozesz wyskoczyc w powietrze ale ja cie mam cały czas na oku...

Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2003, 19:49   

Fire wall? Ice wall!! I oba zaklecia neutralizuja sie. CZekasz tam na mnie w dole gotow na atak z gory i boku, przodu i z tylu...

ale czy z dolu? Dug hout!!!

Teraz to ja opadam na ziemie a ty znajdujesz sie w powietrzu.

Dobywam druga reka sporego kindzalu i oczekuje na twoje ladowanie zbrojny w dwa ostrza nadludzkiej jakosci.

Numer Gadu-Gadu
1271088

PostWysłany: 14-04-2003, 21:06   

hmmm...co tu zrobic ? wyjmuje deanerdyczny łuk i 5xfirearrow ty puszczasz jakis atak zimna co daje mi czas na powrot na ziemie...szepcze cos pod nosem i wychodzi około dziecięciu ognistych golemów...biegna na ciebie a ja przed nimi wypuszczam firewall jesli zneutralizujesz firewall to ktorys golem cie dosiegnie i bede mial szanse...ale ty pewnie tak szybko tej walki nie zakonczysz ;)

Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi